07.01.2025, 20:30 | #171 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 5 dni 22 godz 51 min 14 s
|
W tym przedziale cenowym, to nie ma znaczenia jaki wybierzesz 😉
|
07.01.2025, 20:37 | #172 |
Przemyślałem i wezmę ten kabel https://www.mediaexpert.pl/komputery...m-bm-3m-czarny bo rca krótkie mam a tego nie mam. Nie wiedziałem, że ten wynalazek AIYIMA ES9018K2M 32Bit 384kHz ma wejście usb-b
Wegrzyn mówisz, że to jakości nie będzie miało ?
07.01.2025, 21:54 | #173 |
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 2 dni 23 godz 9 min 46 s
|
Melon, jak zaczniesz szukać kabli dobrej jakości to przepadniesz. Bo okaże się że kable poniżej kwoty xxx wcale nie grają. Wejdź na byle które forum, gdzie audiofile onanizują się na temat sprzętu to depresji dostaniesz
|
07.01.2025, 21:59 | #174 |
Przyjdzie wichajster będą testy, ja już głuchy co by miodu szukać. Przepraszam za śmiecenie w temacie Tomek.
07.01.2025, 22:04 | #175 |
BANDA LUBLIN
Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 18 godz 15 min 49 s
|
To jest bardzo dobry kabel ! Do tego, co masz lepszego nie potrzebujesz
Kabli żadnych innych nie szukaj, to już raczej koniec drogi, a tu początku nie ma |
07.01.2025, 23:07 | #176 |
ja po latach studiowania problemu hifi, kupowaniu gazet itd... w końcu doszedłem do etapu na którym jestem najszczęśliwszy jak mogę usiąść i posłuchać jakiejkolwiek muzyki i nie tylko, że są do tego warunki ale, że naprawdę mam chęć na 'lekturę' itd.
niezależnie od sprzętu te idealne warunki są jak koniunkcja planet i nie zdarzają się codziennie. wolę słuchać na czymkolwiek niemal ale jednak słuchać byleby było w miarę przyzwoite stereo. porównując to mogę powiedzieć, zę to trochę jak z dawniejszymi lustrzankami i super szkłem. duże i ciężkie. drogie, podatne na uszkodzenia. na moto tylko telefon obecnie bo... najlepsze są te zdjęcia które są zrobione a nie myślenie: jakbym miał teraz DSLR to by byyyyyło. podobnie jak najlepsze są te odsłuchane utwory i płyty, które rozwijają nasz słuch, smak muzyczny itd. tego nie da się osiągnąć czekając na 'złote kable' LD bo 'sąsiad ma' miłego odsłuchu i docenienia swoich nieidealnych zestawów życzę i zadowolenia z pięknej muzyki, której jest tak dużo i która chyba NIGDY nie była tak niesamowicie dostępna jak teraz.
08.01.2025, 10:23 | #177 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 5 dni 22 godz 51 min 14 s
|
Podpisuje sie pod tym co Matjas napisal !!! Mysle i robie ostatnio dokladnie tak samo.
@Melon mi chodzilo o to, ze do takiego sprzetu kabel nie bedzie mial wiekszego znaczenia i kup sobie taki, jaki Ci sie bardziej podoba |
08.01.2025, 13:23 | #178 |
Oferta dla audiofilów. Do łupaniny się nie nadadzą. Kolumny zbudowane 2 lata temu według projektu Troelsa Gravesena ellam 15. Głośniki to Scanspeak. W zwrotnicy białe Jantzeny. Skrzynki zrobił profesjonalny stolarz. Stan idealny technicznie i wizualnie. Cena 1100 zl. Zachęcam do odsłuchu. W tej cenie w sklepach nie znajdzie się niczego o podobnych walorach odsłuchowych. Koszt samych głośników przewyższa cenę całości.
|
|
08.01.2025, 13:36 | #179 |
ja sie pobawilem kilkoma zewnetrznymi DAC i wszystko zagra lepiej niz wbudowany chip na karcie laptopa czy stacjonarki. lata temu dostalem od Rambo DAC Sabre 24bit/96kHz i to naprawde gra o niebo lepiej niz karta dzwiekowa z mojego Lenovo. kable RCA mam najzwyklejsze, potem jakis Marantz i do kolumn ida jakies 'kolumnowe' plecionki. na warsztat w bylej oborze wystarcza. w domu Fostex PM2 na biurku i ja poszukiwania juz skonczylem. te Sabre o ktorych pisalem wciaz sa dostepne na sieci za ~200pln - z kompa wrzuce jakis link.
p.s. a to co Tomek dal wyzej - super propozycja moim zdaniem
08.01.2025, 21:24 | #180 | |
Zależy chyba jaka karta?
Cytat:
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
||