|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.01.2010, 19:13 | #11 |
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
Czyli co, wsio jest, tak? tylko rurę cza dorobić?
|
07.01.2010, 19:17 | #12 |
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
komplet z fabryki to:
- komin - opaska - rura - db killer - sprezynki laczace komin z db killerem ja u siebie dorabialem jeszcze łącznik opaska - rama, co zajęło mi 40 minut....
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! |
07.01.2010, 20:24 | #13 |
w tym komplecie jest tylko KOMIN, OPASKA, db KILER
pisałem ale tak na wszelki dodaję. oryginał pasował tylko do RD07 w reszcie trza było młodzić. zresztą - wszystko to już było. JULIO - odpowiedzi na Twoje pytania są w postach powyżej decydować się w weekend, policzyć kasę i w poniedziałek mieć jasność zdrowaś matjas
07.01.2010, 20:26 | #14 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
No dobra, pytanko: to jest tłumik uniwersalny czy dedykowany? Na stronie nie widzę do XRV wersji. Ma to to jakąś homo czy nie za bardzo? Może ktoś go z leonem porównać (głównie dźwiękowo)
|
07.01.2010, 20:46 | #15 |
no i się zaczęło
porównywania obszerne były w poprzednim i jeszcze poprzednim wątku słyszałem i Leona u Bajrasza i mojego. Leon jak dla mnie bardziej 'głucho' dudni. niemniej - NAPRAWDĘ Motad ma piękny bas i zawodowo nisko schodzi dźwiękowo. absolutnie można go postawić obok leona. również wagowo - ok 2,5kg. jak Bedi odjeżdżał na mojej Afri to mi się łezka zakręciła w oku - taki sąd to skarb. Motad Venom ma pełną Homologację EU z db kilerem. na stronie Motada już nie ma info o dedykowanym do XRV - towar wychodzi z produkcji i jest to WYPRZ. jak napisałem powyżej. co do dedykowania - TAKA SAMA pucha przyszła do mnie jako dedykowana do XRV w komplecie z ruro itede. TAKA SAMA pucha x2 szła do CAGIVY raptor 1000ccm. takie też same dwie zakładam do swojej 1000ccm Capo - mam nadzieję, że nie będzie za głośno na pusto. kolesie się na tym znają i wygląda na to, że jest spora uniwersalność. to tyle w kwestii dedykacji do konkretnego modelu chyba. jest pewnie spory zakres pokrywających się modeli - wygląda na to przynajmniej wg producenta, który jednak w końcu ma jakąś renomę. zdrowaś matjas
07.01.2010, 21:01 | #16 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
Spoko, spoko. Ja nie z tych zaczepliwych. Pytam, bo mam szansę w podobnej kasie kupić używanego leona i się zacząłem zastanawiać. I tak do 04 trzeba będzie trochę pomodzić. Generalnie chcę trochę(!) głośniejszy wydech z HOMOLOGACJĄ.
Czytałem wątek Podosa. To jest ta sama wersja Venoma (on nie jest z nierdzewki?)? Było coś pisane o wznowieniu prod. i teraz znowu robią wyprz, jak poprzednio? A zapytam jeszcze jak się 04 na nim latało? Poza tym, że ładnie gada, to jak odczucia pozostałe? Dużo było rzeźby z mocowaniem, dolotem? |
07.01.2010, 21:31 | #17 |
instruktor jazdy
Miasto: Kraków
Motocykl: XT600E
Online: 1 miesiąc 3 dni 12 godz 16 min 0
|
Lata się z nim dobrze, oprócz tego, że w mojej sztuce nie ma osłony na rurę dolotową, co spowodowało przyjaranie nogawki po pierwszej jeździe. Mocowanie nie jest skomplikowane, ja miałem bez sprężyny, więc dokupiłem takową w Castoramie za parę złotych. Sympatyczne jest w tym wydechu to, że pokazuje pazur dopiero przy daniu w palnik, normalnie na wolnych obrotach i przy równym gazie jest spokojnie. Mnie ten wydech cieszy bardzo i podoba się wszystkim, którzy na mojej afri jeździli.
|
07.01.2010, 21:38 | #18 |
ten Motad jest z nierdzewki.
godo i loto toto jak Bedi napisał do Leona nie porównuję. za tą kasę naprawdę krzywdy nie ma do Afri Leon jakieś chyba z 1200 a do mojej obecnej po okazji 1600... ;( więc sie nie zastanawiam i będę rzeźbił. nie ma sensu mówić o tym ile BYŁO rzeźby. bo teraz będzie więcej - przedtem do przeróbki był dolot, teraz trza dolot dorobić. ogólnie w XRV sztuka nie taka wielka. nie wiem co ja pocznę u siebie. ale jakoś dam radę. jak będziecie dorabiać to Bedi dobrze mówi - ja też mam pientknie podziórawioną prawą nogawkę warto czymś osłonić dół ruły wylotowej. ale to już jest niuans, czy jakoś tak zdrowaś Matjas
08.01.2010, 08:23 | #19 |
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
Zamówienie zbiorcze, zrobiło się debatą a nie o to chodziło chyba, więc Matjas weź daj link do lektury i będzie sprawa załatwiona, bo ja w tej gmatwaninie już nie wiem co jest w paczce z tym wydechem. I co cza dorobić, jakie nogawki o co kurna kaman i w ogóle to imieniny miałem wczoraj toteż mogę lekko nie ogarniać, cza mi dużymi literami pisać;D
Ostatnio edytowane przez JuIo : 08.01.2010 o 22:09 |
08.01.2010, 09:43 | #20 | |
Miasto: Zielona Góra
Motocykl: PD10
Przebieg: 17000
Online: 1 tydzień 13 godz 33 min 26 s
|
Cytat:
Za gięcie szacujesz 200zł też za 2 kominy? |
|