|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Ale zajebiaszczy klasyk.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 34 min 47 s
|
![]()
Nie mogę czytać tego wątku... Tęsknię za moją Tenerką
![]() Jak ktoś się będzie zastanawiał nad sprzedażą swojej, to dobrze radzę: NIE RÓB TEGO. Zmień pracę, weź kredyt, nie wiem... Ale Tenerkę zostaw ![]() Edit: No chyba, że będzie chciał mi sprzedać, wtedy spoko, niech sprzedaje ![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Dobre.. ja ja Cię rozumiem... tenerka 600 to najpiękniejsze kowadlo jakie powstało ... nie można się nie przywiązywać do tego motora ... prostota i charakter ... taki stoicki spokój - rób co chcesz a ja to wytrzymam i dojadę ... tylko olej sprawdź...
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Spotkana w Marocu.
![]() Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Edit: nudny opis - zawęźmy go do najważniejszego... jest nowa 1vj i widać, że ktoś tym Australię zrobił. Musiałem go kupić.
![]()
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 04.04.2020 o 21:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Miasto: Koziegłowy / Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 72000
![]() Online: 8 miesiące 3 dni 3 godz 14 min 3 s
|
![]()
Hehe Ty jesteś uzależniony od tych tłuczków
![]() Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RZESZOW
Motocykl: XT 600 Tenere 1986, T7
![]() Online: 2 tygodni 22 godz 15 min 37 s
|
![]()
śmichy - chichy, ale w tych kowadłach coś jest - też czasami (na szczęście rzadko ) mam chory pomysł, aby sprzedać swoją "babcię" - wtedy odpalam przejadę się i ...przechodzi -
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
Aktualnie na moje 3 takie silniki 2 nie biorą nic ... zero, a trzeci silnik chyba nie bierze - niestety 34L jeżdżę tak mało, że nie sposób zauważyć, po prostu wymieniam olej raz do roku i tyle. Tenerka z dobrym silnikiem ma prawidłowo zmieniać biegi, bez żadnych problemów, ma nie dymić nic, ani na zimnym (pomijając kwestie możliwego skraplania się pary gdy bardzo zimno) ani na ciepłym. Na szczęście jeżeli nawet tenerka bierze olej to jest to chyba najłatwiej naprawialny silniku (poza 2T).
![]() |
![]() |
#10 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 10 min 10 s
|
![]()
Chciałbym się równie ciepło wypowiadać o Teresce, ale mam wrażenie, że ten ta chwila jeszcze przede mną
![]() Swoją 1VJ kupiłem około 5 lat temu. Budżet był niewielki, nie byłem do końca przekonany czy powrót do singla po 12 latach jazdy na rzędowych czwórkach to dobry pomysł. Wyglądała wtedy mniej więcej tak: 1.jpg Początki były trudne: kapitalka silnika + problemy z prądem (problemy z odpalaniem, roładowywanie aku) a w efekcie składanie całej instalacji od zera. Potem kwestie prawie nieistniejacego napędu (łańcuch, zębatki, opony), zawieszenia z przodu (co ciekawe, trudno dostać miedziane tuleje do amortyzatorów). Teraz wykańczam motocykl estetycznie (lakierowanie, naklejki, obicie siedzenia). Obecnie wygląda tak: 2.jpg W weekend majowy planuję założyć handbary, osłonę tarczy hamulcowej, płytę pod silnik oraz oryginalne lusterka. Docelowo w planach jest jeszcze wymiana łożyska główki ramy, regeneracja amortyzatora tylnego (motocykl jest bardzo miękki z tyłu - mocno się obniża gdy siadam), łożyska wahacza i pewnie po sezonie lakierowanie silnika oraz ramy. Motocykl zostanie ze mną na dłużej. Kto wie, może za dwadzieścia lat (w dobie motocykli elektrycznych), syn będzie opowiadał kolegom, że "kiedyś się na takich jeździło... a tu się regulowało wolne obroty".. ![]() W kontekście samej jazdy - motocykl ma klimat! Ma wszystko to, z czym zaczynałem przygodę motocyklową na WSK-ach i MZ-tach: prostotę konstrukcji i jeden gar. Z tą różnicą, że jak coś raz zrobię to potem służy. No i mocy trochę więcej! Fajnie sprawdza się tam, gdzie miał pierwotnie służyć: w lekkim terenie i poza szosami. Mallory - super pomysł z tym wątkiem. Świetny, wyczerpujący tekst o gaźnikach Pozdrawiam pasjonatów Tenerek! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 15:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 21:14 |