![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 9 godz 19 min 9 s
|
![]()
Bulwiak
![]()
![]() |
#12 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 6 min 35 s
|
![]()
Tadzik luz
![]() C3 to dobry, choć specyficzny kask. Jeśli spodobał się Tobie, to nie przymierzaj C4, chyba, że chcesz wydać kolejna kwotę. Ja się nim cieszę i wzbraniam przed C5, choć wiem, że jak C4 będzie miał dość, to i mnie wydatek czeka. Nadal nie zgadzam się z głową Shoei i Schuberth. Bardziej chodzi moim zdaniem o wykonanie poszczególnych modeli, niż o kształt głowy. Hornet nie leżał i mi, ale Air Gt, owszem. C3 JAK PISAŁEM, jak beret, C4 jest wspaniały. Każdy kask jest inny, głowa zawsze ta sama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Eee tam C4 to dopiero beret, mi się nie podoba.
![]()
![]() |
#14 | |
Stary nick: Kacior
![]() |
![]() Cytat:
![]() Cena trochę wysoka ale wolę wydać raz na 5 -8 lat niż tysiąc co rok bo skrzypi, wieje itd. C3 pro bardzo przyjemny i wygodny. Zobaczymy jak będzie w życiu codziennym i użytkowaniu. Otwory wentylacyjne duże tak więc chyba będzie ok. No jak ktoś trzyma wagę to głowa zawsze ta sama ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Novy : 10.03.2024 o 00:17 Powód: Połączenie postów |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BANDA LUBLIN
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 21 godz 6 min 35 s
|
![]()
Kolejna kwestia, na jakie moto ma być ten kask? Golas, czy adwenczur, czy szyba krótka i pęd powietrza wali w szczękę, szybę, czy czoło kasku, no i na jakie prędkości?
Taki to niby kask, "zwykły" kask, za fure siana, a ile elementów składowych, gdzieś obok...Może wyolbrzymiam, ale jak chce się wydać na kask trochę talarów, to trzeba wiedzieć, czego się chce w zamian. Prawda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Mirek zadajesz podchwytliwe pytania, przecie wszyscy jeżdżą przepisowo.
![]()
![]() |
#17 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 21 godz 49 min 29 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Ostatnio edytowane przez consigliero : 10.03.2024 o 10:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
![]() |
![]() Cytat:
![]() Szybka krótka regulowana ale ja też krótki jestem. Prędkości 30 - 50 - 90 - 110. Więcej się boję ![]() Na czopera do skórki, wiewiórek i łańcuchów mam inny ![]() Cytat:
![]() C3 pro świetny ale nudny i już był bardzo sfatygowany. A że lubię kolory to wziąłem tego. Fajna jest blokada otwartej szczęki i system Interkom. Jak mówię, organoleptycznie super a życie pokaże za jakiś czas czy był to dobry wybór. Ostatnio edytowane przez Bulwiak : 05.07.2024 o 19:19 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
No i tak, dzisiaj mogłem tylko 80 km zrobić bo miałem urodziny teściowej
![]() Co fajnie w c5 to bardzo szerokie pole widzenia. Na głowie leży naprawdę bardzo dobrze. Wentylacja super. Fajne jest to że jak podnoszę szybkę i podnoszę szczękę to przy zamknięciu, szybka zostaje w pozycji przed otwarciem szczęki. No i co zauważyłem. Nie pije w głowę ale pije w szyję ![]() ![]() W kasku cicho. Przednia szyba dobrze przylega do dolnej uszczelki. Nic nie świszczy. Na teraz jestem zadowolony… |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
![]()
Jaja, zamawiałem ze sklepu skąd kupiłem kask jeszcze kilka rzeczy. Jadę do paczkomatu a tam drugi kask a rzeczy przyszły kurierem
![]() Coś im się pomyliło i wysłali dwa C5 Globe Grey ![]() Szkoda ale muszę zadzwonić że się pomylili. Chyba że taka promocja 8 piw + 8 gratis ![]() Jeden Schuberth + drugi za free ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Schuberth Renowacja | Lakrua | Kaski | 1 | 03.11.2020 17:28 |
Schuberth sc10u | Africa Tigg | Archiwum | 3 | 19.01.2018 22:40 |