|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.05.2013, 09:48 | #11 |
malarz
Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 7 godz 8 min 51 s
|
Dlatego napisałem, że ja zostawiłbym stary lakier, ładnie przygotował i polakierował na nowo.
Warstwa fabryczna lakieru, nie wiem dokładnie jak z motocyklami, ale na samochodach oscyluje w okolicach 100 mikronów, więc tego jest naprawdę mało. |
18.05.2013, 11:25 | #12 | |||||
Miasto: Modlniczka
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
Cytat:
Cytat:
Akryle b. dobrze kryją, lecz podkład jeszcze lepiej. Cienka warstwa jasnego podkładu na czarną powierzchnię to mniej białego lakieru do zużycia i jeszcze lepsze krycie. Poza tym jak gdzieś uderzy kamień i odpryśnie lakier to pod spodem będzie warstewka jasnego podkładu i nie będzie się bardzo rzucać w oczy . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podchodzisz z dystansem i chwała Ci za to, nie był bym zdziwiony jeśli lakiernik to twój zawód . Prawda i logika jest w tym co piszesz ale można polemizować, każdy robi wg własnych zachcianek i pomysłów; byle by efekt był jak najlepszy . Teraz będzie nie prześladować myśl: jak by wyglądała nasza lakiernia i praca w niej . Prawie jak Pat i Mat . Do Zabrza nie mam aż tak daleko.... Reasumując: Z tym panowie się zgodzę, ponieważ ta czynność to strata czasu- zakładają, że poprzednio powierzchnia była dobrze przygotowana i użyto dobrego lakieru. Pozdrawiam Przemek |
|||||
18.05.2013, 11:27 | #13 |
Miasto: Modlniczka
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
Mam nadzieję, że nie oberwę od nikogo z wątku ani od moderatorów za taki esej .
Pozdrawiam Przemek |
18.05.2013, 11:39 | #14 |
zobaczymy co z wymiany wyjdzie, jak nie to zostawie sobie czarną a przez zimę zrobie sobie repsola o takiego;
tylko tak się zastanawiam czy malować na trzy kolory czy boczki i bak strzelić na pomarańcz na to naklejki biało czerwone i na to bezbarwny
18.05.2013, 13:30 | #15 | |
malarz
Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 7 godz 8 min 51 s
|
Cytat:
Nie wiem gdzie i na jakich lakierach pracujesz, ale teraz chyba każda firma wprowadza obróbkę na sucho, już od dobrych kilku lat. Peace madafakinges lakierowałem bezbarwnym na naklejki na baku, ale to były tylko wycięte literki ducati i jakieś kilka kosteczek. Takie duże płaszczyzny chyba bym się bał. Nie wiadomo jak to się będzie zachowywało w wyższych lub niższych temperaturach, mogą być jaja z tym bezbarwnym. Nie wiem ile to teraz kosztuje, ale napewno masz w swoim mieście kogoś kto bawi się w lakierowanie artystyczne i zrobi Ci trzy kolory + te kilka napisów i ładnie przykryje wszystko bezbarwnym. http://fanatykstudio.pl/ - to akurat mój znajomy Pozdrawiam |
|
19.05.2013, 18:30 | #16 |
Autobanned.
|
Dokładnie. Równo zetrzyj, naklejki zdejmij wcżesniej, next 2 podklad krajacy 4 x lakier 1 bezkarny. Warstwy cieniutkie, szlifowanie za każda warstwa.
|