|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.01.2019, 19:40 | #11 |
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
Online: 1 tydzień 6 dni 1 godz 47 min 25 s
|
Takie pytanko mam techniczne. Czy ogarnę w jeden dzień wylot z polski tj. 7 rano czyli w Maladze przed południem. Następnie kierunek prom i Niebieskie Miasto(chefchaouen) przed zmrokiem ?
|
27.01.2019, 23:15 | #12 |
Małe szanse. Policzmy: samolot leci ok 3,5 h. Zanim wyjdziesz z lotniska będzie 11:00. Nie wiem kto i gdzie podrzuci ci moto, ale dojazd na parking i zapakowanie gratów to kolejne 2 h. Czyli ruszysz o 13:00. W Algeciras będziesz po 2 h. Jest 15:00. Bilet kupisz po drodze, są budki przed wjazdem do miasta. Jak będziesz miał mega szczęście, to wpakujesz się na prom i ruszysz o 16:00. Prom płynie ok 1-1,5 h, ale zanim zjedziesz z promu, minie kolejne 30 minut. No i odprawa na granicy. Lepiej weź długopis, bo trzeba wypełnić kwity. Czyli jest 18:00 i ruszasz z granicy w Tangerze. Od rana nic nie jadłeś bo nie było czasu, jesteś zmęczony bo wstałeś pewnie o 4 rano by zdążyć na samolot. Do Chefchauna jest z Tangeru ok 120 km, minimum 2 h jazdy. Zachód słońca jest ok 19:30. Czyli dotrzesz tam ok 1 h po zachodzie słońca. To są góry, nic nie zobaczysz a szkoda. Wjedziesz na kemping albo do hostelu. Zanim ogarniesz żarcie i prysznic - będzie 22:00 zanim ruszysz na miasto. Jak na pierwszy dzień jazdy - trochę długi dzień ale to Twoja decyzja
IMO: przenocuj na kempingu w Algeciras i startuj z samego rana. Albo nocuj w Tangerze i jedź rano. Oba warianty testowałem na sobie
28.01.2019, 02:10 | #13 |
Wg mnie również nie ma szans mimo, że szybko, tanio i dobrze zjesz w Maladze, kwit na granicę będziesz miał wypełniony a motocykl będzie czekał gotowy do wyjazdu. W zależności od pogody - zostań po stronie hiszpańskiej lub przepraw się na drugą stronę i zanocuj gdzieś w promieniu 50km od granicy (hotele i pensjonaty znajdziesz na boo***.com ).
28.01.2019, 17:06 | #14 |
|
Podejmę decyzje jak już będę w Tanger odprawiony czy Jazda dalej czy Pauza. Pytałem bo myślałem by zabukować pierwszy Nocleg. Dzięki za info
|
19.02.2019, 12:31 | #15 |
|
spanie po hotelach / kwatery u lokelsow. Jest ciśnienie żeby robić rezerwacje wcześniej czy na spokojnie na miejscu ogarnę nocleg?
Thx |
20.02.2019, 13:55 | #16 |
Na spokojnie, na miejscu. Niemal w każdej większej wiosce coś znajdziesz, zwłaszcza w turystycznych regionach. Standard: różnie...
|