31.01.2022, 18:55 | #161 |
|
|
31.01.2022, 19:04 | #162 |
dawaj. oglądałem tego w Dobrodzieniu ale był ponad mój ęfieldowy budżet.
ja swoim jutro planuje się przewieźć nawet na nielegalu ale nie zdzierżę. byleby nie padało.
31.01.2022, 19:51 | #163 |
Żeby nie zapeszać, foty będą jak sprzęt stanie w moim garażu.
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będzie to niedziela. Na chwilę obecną dzieli nas ponad 1000km. Nie jest to ten z Dobrodzienia. To by było zbyt proste |
|
31.01.2022, 19:53 | #164 |
Z Madrasu?
31.01.2022, 20:06 | #165 |
|
|
31.01.2022, 20:47 | #166 |
to ja wiem - dla poddierżenia razgawora żona była bo za płotem fabryka jej firmy - mówi, że zadupie, krowy dupami szczekają
ja się zastanawiam JAK sprowadzić z Indii Enfielda Taurusa. Bardzo mam smak na ten motocykl. Bardzo. Dobra nie zalewaj mi tu Afroman ino spowiadaj się skąd, co i jak i za ile
31.01.2022, 21:44 | #167 |
Sprzęta jeszcze na żywe oczy nie widziałem, więc nie ma co pisać.
Jak już przyjedzie, to wyśpiewam wszystko jak na spowiedzi. A jak coś z nim będzie nie tak, to pierwszy się o tym dowiesz, bo niejako obwiniam Cię za ten zakup Mechanik ze mnie żaden, a ktoś go przecież będzie musiał doprowadzić do porządku, także tego |
|
31.01.2022, 21:49 | #168 |
Miasto: PNT
Motocykl: CRF1000, MT-01, WSK
Przebieg: Rośnie
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 30 min 36 s
|
|
31.01.2022, 22:20 | #169 |
widziałem tylko zdjęcia. nie byłem go fizycznie oglądać. mój był sporo tańszy.
NA OKO wygląda lepiej niż mój - chyba był lepiej przechowywany. na moim widać początki rudej tu i ówdzie ale ten tu to najbardziej prawilny enfield... kopany, stary model na żeliwie. skrzynia czwórka z prawą zmianą. zmieniony gaźnik choć oryginalny mikcarb nie ma złej opinii - ludzie zmieniają go z reguły bardziej dla wyglądu na Amala. skrzynia czwórka nie ma praktycznie wad bo przełożenie końcowe jest bezpośrednie tak samo jak w piątce - jak jeździ się po górach, z obciążeniem to może denerwować duża dziura między 3 a 4, powiększona jeszcze przez zmianę zębatki zdawczej - co jest w RE500 koniecznością. normalnie na nizinach to nie przeszkadzać będzie - Wlkp smarowana jest smarem półpłynnym a nie olejem - nie ma uszczelnień - w sensie ma ale labiryntowe przynajmniej nie cieknie najpewniej ma oryginalną zdawczą 17z - czapa. trzeba zmienić na 18 a NAJlepiej na 19z - niestety trzeba wtedy wydłużyć łańcuch o parę ogniw bo stardard jest za krótki. do wymiany zębatki trza zwalić obydwa kartery wstępnego przeniesienia napędu oczywiście ze sprzęgłem itd. grubsza robota ale IMO i według moich kolegów konieczna. moooooże będziesz miał fart i jest tam zafasowana zdawcza 19z... na pewno do wyrzucenia opony - są jak nowe ale to Avony, niezbyt ciekawe a poza tym masz DOT z 2000r - czyli oryginał. ten motocykl nie jeździł /jak większość RE - mój ma niemal taki sam przebieg/ i jeśli mu nikt nie zrobił krzywdy grzebaniem /a nie wygląda/ to wymienisz olej jako trzecią wymianę i masz fajne moto do jazdy. ma ori filtr powietrza, czego mój nie miał, i ma ładny silnik z lewej a nie to gówno z rozrusznikiem jakbyś chciał elektryczną nogę to chętnie się zamienię gratami hehehehe ale sprawne RE pali od kopa. najdalej drugiego. ogólnie RE500 na żeliwie już są za granicą klasykami, są poszukiwane i idą w cenę - oczywiście nie u tych, którzy rozmowę zaczynają od 'a ile ma koni?' tyle ode mnie. jak Cię stać to bierz. IMVHO nie bedziesz żałował jeśli masz JUŻ fazę na rozglądanie się na boki a nie kurczowe ściskanie kiery i trafianie w czarne motorek może nie w tak efektownym malowaniu jak mój ale na oko w ładniejszym stanie, na ile można powiedzieć z takich zdjęć. indyjski chrom to nie jest rewelacja ja zamiast czyścić te plamki na rawkach już w zasadzie podjąłem diecezję o ich pomalowaniu w czarno lub bordo plus szparunki. jakoś nigdy nie byłem fanem chromowanych obręczy + i tak muszę zmienić opony + fabrycznie bębeny są malowane szarą chujnią. więc chyba specjalnie nie będę myślał tylko to opędzluję hurtem póki zima. oczywiście rozplatając koła. zdrowia m
01.02.2022, 01:04 | #170 |
Miasto: PNT
Motocykl: CRF1000, MT-01, WSK
Przebieg: Rośnie
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 8 godz 30 min 36 s
|
Dzięki Matjas.
A pamięta ktoś jak Pastor wiele lat temu wrzucał foto swojego royala z pięknym metalowo- drewnianym bagażnikiem i chyba fotelem solo? Wie ktoś gdzie tej fotki szukać? |