![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#131 |
![]() |
![]()
Przestaje przyspieszać powyżej 5000 i czuć, że przerywa, więc jest podejrzenie zbliżające się do pewności, że to membrana.
Tak jak pisałem nie rozbierana, więc nie wiadomo jaka dziura... |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
![]() |
![]()
no widzisz, ja sie osobiscie nie spotkalem NIGDY z pekenieta membrana w 7. w 3, 4, TA, ST i wielu innych owszem ale w 7 NIGDY a 'kilka' gaznikow z niej mialem w rekach...
wiec radzilbym zaczac od dokladnego ogladniecia membran - nie jest to jakos duzo pracy bo gaznikow nie trzeba wyjmowac z kruccow
![]() |
#133 |
![]() |
![]()
To jednak nie będę pierwszą osobą, której membrana się skończyła!
Po rozebraniu gaźników okazało się, że dysza się odkręciła. Stawiam, że przy czyszczeniu była zbyt słabo przykręcona ![]() Moja afryka znowu śmiga jak szalona ![]() Tak dla potomnych to znalazłem producenta zamienników membran do RD07A ![]() Cena jest przystępna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
![]() |
![]()
no i jak niby sie te membrany wymienia? znalazles kogos kto moglby to produkowac czy kogos kto produkuje i ma w ofercie? mozesz dac jakis link?
![]() |
#135 |
![]() |
![]()
jest gość, który od trzech lat produkuje membrany do trampa i się sprawdzają. Zaczął produkcje do 7.
Gość jest z rosyjskiego forum AT. Produkuje membrany we Władywostoku ![]() Za 3 szt z przesyłką życzy sobie ok. 400zł. Czas przesyłki ok. 14dni... http://africatwin.ru/forum/index.php?topic=10045.0 Namiar znalazł kolega Wschód ![]() Ostatnio edytowane przez Onufry22 : 21.07.2017 o 14:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
![]() |
![]()
nu maladjec. ciekaw jestem jak sie demontuje stare i zaklada nowe membrany. nigdy tego nie robilem. sa na jakims kleju? na sam wcisk? dopuki nie spotkam sie ze zniszczona membrana to nie bede eksperymentowal. ale tak jak juz pisalem - jeszcze sie nei spotkalem.
![]() |
#137 |
![]() |
![]()
Membrana jest wciskana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
![]() |
![]()
zmieniales kiedys taka? jakiego produktu uzyles? oryginalu nie ma. z czym pracowales?
![]() |
#139 |
![]() |
![]()
Wyciagalem swoja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
![]() |
![]()
swietnie. czy zainstalowales nowa? jak i jakiej firmy?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Naprawa membran ... krótka instrukcja lamera :) | puntek | Uklad paliwowy i wydechowy | 11 | 30.11.2016 11:40 |