|
![]() |
#1 |
![]() |
![]() ![]()
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Bajka Matjas. Krioterapia po kosztach :-).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 godz 37 min 30 s
|
![]()
Teraz nie tylko żona Ci wierzy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Fote wkleiłem z tela ale nie chciało mi się pisać na tej klawiaturce.
To ja może o pierwszych wrażeniach: + ... czyli plusy 1. chce to jechać, wbrew temu co wszyscy gadają. na leśnych dróżkach gdzie ściółka jest wilgotna tył ładnie tańczy nawet na 3 i to przy niskich obrotach. pozytywne zaskoczenie, na jedynce i dwójce jeśli bujnąć wychodzi na koło nad kałużami i większymi przeszkodami, zbiornik pusty niemal ale przed rezerwą - to na pewno pomaga; 2. jedynka faktycznie jest krótka. liczyłem, że będzie jeszcze krótsza ale i tak jak na cywilny sprzęt /nie trial/ jest to bardzo niskie przełożenie. BARDZO fajna rzecz; 3. superczytelny wyświetlacz - to plus ten bar powyżej gdzie można powiesić tela Hondzie się bardzo udało; 4. obszczekiwane przez wszystkich zawieszenie - tył siada to wiadomo ale JEŚLI się nie siedzi i ciężar jest rozłożony bardziej równomiernie to moto prowadzi się bardzo pewnie - leciałem dzisiaj 80 po wilgotnym piachu i nie czułem się jakoś niekomfortowo, poza tym, że miałem wątpliwość czy jednak nie jest za szybko na tą krótką znajomość, przy szybkiej jeździe na wprost po dziurach jest niewiarygodnie wygodnie/mjętko ale myślę, że przy dłuższej jeździe w ciągu dnia naprawdę można to docenić, myślę że ten motocykl nie będzie męczył, dodatkowo miękki przód pięknie idzie po piachu; 5. pozycja na siedząco bardzo OK. na stojaka dobry plus - chciałbym mieć kierownicę troszkę bardziej do przodu. tu już niewiele da się zdziałać - wzrost 187; 6. wydech bardzo stonowany. BARDZO się cieszę; 7. bardzo precyzyjna skrzynia biegów a jest przecież zupełnie nowa - zmiana bez sprzęgła w górę wychodzi również super. ogólnie myślę, że Hondzie udało się to moto bardzo. - ... czyli minusy 1. owiewka - bujnąłem się siedząc do niemal setki i strasznie jest turbulentnie za tą szybą. jechałem w kasku trialowym no i dawno nie jeździłem tak w ogóle ale megahuczy. Na pewno jak przyjdzie twardy sprężyn to nieco się struga powietrza obniży ale raczej już widzę, że trza będzie kombinować jakiś deflektor; 2. fajnie silnikowo jest do 80-85 potem włącza się wiertarka - po NC muszę się przyzwyczaić do tych obrotów. w NC było 3100 przy 100 tu jest jest jakieś 6500 bodaj. Wiem, że ten typ tak ma i tak może dzień cały ale trzeba się przyzwyczaić; 3. trochę tępawe heble - ale jak mniemam to musi się jeszcze ułożyć. trza to cisnąć w chwili obecnej i przy odpowiedniej zachęcie nie ma problemu, żeby przód na asfalcie zablokować. 4. na błotnik przedni trzeba zrobić 'języczek' plastikowy - zupełnie bezsensu jest jego długość w chwili obecnej, podyktowana tylko względami estetycznymi - błoto leci na ramę i wpada za owiewki. Pojeździłem po moich normalnych miejscówkach i mogę tylko powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Nie mogę się doczekać aż będzie można wyskoczyć gdzieś dalej.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Co to za jezyczek na przedni blotnik? Wkurza mnie kupa błota za płytą silnika
Jazda cieszy 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
noooo... języczek :P
w trialówkach tak robię, żeby mi się nie syfiło i jest to skuteczne. bierzesz butelkę po oleju ![]() może wyglądać to nieco dziwnie i niemęsko ale masz czysty motór tam gdzie wszyscy mają gnój. dodatkowo po wielu kmach nie masz wypiaskowanej ramy i silnika. w CRF ma to tym bardziej sens bo chłodnica jest z boku więc w niczym to nie przeszkadza zaburzając jakiś tam przepływ powietrza. nomen omen w XT600 też miałem taki jebutny fabryczny chlapacz, który zdjąłem bo mi się moto grzało w Finlandii w ub roku /było 32 w cieniu/ - ŻADNEJ zmiany. to założyłem z powrotem żeby się błoto nie wbijało w żeberka cylindra i chłodnicy. dziecki pojechały rowerami na lody do sklepu wefsi i się spotkaliśmy po drodze - ja na CRF. w domu mówią, że wyglądam niepoważnie ![]() znaczy się wszystko działa jak należy. m
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]()
Super streszczenie.
Co do zawiasu to moim zdaniem sporo ludzi, którzy słuchają relacji ma wrażenie że jest niestabilnie czy buja boki. Nie, moto jest bardzo stabilne i bezpieczne, ale potrafi nieźle się uginać góra dół. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Mnie jeno dziwi, że, jak piszesz miękki przód fajny na piasku...
A jak będzie kilka po kolei poprzecznych kolein? No nie ma ptoka, że przy nawet nie za wielkiej prędkości, nie polecisz przez kiere. Tak, wiem, to zabawka nie do takich harcy.
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]()
Ciezko sie na tym tak wywalic. Przod dobija i tyle, z reszta nie pojedziesz szybciej na takich muldach tym sprzetem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
2021 CRF250L & CRF250 Rally | Danny | Dział ogólny | 65 | 06.02.2025 19:58 |
XXVI WiR Rally 2021 dalej zwany podlasiakiem | sluza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 205 | 20.11.2021 07:34 |
XXVI WiR Rally 2021 - koszulki | jendrus | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 65 | 27.10.2021 08:26 |
Endurorally 2021 | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 91 | 16.09.2021 13:36 |
Honda crf 250 Rally Twardsza tylna sprężyna amortyzatora | Viruus | Warsztat | 8 | 11.12.2019 14:56 |