![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Odkręcanie napinaczy rozrządu w starej afryce tymi zebrami to czysta przyjemność
![]() Tu jeden klucz robi robotę 4. To naprawdę przyspiesza, choć zdaję sobie sprawę, że nie mogę ich używać siłowo. Miałem też płasko-oczkowe z grzechotką łamane, ALE nie pracowało się nimi komfortowo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 godz 13 min 4 s
|
![]()
Uzywając odsysarki, która działa na zasadzie zwężki venturiego.
Niby dmuchasz a ona ssie ![]() np. takie https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-...nu-13932978860
![]() |
#3 | |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 5 dni 5 godz 44 min 13 s
|
![]() Cytat:
Masa hałasu przy tym jakoś adekwatna do ceny a kupiłem pewnie najtańsze na allegro ale działa spełnia swoja role ale zaciąga bąbelki po gwincie odpowietrznika do przelalania nowym płynem świetny ale do odpowietrzania słabe przez wiadome bąbelki
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
to zamiast recznej pomki kup strzykawke 100cm3 i podawaj od dolu - na jedno wyjdzie. w jakim moto chcesz to robic bo nic nie ma w Twojej 'wizytowce'?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 4 dni 16 godz 7 min 18 s
|
![]()
Strzykawką o tak o se się robi
![]() Ręczną pompką podciśnieniową yato w motocyklach daje radę elegancko i nawet w niektórych autach też.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Robiłem strzykawką ale po jednym użyciu guma tłoka pęcznieje. Wolę kupić pompkę. Chciałem płyn wymienić i ściągnąć go ze zbiorniczka do zacisków. Motocykl to triumph 800xc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
a masz tam ABS?
![]() |
#8 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
no to nie prosciej go przepompowac wlewajac do zbiorniczka swiezy? pompka Ci potrzebna jak masz zupelnie pusty uklad albo mocno zapowietrzony. no chyba, ze sobie zlales stary DOT albo zapowietrzyles uklad. pompke jaka bys nie kupil bedzie z tej samej fabryki - to tylko logiem sie rozni i cena.
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |