![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() |
![]() Cytat:
a teraz kapujesz skrót myślowy? jak nie to idę spać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
widzę tylko ortograficznego byka. Sadze ze chcesz powiedziec, ze odpowietrzanie jest ukryte w korku. Jesli tak to czym jest cieńszy z dwoch przewodów wychodzący kolo kranu i odporowadony wezykiem pod moto? Do tej pory sądzilem ze wlasnie odpowietrzeniem.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
:O
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
![]() Online: 6 dni 21 godz 22 min 44 s
|
![]()
nie czepiać się ortografii, z wiekiem człowiek trochę głupieje
![]() napisałem tylko o objawach jakie miałem i szukam przyczyny. ponieważ wszystko przejrzałem i wyeliminowałem pompę, elektrykę itp pozostał raczej ten przewód. był zalepiony błotem i wydaje mi się, ze służy on do odpowietrzania, bo do czego innego? silnik powoli tracił moc, zaczął przerywać a po chwili zgasł. no to więc co to ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Nie grzebałem w 07 więc nie wiem, ale strzelam - skoro odpowietrzenie jest we wlewie, to ten wężyk może ma odprowadzać benzynę, która przy nalewaniu nie trafiła w otwór i pływa gdzieś w rancie, w który trafia uszczelka korka po zamknięciu? Spotkałem się z czymś takim w innych motocyklach.
![]() |
#15 |
:O
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
![]() Online: 6 dni 21 godz 22 min 44 s
|
![]()
jeżeli chora pamięć mnie nie myli to z baku wychodzą dwa cholerne węzyki, jeden odpływ spod korka a drugi... no to ten drugi właśnie. chyba się wkurzę i odkręcę bak i się upewnię. ale czy mieliscie wy taką sytuację jak ja. to mnie interesi najbardziej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
no wlasnie, czekamy co nam Kazmir powie.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]() ![]() Popatrzyłem na fiszkach i zdjęciach w manual'u i macie rację. Ze zbiornika wychodzą dwie rurki (blisko kranika paliwa) jedna o większym przekroju chyba jest odpływem spod korka, a druga cieńsza wygląda, że jest odpowietrzeniem zbiornika paliwa. Obie te rurki łączą się przez trójnik w jedną która wychodzi pod ramę (tak to wygląda na fiszkach) Myśląc że Klanola AT to czwórka byłem pewien że tak powiem swego..... W RD-03/04 na bank nie ma żadnych rurek do zbiornika paliwa, a odpowietrzeniem zbiornika paliwa jest korek paliwa Podos masz kolejny temat. Afripedia czeka na wpis pt. różnice RD03/04 kontra RD 07 Kto ma rację stawia kolację, a ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
Panocki, jak już jest temat pompowania, czy nie to może i zapytam o mój przypadek, szczególnie, że Kazmir objawia znajomość duszy RD03. W zeszłe lato jechałem 400 km traskę autostradą w upalny dzień i tak po 250 km kiedy silnik przekraczał 6000 obrotów praca przechodziła z jednostajnej na jednostajnie pulsującą. Zejście z obrotów na 5000 eliminowało problem. Dojechałem tak na miejsce, a następnego dnia było znowu wszystko ok. Do dziś nie było powtórki. Czy to może być coś z pompką? Nigdy do niej nie zaglądałem, bo widząc gdzie jest umiejscowiona nie bardzo nawet wiem jak się do tego zabrać bez rozbierania połowy motoru. Czy ma ktoś wiedzę ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
odkrecic regulator amora trzeba, wyciaganie airbox-a to jakis koszmar jest, wiec najlepiej zrobic tak, ze odkrecisz regulator, potem odepniesz weze od pompy i powoli bedziesz ja wysuwal z gumy, chyba ze uda ci sie razem z guma ja wyciagnac, ale latwe to nie bedzie.
Wczoraj demontowalem cała RD03 na czesci pierwsze i nawet nie wiedzialem, ze tyle brzydkich slow znam ... w razie czego wal, pomoge co bede mógł.
![]() |
#20 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]() Cytat:
a co do przedmówcy - ja miałem przypadek że dławienie się przy max obrotach, spadek mocy przy odkręceniu - powód prozaiczny - zapchany filtr powietrza ( zresztą z wedla ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
DLACZEGO KIRGIZ SCHODZI Z KONIA? Czyli Leszcz Adventure Team w wielkiej wyprawie badawczej do Azji centralnej | czosnek | Trochę dalej | 230 | 08.11.2020 11:17 |
Dusi się przy nagłym dodaniu gazu | fraradek | Uklad paliwowy i wydechowy | 33 | 29.03.2012 22:14 |
Pilne, silnik dusi a jechac cza :) | Olek | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 25.09.2011 22:13 |