|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 22 min 44 s
|
![]()
oki, dzieki👍
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 29 min 4 s
|
![]()
Moje rozmyslenia na temat 300 apropo gadzetow to troszke wiekszy zbiornik paliwa.
Pojezdzilem w weekend z KTM 690 i 500 (ten chyba tez ma akcesoryjny baniak). Tankowalismy sie wspolnie ale tam gdzie one mialy jeszcze paliwo mi sie w offie niepokojaco swiecila rezerwa. Mysle ze te 2,5 litra wiecej moglo by wplynac pozytywnie a wagi az tak bardzo by nie przybylo. Z drugiej strony to pewnie dosc kosztowna modyfikacja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 28 min 8 s
|
![]()
Sprawdź kanistry desert Fox, jako awaryjna rezerwa mi się sprawdza. Też rozważam większy zbiornik, ale na razie cienko z dostępnością no i faktycznie cena jest dość wysoka. Te 3l na wszelki wypadek daje jednak sporo komforu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Tak ze 2,5 literka bezpośrednio w zbiorniku to wg. mnie najlepsza opcja. To jest jeden z gadżetów, które rozważam jako warte zainwestowania w CRF, po sprężynie. No i podwyższenie kiery u mnie się sprawdza. Reszta dodatków to mniej lub bardziej potrzebne z nastawieniem na mniej. Ps. w ogóle to są już do 300 większe zbiorniki - nie widziałem u Acerbisa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 28 min 8 s
|
![]()
Zerknij na tego foxa, asfaltem nie jeżdżę w ogóle, sprawdza mi się w offie, gleby jakiejś okrutnej jeszcze z nim nie zaliczyłem ale jest na prawdę solidny i praktyczny. Dobrze się trzyma na motocyklu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Wiem wiem ze pomysł mocno średniowieczny ale półtoralitrowa butelka pet w plecaku jest do crf wystarczającym buforem jak mysle. 50km przy lizaniu manetki to do cepa się dojedzie.
Tanie i lekkie rozwiązanie a plecak zawsze masz. 1.5kg to nie jest temat który chłop powinien jakoś mocno dyskutować. Można tez i zalać po spaleniu tego co w baniaku i butelkę wyjebac do lasu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | ||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie które 1,5 z pleców szybciej się opróżni. Coś w tym jest co piszesz - tylko z tym wyjebaniem do lasu się nie zgadzam |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Zadnych butelek na plecach w offie. Nie chcecie na nich wylądować po fikołku. W CRF300 delikatnie operując manetką to spalanie jest 2,5l. 1L zapasu w tylnej torbie do offa wystarczy. Ja mam taka fajna flache primusa na paliwo. Z drugiej strony odwijając mocno w off mam paliwa na 200km. Trzeba mieć konkret kondycje aby to wypalić ciurkiem .....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Zgodnie z zapowiedzią na wiosnę miło być i jest. Teraz pewnie jeszcze długo trzeba będzie czekać na zatowarowanie.
![]() https://www.acerbis.com/motorsport/e...0025127#a_page |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Na maxa pałując 250l udało mi się uzyskać spalanie około 5l/100 km co daje jakieś 150 km zasięgu co w terenie nie jest mało. Awaryjnie jak gada Matjas darmowa butelka bije na głowę rotopaxy czy inne deserty po 100 juri sztuka.
Tylko przy takim zagęszczeniu stacji paliw w pl to rozwiązania typowo awaryjne i prościej zawsze będzie zjechać i zatankować przy okazji wrzucając gorącego psa niż wozić bene zwiększając masę tego nielekkiego wszak pojazdu. 😁 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
2021 CRF250L & CRF250 Rally | Danny | Dział ogólny | 65 | 06.02.2025 19:58 |
XXVI WiR Rally 2021 dalej zwany podlasiakiem | sluza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 205 | 20.11.2021 07:34 |
XXVI WiR Rally 2021 - koszulki | jendrus | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 65 | 27.10.2021 08:26 |
Endurorally 2021 | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 91 | 16.09.2021 13:36 |
Honda crf 250 Rally Twardsza tylna sprężyna amortyzatora | Viruus | Warsztat | 8 | 11.12.2019 14:56 |