25.01.2018, 19:39 | #11 |
Jeżeli chcesz model 2018 to pękające mocowanie podnóżka zostało zmienione z ameliniowego na stalowe.
Górne lagi mają inny kolor anody możliwe że też sprawa jest załatwiona. Nieprawdą jest, że wytarcia zdarzają się tylko tym jeżdzącym w terenie. Prześledź cały wątek na advrider.com Pisał mi gość, że wytarła się anoda w crosstureże czyli możliwe, że to przypadłość nowych showa. https://www.shocktech.co.uk/suspensi...ubes-pair.html Z tego co piszą śpece w crossówkach to norma. Sprawę ma załatwić twarda anoda teraz 150Ł Prawdą jest że nie ma typowej wady która sprawi że nie wrócisz z wyprawy o własnych siłach
25.01.2018, 19:42 | #12 |
To poczekaj kolego Adoado0 jeszcze 2 sezony i wszystkie mankamenty poprawią,model 2020 będzie idealny.
Jeżeli przeczytałeś tyle o mankamentach to wiesz więcej, niż niejeden przeciętny użytkownik NAT, masz już wyrobione zdanie i to tylko do Ciebie należy wybór ,który model wybrać. Jeżeli szukasz spostrzeżeń użytkowników NAT w Polsce, to ja swoje zamieściłem. Jeszcze raz powtórzę, mnie przypadłości opisywane na różnych forach nie spotkały, może jestem w czepku urodzony hehe, napaliłem sie na NAT jak ją wypożyczyłem na weekend od Tommiego, i dalej uważam,że to dobry wybór. Jeżeli chcesz liczby bezwzgledne to może warto byłoby zrobić ankietę z najczęstszymi opisywanymi usterkami, każdy by wpisał swoją i okazałoby się ilu osobom sie to zdarzyło w Polsce na ogólną liczbę użytkowników posiadających NAT, wtedy miałbyś jakies bezwględne liczby i dałyby Ci ostrzejszy obraz |
|
25.01.2018, 19:45 | #13 |
Problem z lagami zacznie się ujawniać jak ludzie zaczną tam zaglądać po 20kkm nalotu. Sporo sprzętów będzie już po gwarancji ( obym sie mylił ).
|
|
25.01.2018, 19:53 | #14 |
Dlatego dobrze przed końcem gwarancji pojechać do ASO i kazać sobie rozebrać lagi, nawet gdyby się okazało,że nic im nie dolega i trzeba zapłacić parę stówek z własnej kieszeni
|
|
25.01.2018, 19:54 | #15 |
Wymienią na takie same czyli po 1000km będzie znów wytarte -sztuka dla sztuki.
TWARDA ANODA
25.01.2018, 20:11 | #16 |
Miasto: Święte chlewiki
Motocykl: Żółty Kurczaczek
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 46 min 11 s
|
Nie chwaląc się jeżdżę sporo i to z zawodnikami pro enduro powiem szczerze że jak ktoś mi pisze że chce NAT walić trening na torze to mi ręce opadają do tego używa się małego Moto z kamizelka wypełniona obciążeniem dostosowując do tego wagę raidera zawias i całe mnóstwo innych rzeczy
A już nówka sztuką tak Napier....ć w terenie mowę mi odbiera a myśli podpowiadają kto bogatemu zabroni |
25.01.2018, 20:40 | #17 | |
Miasto: Łomżewo
Motocykl: AT-NAT
Przebieg: 80000
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 14 godz 2 min 46 s
|
Cytat:
ponoć wzywają speca z hądy na oględziny, dopiero mogą uznać czy sam nie dłubałem przy nich. |
|
25.01.2018, 21:59 | #18 |
Też słyszalem, że rozbierają zawias w obecności speca od hądy.
|
|
26.01.2018, 00:05 | #19 | |
Miasto: Chojnice
Motocykl: RD07a
Online: 5 dni 1 godz 53 min 31 s
|
Cytat:
Obciążyć mam liścia dodatkowymi 100 kg? Proszę Cie., I To ja jestem niepoważny? Moja 450 waży 112 kg, rozumiem że dwa worki ziemniakow na plecy? Nie odbiegajmy zbyt od tematu by kolejny wątek nie był w 99 procent wypełniony nic nie wnoszącymi postami poza osobistymi wycieczkami. Ostatnio edytowane przez adoado0 : 26.01.2018 o 00:11 |
|
26.01.2018, 00:29 | #20 |
Miasto: Święte chlewiki
Motocykl: Żółty Kurczaczek
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 46 min 11 s
|
Czy ty masz w ogóle pojęcie ile waży nowa Afryka a ile Yzf?
Nie nie piszę tu o wadze z instrukcji tylko o podnoszeniu tych motocykli w terenie Tor zazwyczaj jest nasypany piaskiem gliną i o wyjebke w koleinie przy większej prędkości nie trudno A Moto trzeba potem podnieść o ile Yzf dźwigasz i jedziesz dalej to za 5 razem przy Afryce ręce Ci odpadną ! I nie pisz żeś taki kozak i że tak nie będzie bo nikt kto używa Afryki w terenie nie uwierzy a super rider nie wpada na takie pomysły wiedząc jak ważna jest waga w terenie. Porownujesz motocykl przystosowany do jazdy na torze z Afryką która jest turystycznym sprzętem z możliwością jazdy w lekkim offie a nie na torze motocross Każdy kto tu pisze ma zazwyczaj dwie zabawki i nasrane w głowie pod względem terenowych harców ale nie do tego stopnia by schacharzyc Moto za 50 tys na torze i liczyć na jego mega trwałość jak wyskoczy z muldy i odbije z zeskoku Nie ma czegoś takiego jak uniwersalne Moto tak jak nie ma idealnej gumy na wszystkie nawierzchnie Ale jak założysz domuniwersalnej Yzf kufry i przyjedziesz na zlot do Białej stawiam ku....a skrzynkę bimbru bo mi mowę odejmie |