|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.02.2012, 00:51 | #11 | |
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
Cytat:
Natomiast chętnie posłuchał bym rad jakiegoś fachowca w tym temacie. Myślę, że jazda takim moto ma kolosalny wpływ na poruszanie się w terenie czymkolwiek co ma dwa koła i silnik. |
|
12.02.2012, 10:47 | #12 |
Mam takiego kolegę w BB- Bogdan Szczurko- legenda tutejszego światka motocyklowego. Wzrostu ów jegomość jest tak mniej więcej Pana Michała- no może ciut mniej a jeździ na wszystkim co mu wpadnie w ręcę!
Na XL-ce wyprawia cuda przed skrzyżowaniem- ale jak już nic innego nie pomaga to opiera się ręką o dach jakiejś osobówki i posyła kierowcy swój "czarujący" uśmiech. Spróbuj tego Ashanti- z Twoim uśmiechem na pewno się uda |
|
12.02.2012, 13:36 | #13 |
Technika jazdy to podstawa - polecam np Dirtwise with Shane Watts - sporo mi np pomógł.
Ja nadal z manewrowaniem typu zawracanie i inne takie czasami mam problemy - gdzie ktoś zrobi obrót na nodze - ja zsiadam i wykręcam - brak odwagi , nogi,techniki itp. Dla lejdisek jest też ważne aby wybrać właściwe moto - nie może to być kloc - ja sam stwierdziłem że można Afri ale można dużo więcej np DRZ tem (lejdiskom polecam moją konfigurację SM na kołach enduro - jest niższy)a ciągle gdzieś mi chodzi po głowi np EXC 200/250- ale ja latam głownie wokół komina. O tym że można sobie poradzić najlepiej pokazuje ten film - to chyba XR 400 i jest to mała lejdiska Ostatnio edytowane przez Babel : 12.02.2012 o 13:40 |
|
12.02.2012, 21:32 | #14 |
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
Chciałbym dorwać takiego kolesia jak ten grubszy i zapłacić mu żeby nauczył mnie tak pokonywać przeszkody:
http://www.youtube.com/watch?v=_wyAU...35RVAAAAAAAAAQ Nie chodzi mi o hadkorowanie i skoki na wysokość wieżowca bo za stary już na takie nauki jestem. Bardziej właśnie o balans ciała, ułożenie ciała względem motóra, pracę kierownicą i manetami... Ostatnio edytowane przez Paluch : 12.02.2012 o 21:34 |
13.02.2012, 19:08 | #15 |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
Online: 1 miesiąc 21 godz 53 min 22 s
|
A co napiszę ...
Problemem dla każdego krótkonogiego jest to jak i kiedy i na czym ma sobie zafudować trening - bo o tym że trening czyni lepszym to widać nawet na miom przykładzie... Po roku latania na "niskiej" afri zaczynam się denerwować ze prześwit za mały i kombinuję jak tu ją podnieść... Nie ma się co dziwić, że w w artykule nie wskazują jakiś konkretnych szczegółów dotyczących modyfikacji zawieszenia lub jakichkolwiek innych nie fabrycznych - po prostu to jest pismo i przyjmuje się odpowiedzialność za to co napisane jest drukowane i oddane - się nie dziwię w ogóle Co do modyfikacji - to pierwsze co można zrobić bez jakiejkolwiek ujmy dla komfortu (!) to modyfikacja siedziska. Najlepiej u sprawdzonego tapicera - ale trzeba wiedzieć co się chce: czy wygodne siedzenie na podróże , czy niskie na podpórki - ja dokonałem modyfikacji bez podstawowej wiedzy (była w artykule) że wąskie siedzenie - to krócej do ziemi. Po za tym jeśli obniżamy to dwie strony zawieszenia : przód - opuszczanie na lagach i tył ( w afri pomaga i daje się skręcić sprężyna) - co do afri to jak forum stare dyskusje są czy skręcanie sprężyny obniża czy podnosi moto - więc moim skromnym zdaniem skręcenie to obniżenie - ale że coś kosztem czegoś - to i twardość inna i sprawność na dziury gorsza ... Ale w końcu chcemy się zacząć trenować a nie latać od razu jak profesjonalisty!!! Zasada jest taka że moto powinno być opuszczone równo - tak by nie polecieć przez kierownicę ...lub jakoś tak Ale pamiętajmy, że każde obniżenie moto powoduje pogorszenie właściwości jezdnych - ale mamy moto pozwalające nam na trening - a jak już zaczniemy mieć więcej doświadczenia to sami uznamy, że należy się podniesienie i ja to czynił będę
13.02.2012, 23:37 | #16 |
...a nu jaho...kultura musi być...
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
oj tam oj tam, ja mam 162 cm i jak na gejesie małym siadałam to pamiętam , że nie bylo się do czego aż tak przyczepiać bez przesady, a laska z artykułu 170 wzrostu i jeszcze obniżała siedzenie..proooszeee...na wr-ke zarzucam noge i dalej dzida, a ze tam czasem gleba bo nogi zabraknie? pasuje mi to czy nie...nikt mnie nie zmusza do jazdy, a jak człowiek uważa , że nie ma do czegoś warunków, to niech tego nie robi, a nie szuka sie tam dziury w całym... To tak jak z piciem wódki, można mieć pretensje do producenta, że się ma po tym kaca...ale przecież do gardła nikt nie wlewał.
Ja chcę grać w siatkówkę zawodowo !!! żądam obniżenia siatek na boisku ...chodzi mi o to , że pewnych rzeczy się po prostu nie przeskoczy...
23.02.2012, 20:43 | #17 | |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
Cytat:
Jak zaczynałam swoją przygodę z 2oo (od razu F650GS) to miałam: -obniżone fabrycznie zawieszenie (-3 cm) -niską fabryczną kanapę (-2cm) -oraz damskie Daytony z obcasem (chyba 6 cm). Teraz zostały te dwa ostatnie tylko Za to po założeniu kostek moto poszło ze 3 cm w górę. I znów stoję na paluszkach... Butki wersja lejdis polecam szczególnie. Nie wpływa na komfort jazdy, a daje duuuuużo.
26.02.2012, 12:18 | #18 |
Miasto: Zageste/Dąbrowa G.
Motocykl: CB 500
Online: 8 godz 28 min 39 s
|
Witam, widze ze tu z tematu 'cala stopa na ziemi - motocykle dla niskich' pozostala sie glownie cala stopa Jagna, te buty to niezly patent ( prawie jak Prince, haha) ale pomysl ktos mial wybrowy.
|
|
|