16.01.2015, 00:50 | #11 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Adagio napisal
Cytat:
22 wrzesnia 2014 w Algieri porwano Francuza http://english.alarabiya.net/en/News...a-sources.html Rok wczesniej porwano 40 europejczykow pracujacych w Algierii. 37 z nich zginelo podczas proby ich odbicia przez armie Algierska... Algieria... od grudnia 2010 czekam na wize, na wjazd swoim pojazdem tak,jak pisal Adagio, dla Polakow chcacych tam jechac swoim pojazdem wiz juz nie wydaja... Ale moze kiedys zaczna dawac i sie znowu pojedzie Algierska Sahara to najladniejszy kawalek tej pustyni, ktory widzialem Kiedys mozna bylo jezdzic normalnie, tylko wiza byla potrzebna, jezdzilo sie jak sie chcialo( ja wtedy wlasnie bylem, luty 2003) Od tamtego czasu tylko z przewodnikiem, agencja turystyczna i pozwoleniami.
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 16.01.2015 o 01:10 |
|
16.01.2015, 08:49 | #12 |
Zakonserwowany
|
W Tunezji też porywano turystów a od października 2014 otwarli w końcu południową strefę ( byłem w listopadzie ) , która po uprowadzeniu i zamordowaniu ausrtyjackiej pary zamknięto . Kiedy w trakcie dochodzenia ujawniono że pojechali bez przewodnika i pozwoleń nie sprecyzowana trasą i okazało się że do porwania doszło za granicą Tunezji , przez wiele czasu trzymano tą informację w tajemnicy , jak myślisz z jakiego powodu ?
Wybierając się do Afryki nie można brać dosłownie określenia bezpiecznie , pisząc o bezpieczeństwie w Algierii miałem na myśli to że na obszarach w których przywrócono indywidualny ruch turystyczny jest bezpiecznie co kolwiek to tam nie znaczy , jeśli były by minimalne podejrzenia nie wydali by pozwoleń . Porwania niestety będą , tym bardziej teraz kiedy siedzący za biurkiem pajace w imię liberte prowokują niewiernych bezsensownymi rysunkami . Procedura otrzymania wizy do Algierii : - kontaktujesz się z biurem turystycznym algierskim i ustalasz szczegóły ( czas trwania wyjazdu , trasa , szczegóły suportu itp. ) - następnie wysyłasz zaplanowana trasę lub biuro opracowuje ja dla Ciebie , jeśli interesuje Cie dany region trzeba znaleźć agencję której przewodnicy go dobrze znają . - jeśli trasa zostanie zaakceptowana przez gubernatora turystyki , agencja otrzymuje pozwolenia i wysyłają do Ciebie zaproszenie na podstawie którego otrzymujesz wizę - agencja przygotowuje na pojazd którym będziesz się poruszał po Algierii tablice rejestracyjne i ubezpieczenie ( na 14 dni w 2012 roku płaciłem 40 euro ) - przewodnik czeka na Ciebie na granicy w danym dniu i zajmuje się wszystkimi procedurami granicznymi , idzie to bardzo sprawnie pomijając kolejkę - koszty agencji to 20 euro pozwolenia i zaproszenie od osoby, przewodnik z pikapem od 100 do 200 euro za dzień ( zależy od regionu i opcji suportu, nie ma stałych stawek ) - w grupie musi być jeden telefon satelitarny i to chyba tyle .
16.01.2015, 11:59 | #13 |
Autobanned.
|
Można zaryzykować tezę, że w większości krajów z rosnącym w siłę islamem jest niebezpiecznie. Uważać trzeba. Do niektórych jednak nie można wjechać bez obstawy w ogóle.
16.01.2015, 14:56 | #14 |
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 21 godz 59 min 53 s
|
A będzie jeszcze gorzej - państwo Islamskie rośnie w siłę a my jesteśmy niewierni - pracowałem długi czas we Francji - tam już jest masakra - u nas też zaczną się zamachy zobaczycie
16.02.2015, 08:39 | #15 |
Zakonserwowany
|
http://www.ilmessaggero.it/PRIMOPIANO/ESTERI/libia_italiani_isis_tripoli_evacuati/notizie/1182914.shtml w kwestii Libii .
16.02.2015, 09:31 | #16 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
|
|
16.02.2015, 18:38 | #18 |
Zakonserwowany
|
Ewakuowali wszystkich italjańskich dyplomatów , sa poważne obawy że wraz z uciekinierami którzy przypływają łodziami na Sycylie są bandyci chcący przeprowadzić ataki terrorystyczne w IT i FR , ogólnie u makaronów zaczyna się panika i represje w stosunku do muzułmanów tan mieszkających . Nawet zrobili nową ustawę dającą możliwość deportacji osobników podejrzanych o fundamentalizm religijny i podżeganie do zamachów .
16.02.2015, 20:25 | #19 | |
Autobanned.
|
Cytat:
16.02.2015, 20:39 | #20 |
Miasto: TRZEBNICA
Motocykl: kiedyś było RD07 A teraz sprzęt dla niemieckiego emeryta
Online: 1 tydzień 1 dzień 1 godz 9 min 32 s
|
Zgadzam się z jorge ostatnio widać z jaką gościnnością i jak teraz traktuje się chrześcijan. A myślę że każdy europejczyk tak właśnie będzie postrzegany. Nie sądzę że ktoś zapyta wcześniej czy może jesteś innej wiary tej właściwej.
Pozdro MECENAS |
|
|