|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 19 godz 3 min 34 s
|
![]()
Korzystam od 3 lat z Hannah Troll S 2. Na moje potrzeby jest niby ok, ale ...
Szukam namiotu, w którym rozkłada się najpierw tropic i do niego podwiesza sypialnię. Namiot powinien mieć niewielki przedsionek, najlepiej z podłogą, aby na noc zostawić buty i np. krzesełko turystyczne. Rurki ze stopu alu, połączone przez środek gumką. Włókno szklane niestety z czasem się rozłazi. Nie zależy mi na zaciemnieniu bo jak słońce przygrzewa to trzeba wstawać i jechać. Jak będzie full black to będę spał do południa i opony w moto sparcieją ![]() Który namiot spełnia powyższe? Dajcie cynk, thx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: KRASNYSTAW
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 12 godz 26 min 5 s
|
![]() Cytat:
HANNAH Sett 2 Pinguin Tornado 2 Ja zakupiłem Pinguin i jest ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 17 godz 32 min 0
|
![]()
Ja korzystam z Forclaz MT500 dla 3 osób.
https://www.decathlon.pl/p/namiot-tr...b/_/R-p-311272 Używam trójki tylko dla tego że czasem jeżdżę z córką... więc trójka jest OK W sprzedaży jest identyczna dwójka... dla mnie namiot idealny do samotnych wyjazdów. Namiot samonośny ... i najważniejsze .... tropik i wnętrze są tak jakby scalone... to jeden kawałek. Rozbicie namiotu polega na wciśnięciu 2 rurek stelaża + poprzeczka To namiot który mieści się do sakw i w pełni wypełnia przestrzeń. Stelaż ma 38cm po złożeniu. Namiot daje się skompresować. .. naprawdę polecam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Majster ja polecam Fjord Nansen Sierra 2, to jest dwuosobowy. Wazy nie całe 3kg, oddzielnie sypialnia podwieszana[w razie deszczu super sprawa], w miarę nie upierdliwe rozkładanie, wchodzi do kufra centr. 46L
Przedsionek nie wielki i bez podłogi.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2016
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 19 godz 42 min 15 s
|
![]()
Decatlon 2 sekundy nie wiem jak się zwie … trochę wazy ale zdecydowanie warto szybkość rozkładania i składania bajka …
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Motocykl: Transalp XL600
![]() Online: 12 godz 47 min 2 s
|
![]() Cytat:
Jak go pakujesz na moto? W rolce na siedzeniu pasażera ? Nie przeszkadza Ci gabarytowo ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Czy ktoś ma doświadczenia z tymi namiotami ?
https://outdoorlive.pl/produkt/namio...xoCNrkQAvD_BwE |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
![]() Cytat:
Dopiero będę testował,ale widzę, że dobra jakosć za tę cenę i jest przstronny wewnątrz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2019
Miasto: łódzkie na granicy ze śląskim
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 3 godz 27 min 5 s
|
![]() Cytat:
Ja używam ten namiot głównie nocami więc nie ma problemu z duchotą od słońca. Jak rozbijesz w cieniu to każdy dobry, jak w słońcu - żaden nie będzie dostatecznie przewiewny. Jedynka po złożeniu ma średnicę 60 cm więc poręczny nie jest ale nie ma dramatu. A przewozi się go tak: ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jestem po testach tego Pinguina tornado 2, który zakupiłem.
Odradzam zakup Wewnątrz jest super przestronny, ale przecieka na szwach i zamki się wyrywają po jednym użyciu jednym słowem badziewie. Chyba, że mi się trafił taki egzemplarz. Po urlopie odsyłam do reklamacji. âTornado 2â- z tornadem to on nie ma nic wspólnego. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Namiot 1 os | muszel72 | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 97 | 14.02.2025 10:19 |
Tankbag - jaki macie, jaki polecacie | Novy | Gadżety / wyposażenie | 57 | 21.04.2023 10:59 |
Jaki materac pod namiot w rozsądnej cenie? | motormaniak | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 117 | 02.06.2020 23:52 |
Namiot | Marcin3City | Archiwum | 2 | 11.06.2018 00:29 |
Jaki namiot szturmowy? | Ludwik Perney | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 34 | 29.05.2014 12:30 |