![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1621 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 18 godz 40 min 31 s
|
![]()
Taki duży komplet z lidla wystarczy lub taki
https://www.leroymerlin.pl/produkty/...-93358033.html
![]() |
#1622 |
![]() |
![]()
zwroc uwage na firme ASTA/SATRA to olbrzymi producent narzedzi na Tajwanie. produkuje i branduje dla wielu marek - oni tylko nalepiaja swoje logo. srubokrety jak chcesz robic japonie to systemu JIS a nie PH. jak PH to żółta Wera. ucinaczki/kombinerki szukaj okazji Knipex i Wiha. i tak dalej i tak dalej. nie ma jednej firmy co wszystko ogarnia. jak szukasz konkretnego narzedzia to pytaj - napisze co wiem. kupowanie kompletnych wozkow jednej firmy to wg mnie blad. nie ma firmy dobrej w kazdym segmencie. teraz na przyklad sa bdb ceny na klucze imbus i torx w ukladzie T firmy Jonnsway, za chwile beda promocje na inny asortyment. temat rzeka. z duzej walizki Yato od razu mozesz wyrzucic szczypce, srubokrety, bity i imbusy wiec poza najprostszymi nasadkami nie radze. dlugo liderem cena/mozliwosci byly zielone walizki Honiton - nie wiem czy nadal sa dostepne.
p.s. taki na przyklad Honiton H4351 i jest już miło, ale sa tez prostsze i tansze zestawy tej marki
![]() |
#1623 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2015
Miasto: Chocznia koło Wadowic
Motocykl: RD07, DL1000, TwinSport 350
Przebieg: 67000
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 2 godz 22 min 39 s
|
![]()
Dziękuję Jurku, Twój poprzedni post o Asta/Satra pamiętam, zresztą kupiłem po nim klucz dynamometryczny Satra. Dzięki za info o tych systemach JIS i PH, bo nie miałem świadomości. To już wiem na czym się skupić.
Popytałem też u kumpla mechanika agregatów - wspomniał że takimi lidlowskimi, Yato, Neotools amatorsko też da się podziałać, ale szukam czegoś trochę lepszego.
![]() |
#1624 |
![]() |
![]()
ja od lat mam i polecam Honiton. NIECO zdrożały w stosunku do tego co było parę lat temu ale... co nie zdrożało. dobre klucze, można dokupić jak się zgubią lub zniszczą bity. uważam, że to dobry wybór dla amatora+
![]() |
#1625 |
|
![]()
Norton ja tam nie zachwalam bo nie wiem jak obecnie z jakością tych lidlowych ale tymi starymi robię traki i np. z grzechotek to się spier...ła tylko 1/4 cala. Wg mnie szkoda przepłacać za markę ale każdy robi jak chce.
![]() Wiem na pewno, że bez celu jest zakup zestawów 94el do 150zł bo to śmieci, a taki zestaw kupiłem koleżce bo chciał tanio ![]()
![]() |
#1626 |
![]() |
![]()
tak naprawde to kazdy sobie uklada narzedzia pod siebie - jedni maja wszystko powieszone na scianie, a inni ( jak ja) nie wyobrazaja sobie pracy bez wozka. z czasem konfiguruje sie swoj zbior gratow. ja sie tak przyzwyczailem do zyklopow wery, ze jak biore inna grzechotke to odruchowo chce ja łamać, szuflady otwieram zupelnie na pamiec, gaci w szafie z ciuchami nie znajde a w warsztacie po ciemku w kilka chwil znajde gwintownik m6x1 i średnicówke
![]()
![]() |
#1627 |
|
![]()
Tak szafka to jest zajebisty wynalazek jak ma się podłogę w warsztacie
![]() W obecnej firmie to chciałbym drzwi zamknąć jak wjadę składem ciągnik-naczepa, a jak by jeszcze można było podnieść kabinę to luksus ![]() Miałem kiedyś taką szafkę jak Futrzak pisze było wszystko do 3/4 cala i robota pięknie szła bo klucze w zasięgu ręki ale ujowo płacili znaczy dymali więc teraz tu gdzie jestem z pracą przy -11 płacą lepiej.