|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.01.2017, 16:04 | #11 |
:O
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07
Przebieg: 38000
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 dni 21 godz 22 s
|
W Kirgistanie miałem lustrzankę w plecaku. Opcja średnia ale lepszej nie znalazłem. Trochę uciążliwe wyciąganie ale coś za coś. Wydaje mi się że do jazdy po dziurach to optymalny kompromis pomiędzy komfortem a bezpieczeństwem. Lustrzanka jest delikatna i nie bardzo ją w widzę w kufrze.
25.01.2017, 16:05 | #12 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 13 godz 49 min 2 s
|
|
25.01.2017, 16:07 | #13 |
Ja mam tankbag firmy Lojzo i odpinam sobie za pomocą grubego zamka od podstawy zamocowanej paskami do motocykla. Podstawa oczywiście z odpowiednia dziurą na wlew.
|
|
25.01.2017, 16:52 | #14 | |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Cytat:
Wróćmy do tematu, gdyż póki co lustrzanki na pewno nie zmieniam... Zatem jak ją przewozić bezpiecznie na moto? |
|
25.01.2017, 17:51 | #15 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Lustra nie zastąpisz żadnym bezlusterkowcem i nikt mi nie wmówi że robią równie dobre zdjęcia. Mam starego Nikona D300S ze szkłem 24-70, który w zupełności mi wystarcza. Problemem jest jego transport, wielka lufa, ciężkie body i obawa o uszkodzenie drogiego sprzętu. Mam tankbag Giant loopa Diablo Pro i lustrzanka wchodzi tylko ze zdjętym szkłem co jest upierdliwe, stąd wyjazdowo zabieram Fuji X100. Myślę że większy model GL - Fandango
w zupełności wystarczy aby przewozić aparat z obiektywem. Wewnątrz są wszyte rzepy i separatory, którymi możesz spowodować że aparat nie będzie wewnątrz latał. Wybrałem GL ze względu na uniwersalność - pasuje do liścia, jak i NAT czy innego moto. |
25.01.2017, 18:00 | #16 |
Kierowca bombowca
|
Ja też tylko lustrzankę wożę, bo lubię. Nie jest mała, ale pod względem jakości zdjęć i możliwości szybkiej zmiany ustawień raczej nie ma konkurencji wśród kompaktów i bezlusterkowców. Zawsze wożę w kufrze centralnym (nie zdejmuję go na przeloty offem, w niczym mi nie przeszkadza) w torbie fotograficznej. W kufrze jest też trochę gratów, które stabilizują torbę z aparatem, żeby nie goniła na wertepach. Gdy się pakuję, aparat trafia do kufra w pierwszej kolejności, jestem skłonny nie zabrać jakichś dodatkowych gaci, czy innej pierdółki, ale lustro musi być.
I jak dotąd nie miałem żadnych problemów, nic się nie zepsuło.
25.01.2017, 18:28 | #17 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 7 godz 21 min 23 s
|
W 2011 na Bałkany zabrałem 7D do tankbaga ale dodatkowo włożyłem tam taki dedykowany do aparatów pojemnik. Całość jest małoszybkostrzelna , czyli jak zdjęcia są robione na postoju to jest ok , ale jak chcemy coś szybko ustrzelić to kicha
Od tego czasu poszukuję świętego Grala i trochę żałuję sprzedaży lustrzanki bo zysk gabarytowy bezlusterkowca jest niewielki .
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
25.01.2017, 18:42 | #18 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 8 godz 50 min 5 s
|
ja od kilku wyjazdów. już.. a latamy tylko i wyłącznie grubszym offem, worzę że sobą lustro wcześniej a obecnie Bezlusterkowaca. Lubię.dużo kręcić.wiec jest to dla mnie najlepsza opcja..
aby być.pewnym uszyłem sobie, i puściłem do oferty Tankbaga FOTO to znaczy Tankbaga uszytego na wymiar twojego aparatu, spód i góra z grubej gąbki, ściany boczne z pianki, wszytko idealnie przylega do aparatu tak zę ani drgnie na wybojach itd.. do tego umiejscowienie tankbaga gwarantuje najmniejszą podatność na uszkodzenia mechaniczne. do tego tzw. łatwoszczelność.. osobiście polecam, wysatrczy nam odrysowany kształt apararu na a4 podesłać.mailem, podać.wysokość i będzie tankbag na zamówienie
25.01.2017, 20:12 | #19 |
Autobanned.
|
Nadaje sie na narty to i na moto. I ma wyjmowany wkład który można wsadzić do centralki.
25.01.2017, 20:30 | #20 |
Miasto: Siedlce
Motocykl: TE 630
Online: 1 tydzień 1 dzień 8 godz 27 min 37 s
|
|