![]() |
#141 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 21 godz 57 min 29 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 10 godz 54 min 55 s
|
![]()
Consigliero, musisz mi uwierzyć na słowo, że nie jest to scenografia filmowa
![]() Żółte BMW regularnie patroluje ulicę Ząbkowską, Brzeską i okolice. Co ciekawe, przechodziłeś obok tej bramy, w której zrobiłem zdjęcie! Podczas IIWŚ Praga ucierpiała najmniej, w związku z tym zachowało się sporo kamienic, które aktualnie są w stanie nazwijmy to "takim sobie". Lewa strona Warszawy (z wyjątkami) wymagała gruntownej odbudowy. Ulica Brzeska: https://www.google.com/maps/@52.2520...7i13312!8i6656 Ulica Mała: https://www.google.com/maps/@52.2581...7i13312!8i6656 Kapliczki powstawały głównie w związku z licznymi ograniczeniami (godzina policyjna, łapanki, kontrole). Ludzie zamiast odwiedzać kościoły, gromadzili się w podwórkach, które były relatywnie bezpieczne. Poniżej foto jednej z wielu kapliczek. Miałem tutaj przygodę z młodzieżą. Kiedy robiłem fotkę wpadła ekipa chłopaczków w wieku około 12 lat. Powiedzieli, że to ich kamienica i kiedyś będzie tu hostel. A następnie pokazali mi dupę i powiedzieli, żeby wypierdalać... Zapewne w okolicy mieli wsparcie w postaci starszych kolegów, ale pewności siebie im nie brakowało. Jeden nawet bawił się połową cegłówki ![]() IMG_20210411_154806.jpg Chciałem im powiedzieć, że nie można tak brzydko mówić, ale wcześniej w jakiejś bramie przeczytałem, że: IMG_20210613_125114.jpg Praga się zmienia i jest już sporo ulic wyględnych, ale znalezienie miejsc takich jak poniżej, nie stanowi problemu. IMG_20210613_124939.jpg Na koniec zamieszczam akcenty piłkarskie i osobliwą legendę miejską ![]() IMG_20210613_123058.jpg IMG_20210613_124452.jpg IMG-20210411-WA0005.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: KTM 640, NAT
![]() Online: 3 miesiące 5 dni 20 godz 49 min 56 s
|
![]()
Super zdjęcia Poncki!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Michał
![]() |
![]()
Poncki, otrzymujesz Nobla/Oscara/Nike/....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
|
![]()
Dzięki, cieszę się, że się podoba
![]() Mural który świetnie oddaje klimat aktualnej Pragi. IMG_20210704_180156.jpg A miłośnicy Kultu zapewne znają tego pana, który wyśpiewał kilka słów o Warszawie, bez napinki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
|
![]()
Nie chciałem już mieszać w wątku Złotego Smoka, więc pisze tutaj.
W sumie to okolice Warszawy... Tak więc dzień miałem wolny i wyczytałem, że w Lesznie są knajpy, które warto odwiedzić. Podwójne schabowe i takie tam. W sumie i tak miałem pojeździć, ale raczej nie aż tak ambitnie. Z braku alternatyw zdecydowałem się jednak. IMG_20211113_151446.jpg IMG_20211113_145722.jpg Niestety kiedy dojechałem do Leszna okazało się, ze ja w zasadzie nie jestem jeszcze głodny... A z tym Lesznem to jest tak, że w sumie głupio jest położone, bo w połowie Kampinosu. Nie opłacało mi się już wracać i zdecydowałem, że zrobię cały Kampinos. Od dawna ta trasa na mnie czekała i jak widać niepozorny wątek sprawił, że się doczekała (dzięki Trzy Kawki). Po drodze nie obyło się oczywiście bez przygód. Jechałem trochę zielonym szlakiem, a trochę tak jak mi się podobało. W pewnym momencie musiałem pokonać jakiś kanałek. Niby nic, ale woda zimna więc trzeba to było z głową zorganizowac. IMG_20211113_140743.jpg IMG_20211113_141331.jpg W końcu się udało, ale po drugiej stronie trafiłem na drut kolczasty. Wbite słupki i trzy poziomy drutu. Ponieważ jeden słupek był przewrócony, oczywiście przeszedłem. Niestety błędnie założyłem, że jestem wewnątrz i wychodzę. Ostatecznie okazało się, że wszedłem komuś na posesję i zacząłem po niej jeździć. Na końcu trafiłem na bramę (taką otwieraną z pilota) i wtedy zobaczyłem normalny domek i zaparkowany samochód właściciela. No głupio wyszło... Druga część Kampinosu (zachodnia) okazała się niestety bardziej wymagająca. Niestety, bo miałem już w nogach 50 klocków. Na szczęście wymagająca oznacza też ekscytująca ![]() No i kiedy dojechałem już do końca lasu, postanowiłem się szybko ewakuować do pociągu. Znalazłem jakąś dróżkę przez pola / łąki / grzęzawiska. Było zimno, coraz ciemniej i ja już bardzo chciałem do pociągu. I co? W środku niczego takie coś... IMG_20211113_161719.jpg Niby nic, ale rów z wodą szeroki i bez namaczania się nie uda. Na całe szczęście ktoś pierdyknął dwie latarnie w poprzek. IMG_20211113_161531.jpg Także całkiem miły dzień. No i całkiem nieoczekiwany. Trzy Kawki, mam nadzieję, że melodia już się od Ciebie odczepiła. Ta melodia: |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Motocykl: Brak
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 20 godz 4 min 10 s
|
![]()
AAle fajne trase zrobiłeś. Może kiedyś zgramy zegarki.
Piesiol mi zachorzał i melodia odeszła...wolałbym by została a piesiol był zdrów A i BTW: trzykawki - nie Trzy Kawki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 5 godz 40 min 21 s
|
![]()
Tak z ciekawości- Trzykawki masz coś wspolnego z książkami?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Motocykl: Yamaha Radian&WR250F
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 11 godz 33 s
|
![]()
Poncki zdecydowanie chcę wiedzieć więcej na temat techniki pokonywania kanałku. Ty po tej konstrukcji na dole, a rowerek ślizgał się górą? I co było dalej na tej działce? Jak się wydostałeś z posesji w środku lasu otoczonej drutem kolczastym?
![]() Dużo zdrowia dla piesioła! |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
|
![]()
Borch, chętnie zgram zegarki. (Aadamuss - to odpowiedź na Twoje pytanie
![]() Nowy rower jest już prawie uzbrojony, a eksploracja Puszczy bardzo mi się spodobała ![]() Aśka, techniką bym tego nie nazwał ![]() Najpierw przeniosłem sakwę. Następnie ustawiłem rower tak, żebym mógł go wciągnąć po wejściu na te drewniane "stopnie". Wciągnąłem rower i szedłem tak, robiąc duże kroki. Prawa ręka na poręczy, w lewej rower. Dlatego warto mieć lekki rower. Problem pojawił się na końcu, bo nie miałem jak opuścić roweru. Dlatego położyłem go na poręczy, zeskoczyłem i przejąłem z "lądu". Generalnie fajna zabawa - wyzwanie ![]() |
![]() |
![]() |