|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.09.2016, 15:52 | #161 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 17 godz 44 min 49 s
|
Może i się uda ale piasek musi być super suchy. Nap...lisz sie z tym strasznie. Robota taka, że najgorszemu wrogowi bym nie życzył. Daj to komuś do piaskowania. Jak się uprzesz i będziesz piaskował to oddam ci ścierniwo. Szlaka pomiedziowa z 6 wiaderek.
|
13.09.2016, 19:23 | #162 |
malarz
Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 5 godz 30 min 55 s
|
Ja piaskowałem felgi stalowe do samochodu czymś takim. Nie wiem, czy był ten dokładnie, ale coś podobnego.
http://www.doblo.pl/p2800,pistolet-d...przewodem.html A piasek do piaskowania kosztował chyba 20 zł za worek. Co do samej roboty, to syf niemiłosierny, nie wiem czy drugi raz nie dałbym komuś zrobić.
14.09.2016, 01:45 | #163 |
Autobanned.
|
To weź pistolet do olejowania - zmień końcówkę i zobacz czy wytrzyma 6 barów min. Moim zdaniem robotę robi dopiero min 8, a najlepiej 10 stałego dmuchu. Końcówka musi być rozszerzona aby piach "zawirował" Uwaga - koniecznie maska na twarz lub min okulary. Pamiętajcie, że są różne wsady do piaskowania -gradacja i sam skład mieszanki.
14.09.2016, 10:21 | #164 |
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 11 godz 38 min 34 s
|
U mnie zaprzyjaźniony mechanik ma takie coś wystrugane z butli powietrza od stara kilku rurek 1\2cala od wody ,reduktor ciśnienia na góre bańki i dysze z sklepanej na kowadle rurki
Piaskuje tym miejsca niedostępne inną metodą ale jak pisałem tu robote robi sprężarka . |
20.10.2016, 00:31 | #165 |
Składka oplacona.
Miasto: Zabrze
Motocykl: Transalp 99r 50th.
Online: 3 tygodni 3 dni 5 godz 32 min 47 s
|
....wykorzystam trochę nie swój temat....
Szukam wiertarki stołowej.... niby można kupić już od 300... ale co to warte.... raczej nic.... cos w przedziale do ~ 700zł ... wolałbym do 2000 ale ... są inne wydatki... Wiertka ma być okazyjnie używana ale może być tak że jak najdzie kurwica to i 200 otworów ma dać rade dziennie zrobić... Ma być stabilna i nie ma się wyginac jak gównolit... Wiem że do ~700 nie kupie mega wypasu.... ale to ma sie zmieścić do garażu. Co byście polecili... Aha... najlepiej polska... nie za bardzo chińska na 220 16mm uchwyt Ktos ma ... używa ? Jaka, jaka firma ?
20.10.2016, 09:34 | #166 |
szukaj powarsztatowych/szkolnych używek na allegro, olx. jeśli nie śmierdzisz groszem to po prostu musisz uzbroić się w cierpliwość. niestety ceny tych dobrych starych rupieci osiągają już dość niepokojący poziom. a jest to sprzęt już mocno wiekowy.
musisz sobie szczerze odpowiedzieć ILE będziesz wiercił. załóż sobie automatyczne wyszukiwania na allegro i olx i system będzie Cię sam powiadamiał o przedmiotach nowych w danej kategorii a spełniających założone kryteria, np.: 'wiertarka stołowa'. kiedyś w napadzie potrzeby kupiłem stołowego chińczyka dedry za 300PLN i jedyna zaleta tego gówna jest taka, że jest i jak czasami przyjdzie coś wywiercić to można ale do czegokolwiek w stali powyżej dychy to się nie nadaje. czasem wydaje mi się, że i 8mm to zbyt wygórowane wymagania. jeśli priorytetem jest miejsce to jednak szukałbym małej stołowej. wiem jak jest u mnie - mimo 40m2 pod dachem nie mam i chyba nie będę miał dedykowanego miejsca na wiertarkę więc wyjmuję na stół spawalniczy to co mam, ale daję radę to sam podnieść i przenieść... taka zaleta wśród wad. no i koniec końców mimo swego gównianego rodowodu sporo już nią powierciłem. mus to wymiana futerka. ja mam rohma. gdybym kupował teraz to pewnie znowu chiny ino większe. http://allegro.pl/wiertarka-flott-st...6.html#thumb/1 takie coś już jest za ciężkie aby tym operować samodzielnie jeśli musisz przenosić. no i cena.... ta za to wydaje mi się bardzo OK: http://allegro.pl/wiertarka-stolowa-...9.html#thumb/2 tyle ode mnie. m
20.10.2016, 09:38 | #167 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Takie cuda to nie na Alle ale no olx znajdziesz w dużych ilościach.
https://www.olx.pl/oferty/q-wiertarka-sto%C5%82owa/ |
20.10.2016, 10:32 | #168 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 6 dni 22 godz 16 min 19 s
|
Warto też sprawdzić czy czasem w okolicy jakiś syndyk nie organizuje wyprzedaży majątku upadłej firmy. Ja w ten sposób kupiłem WS15 za grosze.
|
20.10.2016, 11:09 | #169 |
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 5 dni 15 godz 1 min 28 s
|
za grosze to juz kosmiczny fart wczoraj bylo ogloszonko
wiertarka ws 15. ze stolem. z zewnatrz wygladała na prawde ładnie. 500zl. ogloszenie bylo od 40 minut. 12 wyswietlen. dzownie biore dzisiaj i nie targuje sie prosze pana! przykro mi, wlasnie ktos po nia jedzie takie rzeczy schodza w kwadrans. ale mam swoja ws15 i tak juz miesiac temu fundnalem jej nowe-nowe koła i uchwyt. i teraz krucze poczułem komfort mialem wiertarke Dedra. i jesli potzrebujesz cos bardzo amatorsko, to mozesz kupic. wiertlo kobaltowe i przewiercilem na raz 10mm otwor, w 136 plaskownikach do ogrodzenia (6mm konstrukcyjna). fakt, byla goraca jak nie wiem. ale mozna przeciez bylo zrobic to na 3 raty. daje elegancki długi wiór. stale narzedziowe, gorzej. ona ma słaby docisk - odgina się tez stolik (nalezy wsadzic pod niego jakis klocek) bo wypacza się kąt. ale docisk i tak jest wg mnei zbyt slaby. leca okruszki tylko a nie wióry. chcoiaz wiem, ze mnostwo osob z powodzeniem robi nimi stale narzedziowe. sprzedałem dedre i mam ta WS. kupilem za 600zlotych, ale z poważnie wyłupanym kołem pasowym i peknieta sprezyna powrotu. sprezyny nie zorbilem do dzis (15zl?) ale koła są juz nowe. na niskiej predkosci, docisk na fula, i wierci wałki 50mm ze stali c45 na jeden raz (10mm) sztywność ma bardzo dużą. w blasze 3mm mozna se pykać 15 otworów na minute. prawda jest taka, ze od wiercenia z ręki, nawet ta dedra bedize duzo lepsza. nie bierz nawet pod uwage ''statywów'' |
20.10.2016, 11:14 | #170 |
WS15, albo coś podobnego.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|