24.08.2020, 23:12 | #142 |
Gość
Online: 0
|
Dluuuuuuuugo. Ostrość mi jeszcze nie wróciła ))
Jak w Tytusie Romku i Atomku. ) |
24.08.2020, 23:20 | #144 |
Gość
|
To jest jakaś myśl ale tu nie tak prosto. Ta została za darmo .dosłali druga bo nie stykał guzik. No żal wyrzucić. A zapomniałem o sprawie (ten wiek) więc ten tego
|
24.08.2020, 23:27 | #145 |
Edytowałem swój post powyżej i uzupełniłem zdjęciami. Uwaga, zdjęcia RAW!!!
Wojtku, też musisz przeklikać cały program, aby wyłączyć latarkę? Trochę to denerwujące, bo latarka za takie psie pieniądze to generalnie spełnia dla mnie swoje zadanie. +Zoom fajnie rozprasza, ładowanie usb, cena. -Sterownik bez pamięci ostatniego włączenia, do wyłączenia latarki trzeba przejść wszystkie 5 trybów. Ja mam najmniejszą, ilość światła jest bardzo duża. Twoja, duża pewnie robi na latarniach morskich za awaryjne źródło światła |
|
24.08.2020, 23:36 | #146 |
Gość
|
Chyba trzeba klikać całość od początku. W tym tunelu to mało co wyrabiało. Ale zabawa przednia. Minusem.dla.mnie to.brak czołówki. Jakby ktoś chciał się pobawić to chętnie wypożyczę.
|
25.08.2020, 09:37 | #147 |
O klikaniu w convoyu piszecie? Ja mam s2+ i lekko naduszając guzik zmieniam tryby świecenia, klikając mocniej włączam/wyłączam.
|
|
25.08.2020, 10:17 | #148 |
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 3 dni 13 godz 7 min 13 s
|
W chińskich driverach jest czasem tak że po wybraniu trybu nie można przez 10s wyłączać latarki, inaczej nie zapamięta ustawionego. Potem już po włączeniu powinna wejść w ostatnio używany
|
25.08.2020, 10:31 | #149 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
To zależy od sterownika. Z chinoli to Lumintop ma bardzo dobrą relację ceny do jakości. Za stówkę kupiłem ostatnio FW3A i ma niemal płynny sterownik. Możesz odpalać trybem najniższym lub najwyższym albo zaprogramować jak ma się odpalać. Dla mnie to za dużo zabawy ale bardzo przydatna funkcja to blokada gdzie po 4 klikach po naciśnięciu włącznika i przytrzymaniu mamy tryb moon do awaryjnego oświetlenia i żeby włączyć znów pełny zakres trzeba 4 razy odklikać. To zajebiście przydatne bo odpalenie latarki w kieszeni w trybie HI prowadzi do ostrych poparzeń w okolicach nieciekawych.
W niedziele miałem taką nieciekawą przygodę że akus 18650 uległ uszkodzeniu. Bałem się gdzieś to wyrzucić żeby nie wywołac pożaru więc stwierdziłem że sam go doprowadzę do destrukcji żeby można się go było bezpiecznie pozbyć. No to jeb mu siekierą i w nogi. Wyebało tak że z kilku metrów dostałem po nogach gorącymi odpryskami tak że uważajcie na akusy Li-Ion. Nie wiedziałem co zrobić z uszkodzonym ogniwem a wrzucenie go do pudła w Biedzie uznałem za niebezpieczne więc jak ktos ma jakiś pomysł to chętnie się dowiem. |
25.08.2020, 10:42 | #150 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
W pierwszej kolejności mogłeś rozładować do kompletnego 0 jakaś żaróweczką lub większym rezystorkiem.
Doprowadzanie do zwarcia w naładowanym ogniwie (przebijanie gwoździem, walenie siekierką) jak wodać nie jest mądre Jak ogniwo jest rozładowane, nie ma energii to nie będzie fajerwerków. Wydaje się logiczne, ale sam nigdy nie niszczyłem ogniw A moja chinska latarka zawsze pamięta ostatni tryb świecenia. Była chyba za 30zł i nadal działa po kilku latach Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
|
|