|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Na tą chwilę nie.
Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Miasto: Kolbuszowa
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 5 godz 35 min 50 s
|
![]()
Dołączam się do problemu
PACJENT: 1100 AS, DCT, 2020 rok, 21tys przebiegu W piątek kupiłem motorek od handlarza, dziś chciałem się trochę przejechać. Na początku wszystko było ok, ale dziwnie te biegi zmieniał. Szarpał, itp itd, jak już się rozgrzał to nawet nie było słychać zmian biegów dopiero na wyświetlaczu było widac który już jest bieg. Po około 20-25km wyjechałem od rodziców i wtedy się zaczęło doszedł chyba do 3 biegu, zaświecił cie "check engine", na w miejscu gdzie widać zapięty bieg "-", do siebie 10km przyjechałem na jednym biegu, żadnej reakcji na zmianę... NIC, w instrukcji wyczytałem że po zgaszeniu trzeba go ruszyć kawałek, przekręciłem zapłon, słuchać było że zbil biegi i wyświetliło się N, przejechałem się kontrolnie po podwórku i doszedł do 3 biegu i znów to samo..... Czy będzie to wina tego silniczka krokowego? Oficjalnie moto ma 20 tys a ile w rzeczywistości to cholera wie, też nie wiem ile stał w komisie... Proszę o podpowiedź zanim coś będę ruszał temat że sprzedawca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Na manualu takie same objawy ? Z ciekawości rozbierałem silnik od zmiany biegów tam nie ma co się zepsuć, chyba że szczotki się skończą.
![]() |
#4 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 min 21 s
|
![]() Cytat:
Miałem na serwisie NC700 z DCT i podobne miałem objawy. Szczególnie, że występowały one losowo i mało kiedy można było wywołać ten błąd. Problemem był jeden (środkowy akurat u mnie) solenoid w skrzyni. Błędy były zawsze na nieparzystych biegach (wrzucaniu na nieparzysty). Tyle, że u mnie po zgaszeniu silnika i włączeniu go na nowo problem ustępował - do kolejnego, który czasem występował po 500km a czasem po 1500km. Po wymianie solenoidu, ogólnie przeglądzie skrzyni problem zniknął zupełnie.
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Mój to automat, w manualu to nie ma co się popsuć, 95% przypadków to właśnie szczotki w tym silniku od zmiany biegów, ciekaw jestem czy w moim przypadku jest to samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
U mnie dochodzi do 2-3 biegu, czasem zostanie na 3 a czasem zejdzie na 2 i dalej kaplica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 4 godz 27 min 16 s
|
![]()
U mnie w Afryce jak z silniczkiem miałem kilka razy problem, to wyświetlał się "-" na pozycji wrzuconego biegu i tyle, blokował się bieg i już.
Ale... moja dużo latała w terenie, ciągle mieliła biegami i silniczek miał duuużo roboty, a pierwsze problemy z nim się zaczęły w okolicach 30-35 tyś. U Ciebie chyba zaraz bym wracał do tego sprzedawcy i próbował oddać sprzęta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Moja przyjechała z francji, nie wiadomo czy przebieg jest prawdziwy i jaka jest jest historia.
Rozmawiałem z tym sprzedawcą, zachował się fer i chce pomóc, a nie chce nakręcać afery jeśli to tylko wina tego silniczka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Melon pisząc o manuału, mial na myśli trym manual.
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
![]() |
#10 |
|
![]()
Ahaaaa, jak już biegi znikną to nic nie idzie zrobić, ale w N Anię M, żaden tryb, nie zmienię ręcznie + i - ,zero reakcji muszę go zgasić na biegu, i jak przepchne tak pół obrotu koła po przekreceniu zapłonu to słychać jak zmienia biegi na luz i wszystko wraca do normy do puki znów nie dojdzie do 3 biegu
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
naprawa silniczka dct , silniczek dct |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Skrzynia biegów. | mazurrd07 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 0 | 20.01.2017 22:34 |
Dwignia biegów | hero | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 4 | 24.08.2008 01:59 |