|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.05.2020, 07:59 | #11 |
Administrator
|
Twój znajomy ma nie fabryczną jedną lub drugą zębatkę.
U ciebie są prawidłowe. Próby zmniejszania obrotów zębatkami skutkują pogorszeniem przyśpieszenia ( a nie ma 200KM żeby się rządzić) , obciążeniem mechanizmów przenoszących moment obrotowy , zwiększeniem zużycia paliwa pod obciążeniem , czasem nieznaczne oszczędności przy spokojnej równej jeździe z umiarkowaną prędkością.
18.05.2020, 13:36 | #12 | |
Miasto: Jelenia Góra
Motocykl: RD07
Przebieg: 88000
Online: 19 godz 11 min 24 s
|
No to i ja dołożę od siebie.
Ja mam w RD07 mniejszą zdawczą zębatkę o 1 ząb a tylna orginał. Jak jest w miarę płasko i długa droga to ok. Jak się zaczynają pagórki i podjazdy to mocy brak i zaczyna się wachlowanie biegami. Co powoduje że bardziej górzysty teren tak jak u mnie w Jeleniej Górze i okolicach spędzam jadąc na 4 tym biegu. Ale jak w trasę nad morze czy bieszczady ewentualnie dalej po w miarę płąskim terenie to 4.000 obr i 100km/h prędkość i jest ok. Poniżej 3500 obrotów nie ciągnie i trzeba redukować. Takie tu moje obserwacyje dodałęm. Cytat:
18.05.2020, 14:32 | #13 |
Miasto: Sosnowiec
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 25 min 29 s
|
Masz raczej większą zębatkę, mniejsza przednia to większy moment napędowy ale i wyższe obroty.
|
|
|