|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.03.2019, 10:48 | #11 | |
Cytat:
Szacuje, że 85% kierowców nie wie dlaczego klocki odsuwają się po zwolnieniu dźwigni hamulca. Teorie są takie zabawne, że ręce opadają. Najgorsze jest też to, że wśród tych 85% jest sporo mechaników Dlatego ja i Matjas, żeby nie burzyć legendy polecamy sadło z niedźwiedzia do smarowania. Podobno rewelacja |
||
16.03.2019, 10:50 | #12 |
Weź torak czytaj całość tego co napisałem. To co piszesz o prowadnicach świadczy ze widzisz ale nie czytasz.
Robta co chceta. Składajcie na smar lub i miód z uszu. Jak będziesz zakładał odpowietrznik to pierdolnij jeszcze po kalamitce na każdy tłok. W ten sposób zapewnisz sobie wracanie tłoczków na zawsze. EOT - kazmir masz piwo
16.03.2019, 16:32 | #13 |
Taaa...
Czyściłem kiedyś zacisk hamulcowy po takim łoju z niedźwiedzia. Klocki nie wracały bo gumka była c...j wie z czego albo umyta benzyną i zrobiła się dwa rozmiary większa. POLECAM bo sam stosuję od kilku lat na tłoczki to: https://www.petrostar.pl/chemia/smar...0g,p1067652112 |
|
18.03.2019, 08:11 | #14 |
Administrator
|
A czym się różni ta pasta ATE od jakiejkolwiek innej też przeznaczonej do tłoczków?
Są zwolennicy składania na płyn hamulcowy i na smarowidło. Jedni dlatego że dawno temu był tylko płyn i nie było wyboru inni składają też na smarowidło dlatego że po prostu jest. Obydwie metody działają a wybór to tylko sprawa indywidualna. Próbowałem obydwu sposobów i oba działają, przy czym płyn hamulcowy nie jest tak śliski jak mazidło i komuś mającemu mało z wciskaniem tłoczków łatwiej uszkodzić uszczelniacz. Kazmir , Matias , dobrego piwa ale czasem dopuście inne metody tym bardziej że działają
18.03.2019, 11:06 | #15 |
Dzieju! Kiedyś na żaglach wyjątkowo dla Ciebie zrobię ci wykład z tego tematu, ale na piwie się nie skończy
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
19.03.2019, 06:52 | #16 |
Administrator
|
Czekam , do tego dołożymy w tle zachód Słońca z rumem do degustacji.