![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 godz 56 min 19 s
|
![]()
Warto też sprawdzić czy czasem w okolicy jakiś syndyk nie organizuje wyprzedaży majątku upadłej firmy. Ja w ten sposób kupiłem WS15 za grosze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 20 godz 27 min 38 s
|
![]()
za grosze to juz kosmiczny fart
![]() ![]() wiertarka ws 15. ze stolem. z zewnatrz wygladała na prawde ładnie. 500zl. ogloszenie bylo od 40 minut. 12 wyswietlen. dzownie biore dzisiaj i nie targuje sie prosze pana! przykro mi, wlasnie ktos po nia jedzie ![]() ale mam swoja ws15 i tak juz ![]() ![]() mialem wiertarke Dedra. i jesli potzrebujesz cos bardzo amatorsko, to mozesz kupic. wiertlo kobaltowe i przewiercilem na raz 10mm otwor, w 136 plaskownikach do ogrodzenia (6mm konstrukcyjna). fakt, byla goraca jak nie wiem. ale mozna przeciez bylo zrobic to na 3 raty. daje elegancki długi wiór. stale narzedziowe, gorzej. ona ma słaby docisk - odgina się tez stolik (nalezy wsadzic pod niego jakis klocek) bo wypacza się kąt. ale docisk i tak jest wg mnei zbyt slaby. leca okruszki tylko a nie wióry. chcoiaz wiem, ze mnostwo osob z powodzeniem robi nimi stale narzedziowe. sprzedałem dedre i mam ta WS. kupilem za 600zlotych, ale z poważnie wyłupanym kołem pasowym i peknieta sprezyna powrotu. sprezyny nie zorbilem do dzis (15zl?) ale koła są juz nowe. na niskiej predkosci, docisk na fula, i wierci wałki 50mm ze stali c45 na jeden raz (10mm) sztywność ma bardzo dużą. w blasze 3mm mozna se pykać 15 otworów na minute. prawda jest taka, ze od wiercenia z ręki, nawet ta dedra bedize duzo lepsza. nie bierz nawet pod uwage ''statywów'' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
WS15, albo coś podobnego.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
a ja z innej beczki. chce kupic wkretarke do 500 pln. do tej pory uzywalem Skil-a ktory przy moim bardzo malo intensywnym uzytkowaniu sie super sprawdzal i nie pekal ale niestety wysiadly obie baterie. nowych dokupic nie mozna. wkretarka w 100% sprawna a beteri brak
![]() nigdy nie uzywalem elektronarzedzi Hitachi. ma ktos jakies dosiwadczenie z ta marka? uzywal ktos takiej wkretarki? http://www.narzedzia.pl/wiertarko-wk...3-ta,2474.html czy moze lepiej celowac w AEG lub DeWelta. wkretarka bedzie uzywana sporadycznie do lekkich prac. zero zawodowego orania.
![]() |
#5 |
Administrator
![]() |
![]()
Który konkretnie model?
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
widziałem teraz w Castoramie za 750PLN /pewnie można taniej/ super wiertarko wkrętarki na LiOn 2 baterie DeWalta - 2 biegi + udar. Sprawdzałem jak to wierci - 1500rpm i naprawdę trza się trzymać bo litości nie ma.
jak będe kupował nową małą to tylko to. kabel powoli odchodzi do lamusa. no i tylko LiOn - mam dwie z bateriami do d..y, powoli umiera trzecia. fakt, że te stare baterie w środku można wymienić na nowe - one są ze sobą pozgrzewane ale nie wiem czy jest sens się w to bawić - nigdy nie byłem zadowolony z tego jak to działało - moc nie ta. jeśli możesz dołożyć do tych 500 te dwie stówy to ja bym proponował takie coś. m
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 20 godz 27 min 38 s
|
![]()
moj kolega mial makite- oddal po 2 tygodniach.
w pracy szef ma dewalta z najwyzszej serii, jest nie do zatrzymania. no i ogniwa mozna dokupic. własnie, ogniwa.. najwiekszy problem wkretarek. przykrecalem blache trapezowa na 800^2 hali. i akumulator starcza i tak na 'chwilke' wiercenia w takich profilach typu 'Z'. niestety, tylko sieciówa do takich zastosowań. sieciowa wkretarka, kosztuje ułamek ceny akumulatorowej. a pare ma zupełnie inna. jesli uzywasz w warsztacie, ja bym brał sieciowa i juz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
sieciowa juz mam i sobie chwale. 6 metrow kabla i w pomieszczeniach super sprawa. jednak czasem potrzebuje czegos bez kabla. kupilem przed chwila to hitachi bo internety mowia, ze te 440pln to dobra cena za nia i opinie ma jako takie. zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac. baterie widze sa dostepne. tak jak napisalem uzywana bedzie malo - nie boje sie o mechanike - boje sie o baterie ktore z czasem zdechna.
udaru nie potrzebuje - mam na firmie akumulatorowego potwora HILTI ktorym wiercilem w belkach stropowych z piekielnych betonow i szedl jak zly. tej jakosci i tak nie przeskocze ![]() ![]() no nic - zobaczymy co pokaze Hitachi ![]() p.s. kolega oknowiec od lat uzywa AEG jakis wyzszy model i tez jest nie do zabicia.
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
bede w warsztacie to podam. ma okolo 4 lat.
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
fakt jest moim zdaniem taki, ze wszystkie wysokie modele jako tako robią. to ten shit marketowy, który pcha się zwykłemu pospólstwu się psuje na potęgę.
m