![]() |
#171 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Wrocław
Motocykl: Ryszard Dominator
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 11 godz 20 min 39 s
|
![]()
Brunetka, Diverek - powodzenia na egzaminie, trzymam kciuki
![]() Maćka - teraz to ja odczuwam wyłącznie respekt...no może jeszcze lekki foch na motóra, że nie je mi z ręki, ale znajdę na niego sposób ![]() Felkowski - to podpieranie nogą do mnie przemawia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Gliwice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 dni 5 godz 44 min 45 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
![]() Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
![]()
Barbarko o ile się nie mylę na NX 650 pomykają Afryka Dzika, Dżolka i Lena na AT 07 Ola i Galka.
Azja niezmiennie kibicuję CI i podziwiam twardość charakteru ![]() Coś mi się widzi, że afrykańskie Lejdisy mogłyby poradnik "jak zmylić przeciwnika" napisać ![]() ![]() Twoje "koty za płoty" i u mnie wywołały parę wspomnień związanych z kursem ![]() ![]() ![]() Na jakim motocyklu masz jazdy? Czy w tej szkółce mają różne sprzęty? Jak już się oswoisz (ale nie przyzwyczaisz!) polecam przesiąść się na jakąkolwiek inną maszynę i spróbować przejachać nią tę samą 8-mke, warto tez poprosić o przeregulowanie wysokości obrotów (zwykle w szkolnych 250-tkach mają ustawione na 1000) jak pan instruktor miły niech Ci troszkę obniży i znowu wjedź na 8. Fajnie jest móc zobaczyć jak to jest na innym sprzęcie tym bardziej, że egzaminu nie zdaje się na tym samym na którym ćwiczysz. A przy zaniżonych obrotach troszkę inaczej pracuje się w 8 -ce sprzęgłęm i gazem. Wiem po sobie i koleżankach, że kobitki mają taką "słabość" jak już poznają jednen sprzet i poczują się na nim bezpiecznie, nie bardzo mają ochote na zmiany a to błąd - zmiany uczą. Dobrze nie pamętam ale moje szkolenie chyba zaczynało się od slalomu. Wyglądało to mniej więcej tak, że Tomek przejechał go bez trzymania kierownicy z prędkością światła i kazał robić tak samo twierdząc, że trzymanie kierownicy właściwie jest zbędne noooo może na początek 1 ręką ![]() Ależ to była walka! Oczywiście nawet nie próbowałam ani na moment puścić manetek, które jak mi się wydawało, dawały jedyne sensowne poczucie stabilizacji. Na dodatek starałam się hihihi nie rozpędzać - żeby było łatwiej wyrobić się w skręcie. Całemu "przedstawieniu" towarzyszyły ciągłe okrzyki: "...Elka nogi jak na pierwszej randce!..." a ja z przekąsem myslałam - Jakbyś synu wiedział ile mam lat , tobyś nie dawał takich kretyńskich wskazówek - w moim wieku można tego nie pamiętać ![]() ![]() Nie stresuj się prosze wyjeżdżonymi godzinami, że powinnaś już to czy tamto - uczysz się dla siebie, najważniejsze jest Twoje bezpieczeństwo a nie to w jakim tempie zrobisz kurs. Życzę Ci niezmiennie pozytywnego nastawienia ![]() Czekamy na dalsze relacje!
![]() |
#174 | |
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
![]() Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
![]()
Ależ skąd Ci taki pomysł przyszedł do głowy. Baśka ma siedem. Kiedys mi opowiadała jak całowała się z Kubą. Spytałem czy nie za wcześnie. spojażała mi w oczy i mówi. Tato przecież to mój narzeczony. To to chyba i motór może juz nie straszny. Nigdy nie sądziłem, że ta chwila nadejdzie, ale coraz częściej myślę sobie; za moich czasów.... Na szczęście jeszcze jeszcze zachowuje resztki refleksu i jeszcze nie mówię tego na głos.
![]() trochę się rozminąłem z tematem, na PW 80
![]() |
#176 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: Afryka RD03
![]() Online: 5 dni 3 godz 28 min 3 s
|
![]()
Relacja z dnia dzisiejszego
Dziś z Diverkiem pojechaliśmy do Gorzowa na nauke jazdy przed egz. Było fajnie... A najfajniesze było dopiero przede mną ![]() Pojechaliśmy sobie na woodstock i tam się zaczeła moja dzisiejsza przygoda z Afri. Diverek dziś sobie nie pojeździł za bardzo... A ja za to się wyszalałam BYŁO SUPER to co Diverek nagral, i jest pokazane na filmikach to pikuś co robiłam wcześniej.... ![]() Dzisiejszy dzień był przełomem jak dla mnie, Afri już moja !!!! Tylko jeszcze to stawanie... ale opanuje na bank !!! dziś na 3 postoje 1 wywrotka ![]() ![]() Chłopaki i dziewczyny było REWELACYJNIE Może jutro nagramy jakieś inne filmiki to wstawie je oczywiście na forum... Wiem że moje "latanie" to pikuś w porównaniu z Waszym , ale myślę że jak na początki nie jest źle.... ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Brunetka : 23.05.2010 o 09:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
|
![]()
Ja dziś mam swoje "koty za płoty" .
Ta sobota stała się moją sobotą przełomową ![]() ![]() Więcej w moim poście, oraz krótki filmik który nakręcił Diverek. Jutro może będzie ciąg dalszy ![]() Diverek zrobił mi dziś przy okazji lekcję podnoszenia Afri, ale nic z tego, nie dało mi się jej dziś podnieść, może następnym razem coś wymyślę żeby ją podnieść. Chyba lewarek będzie moim przyjacielem ![]() Ale dziś naprawdę było rewelacyjnie.... relacja w moim poście - "brunetka przyszła motocyklistka" Azja mam nadzieję że nie jesteś zła, że tu piszę o tym, ale pierwsze koty za płoty u mnie dziś też były ![]() Wielki przełom jak na mnie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]()
jeszcze chwila i będziesz latać
![]() tak trzymać ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#179 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Motocykl: RD07
Przebieg: 50.000
![]() Online: 19 godz 18 min 34 s
|
![]()
Szacun. Muszę moją kobietę nakręcić jeszcze bardziej. :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
|
![]()
Ciapek dzięki.
Mój przełom nastąpił po kilku miesiącach posiadania Afri ![]() Ale lepiej późno niż wcale ![]() ![]() Przyznam że miałam małego stracha jak wpadłam nią w dziurę ... Ale udało mi się zniej wyjechać bez szwanku i co ważne bez wywrotki ![]() Może jutro, uda nam się coś nowego nakręcić ![]() To oczywiście zamieszczę na forum. Wczorajsza nasza wyprawa była super, ja na pożyczonym motorze który jechał kiedy chciał ... ( chyba coś z ładowaniem nie tak - po przerwie 6 miesięcznej) ale dojechaliśmy szczęśliwie... (ze Specnazem,Diverkiem i oczywiście ze mna - i to nie jako plecaczek oj nie nie nie !!!!!!!! ) Teraz to ja pojadę na byle pierdźawce aby tylko jechać ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Brunetka : 24.05.2010 o 12:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Co na Wrzesien 2013 na 2 pierwsze tyg. | Beny | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 18.04.2013 22:46 |
Regulator Napięcia - pierwsze oznaki agonii...? | piotr_3miasto | Układ elektryczny i zapłonowy | 46 | 31.12.2009 00:49 |