![]() |
#151 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2015
Miasto: Kraków
Motocykl: DR650SE
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 5 godz 5 min 23 s
|
![]() Cytat:
Jakiego tarpa używasz? Możesz coś polecić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Miasto: Warszawa
Motocykl: Honda CRF 1000 L DCT Africa Twin
![]() Online: 5 dni 16 godz 56 min 52 s
|
![]()
Szanowni Państwo bardzo zacny wątek aż 16 stron o matach i śpiworach widać że macie wiedzę na ten temat ale dla mnie dla laika w tym temacie niestety jest dużo rzeczy na których się nie znam i chciałbym wybrać coś fajnego bo też szukam takie zestawu jak mata plus śpiwór.
Jakie mam wymagania: - sprzęt ten będzie używany przez 2 osoby 1 dorosłą która ma prawie 2 metry wzrostu i przez dziecko, dziecko musi mieć taki zestaw na obozy harcerskie - sprzęt będzie wykorzystywany raczej w temperaturze plus 10C w górę. - musi być mały po złożeniu - musi być wytrzymały To tyle na temat tego co potrzebuje. Doradźcie coś proszę czego szukać i co wybrać. Pozdrawiam Bartek |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Motocykl: czarna szczała
![]() Online: 5 dni 13 godz 43 min 19 s
|
![]()
Tarpa dopiero zamierzam kupić. Póki co zbieram info. O hamaku nawet nie pomyślałem. Nie przewieje tyłka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
![]() Online: 5 miesiące 3 dni 18 godz 49 min 46 s
|
![]()
Hamak polecam - użytkuję taki dechatlownowy za całe 49,99 (tzn mamy 2 sztuki w domu).
W lecie to często na ogrodzenie spaliśmy zamiast w łóżko, bez tarpa (jak zaczynało padać to hop do domu i już. Co do wiania pod śpiwór wkładałem alumatę i nawet jesienią było lepiej niż git.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Wszystko lekkie, bardzo wytrzymale i wygodne. Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#156 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Do tej pory używałem materac samopompujący z decatlona FORCLAZ 400 XL, raczej ok, tylko sporo miejsca zajmuje, wada taka sama jak w materacu dmuchanym - przebicie kończy się spaniem na glebie.
Teraz na zimowe namiotowanie kupilem FORCLAZ AIR QUECHUA - taki czerwony. W sumie taka sama wada jak przy macie samopompującej - przebicie kończy się spaniem na glebie. Ale: waga 2x mniejsza, po napompowanie jest 2x grubszy, i zajmuje z 3-4 razy mniej miejsca. Dla bezpieczeństwa zabrać zestaw naprawczy i jak dla mnie najlepsza opcja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
![]() |
![]() Cytat:
Dałeś mi do myślenia z tym zakupem, ale muszę wybrać czy głowa śpi na ziemi czy nogi przy moich 191 cm ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Mam taki materacy z decathlona... Jak dla mnie mata samompująca nie ma sensu bo jest duża i wrażliwa na przebicie. Ja używam tego materacyka razem ze zwykłą karimatą którą wrzucam pod spód. Minimalizuje to ryzyko uszkodzenia, mam na czym usiąść bez dmuchania materaca a komfort jest ogromny.
![]() |
#159 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Bielsk Podl/Wwa
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 5 godz 9 min 30 s
|
![]()
od dziś po 80zł
https://www.decathlon.pl/dmuchany-ma...d_8298497.html EDIT: Są ale nie ma ![]()
podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd ![]() Ostatnio edytowane przez robertG7 : 28.02.2018 o 15:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Tak, tylko wygląda na to, że go wycofują i nie można go kupić online, tylko w wybranych sklepach. Pewnie za chwile pojawi się coś podobnego co go zastąpi. Wydaje mi się, że ja płacilem za niego w okolicach ~120zł ... a nie 150.
Mogę jeszcze dodać, że plus tego materaca to duża dziurka do dmuchania z zaworkiem, więc łatwo mozna go dopompować (małe opory dmuchania) i po oderwaniu ust nie ucieka powietrze. Wada: trudno go odpompować i zwinąć, aby zmieścił się w pokrowiec. Można poszukać, są też fajne modele z wbudowaną "pompką" (ale nie taką elektryczną, tylko jest to jakiś kawałek z sprężystego plastiku - naprawdę sprytne rozwiązanie. Albo czasami można wykorzystać pokrowiec jako pompkę) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Materac/mata dla dwojga. | Arkadius | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 29 | 29.12.2012 19:33 |