|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.04.2022, 16:24 | #11 |
Nie ma mieć kumpli co nie ogladajo się za siebie.., zwłaszcza zimą!!!
12.04.2022, 20:04 | #12 |
Miasto: MIELEC
Motocykl: CRF
Online: 1 dzień 1 godz 35 min 24 s
|
Cześć Gilu, byłem w górach Pindos 2 razy na moto (w 2014 roku oraz ostatnio w zeszłym roku) i pewnie jeszcze tam "ze dwa razy pojadę". Jeżeli jedziesz w tamte regiony to polecam zacząć od przejechania Parku Narodowego Tzoumerka (jeszcze ładniej niż w Pindos) od południa do Arty, a następnie dopiero na północ przez Góry Pindos. Tereny prawie bezludne, asfalty są bardzo wąskie i "miliony" ostrych zakrętów. Każda wyznaczona trasa w tamtym regionie jest mega fajna, natomiast nie polecam ostrej jazdy off road bo Grecy dbają o przyrodę. Jak śpisz "na zielonym" należy uważać na niedźwiedzie bo jest ich tam naprawdę sporo. No i jeszcze jedno, być tam i nie odwiedzić Kalabaki (wiszących klasztorów) to ciężki grzech. Ps. myślę, że jeszcze śnieżnie tam będzie.
|
12.04.2022, 20:08 | #13 |
Weź Pirania! ja krwawiłem i jechałeś przede mną bez lusterek! Mam świadków!
12.04.2022, 22:41 | #14 | |
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 5 dni 12 godz 12 min 35 s
|
Cytat:
Czasu mamy tylko te cztery dni na moto,w niedzielę musimy być z powrotem później maj i wszyscy mają komunie. Jeśli rzuciłeś okiem na trasę którą przygotowałem to zdecydowana większość biegnie dróżkami część ścieżkami które w niektórych punktach łączą się ze szlakami.Jak to wygląda z legalnością i czy są jakieś oznaczenia np.znaki zakazu?
13.04.2022, 08:20 | #15 |
Miasto: MIELEC
Motocykl: CRF
Online: 1 dzień 1 godz 35 min 24 s
|
Ponownie cześć, tak Twoją trasę przeanalizowałem i w mojej ocenie jest ona do ogarnięcia (przynajmniej 50% trasy przejechałem) i w większości przebiega wąskimi asfalcikami czasem kiepskiej jakości (szerokość może ze 2 metry) i kamiennymi dróżkami. Większość Twojej trasy przebiega drogami dojazdowymi od miejscowości do miejscowości więc przejazd będzie legalny. Mam wątpliwości co do trasy szczytowej w okolicy miejscowości Korestia oraz trasy położone już w granicy Parku Narodowego Pindos. Oznaczeń zakazów wjazdów raczej nie ma, natomiast jak to w Grecji zapadłe wioski w górach i dojazd do nich ścieżkami i ścieżynkami. Ps. a z niedźwiedziami to na poważnie (3 widziałem). Szerokości.
|
13.04.2022, 09:05 | #16 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Gilu na stronie parku pisze że jak nie ma zakazu a Twój pojazd pozwala na jazdę to łogiń.
|
13.04.2022, 10:49 | #17 |
|
https://xionodromika.gr/live-web-sno...eri-live-cams/
Tak że ten tego..początek trasy.Rok temu miesiąc później w Albani mieliśmy problemy na 1800.
13.04.2022, 12:01 | #18 |
Kto Ci kazał gałęzie gryść zębami ? 100m dalej przyponę że czekalimy na Ciebie aż się wykaraskasz, dziekuj że noc nie zostałeś.. I chylę czoła boś dzielny był do końca dnia..
Czy my tu śmiecimy !?
14.04.2022, 17:59 | #19 |
|
14.04.2022, 20:12 | #20 |
Zakonserwowany
|
Udanego wyjazdu.