|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
coś tam było pisane.
ja składam Sherco 125 mojego syna i powiem Ci za parę dni jak to jedzie pode mną - 85kg. same mnięśnie ![]() ci co się znają mówią, że postępy najszybciej zrobi się na 125 - sprzęt młodego jest lekki jak rower. bez porównania z moim obecnym fantikiem czy byłą betą rev3 250. na pewno silnik będzie bardziej 'nerwowy'. czyli niska masa + niskie masy wirujace spowodują, że będzie to taki skalpelek robiący dokładnie to co mu każesz bez nadmiaru mocy i bez trudnej do okiełznania masy. minusem na pewno bedzie kopanie się w błocie, być może gorsza trakcja na podjazdach, konieczność częstszego operowania biegami w terenie - w moim obecnie z ciężkim kołem zamachowym zapitalam na 3 pod górę aż miło. 225ccm. no i na koniec podaż 125 jest bardzo niewielka. przymierzałem się kiedyś do Bety 80ccm junior - takie moto chciałem dla małego - normalne duże koła a motek no... juniorski. Przy skompresowaniu zawieszenia z gazu na 1 i 2 szła na koło - tak więc nie bałbym się braku mocy w 125, ale jeśli chcesz robić piony ![]() Ja bym zamiast miodu do dupy szukał raczej sprzętu w dobrym stanie a na drugim miejscu zostawił czy to jest 125 czy 250-290 (Strobus megaloman ![]() ![]() mi po jeżdżeniu z chłopakami ostatnio zamarzyło się 4t - poszukam we francji Scorpy 125 lub 250. jednak to jak się kopie na podjeździe 4t jest nie do podrobienia. jak coś jeszcze to pytaj - chętnie podpowiem o ile będę wiedział m
![]() |
#2 |
601493080
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: XL600
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 11 min 58 s
|
![]() Ostatnio edytowane przez Novy : 02.04.2021 o 11:59 Powód: Film yt w oknie |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Snorkel mnie rozwalił
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 53 min 32 s
|
![]()
Dzięki Matjas. Kompletnie mnie nie interesują piony a raczej wykorzystywanie wolnych 40-60 minut co jakiś czas żeby sobie poćwiczyć gumę czy jakieś przeszkody na działeczce obok domku rodziców.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
jak pisałem - kup cokolwiek obyś nie musiał się od razu zabierać do roboty przy tym.
do takiego zastosowania jak piszesz 125 będzie też OK. a do pojeżdżenia na 30-40 minut nie ma nic lepszego niż trialówka. ja nawet na naszych nizinach wyjeżdżam sobie właśnie co drugi dzionek pokręcić się, wracam a inne motki stoją. a czasami tylko równoważnia, dwie deski, jeden pieniek i pierdzędzędzę na podwórku. Garagaszjanin rozdupcył system ![]() ![]() m
![]() |
#6 |
Michał
![]() |
![]()
Karwa, tak namawiacie, że......kto ma takiego triola w okolicy Stolnicy albo Siedlcu żeby pomacać i poturlać się chwilę?
Matjas - szczególnie Ty masz w ryj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 20 godz 27 min 41 s
|
![]()
Telefonu nie masz?
![]() |
#8 |
Michał
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Po niedzieli a może i kolejnej swojego sprzęta odpalę. Jakbyś chciał się przymierzyć to możemy gdzieś w Warszawie się umówić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Wciąga ta zabawa okrutnie. Codziennie jestem w terenie. Reszty sprzętów nawet mi sie nie chce odpalać. Hmmm
|
![]() |
![]() |