13.09.2024, 18:10 | #11 |
blink
|
Śledzę na FB i coraz bardziej ochoczo zarekam na nowego trampiszona.
14.09.2024, 00:12 | #12 |
Wunder BAR!
Się ogląda się i zazdrości. Życzę braku pośpiechu póki jest wola.
14.09.2024, 04:44 | #13 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: Brak
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 39 min 2 s
|
Ach!!!!! Jakie piękne foty. Zazdraszczam i czekam na wiecej
|
18.09.2024, 21:02 | #14 |
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Online: 1 tydzień 17 godz 31 min 5 s
|
Tak, foty dobre do kalendarza - zazdroszczę.
|
19.09.2024, 17:39 | #15 |
i super
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam |
|
19.09.2024, 17:44 | #16 |
Piękne foty.. życzę udanego wypadu chociaż widzę że już jest fpytkę!
19.09.2024, 19:49 | #17 |
A jednak Nishua Carbon- nie wierzę 😁. Asia trzymam kciuki za wyprawę! Dawaj czadu 💪.
|
|
22.09.2024, 13:02 | #18 |
Asia
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 2 godz 56 min 49 s
|
Heja, odpowiem zbiorczo.
Dziękuję wszystkim. W miarę możliwości postaram się coś czasem skrobać. Tak, wybrałam Nishue Enduro, przewygodny kask, leciutki, jestem zadowolona z niego. Poprzednie opisy znajdziecie na moim zaczekajkowym fb @zaczekaj na motórze. Szybkie wrzutki wrzucam również na insta @zaczekaj_na_motorze. Co do Trampków to są idealne do podróżowania bo mało palą, dają radę na czarnym, dają radę w bezdroża na trasie. Zostały kupione pod tego tripa, po tripie nastąpi pewnie zmiana więc będą na sprzedaż. Tymczasem melduję się z kolejnego kraju. Jestem w Pakistanie. To dla mnie mega uczucie bo jeszcze rok temu myślałam, że sobie tu przylecę i wypożyczę motka a teraz jestem tu na własnym. Co prawda będąc tu swoim pojazdem są pewne niedogodności jak obowiązkowa eskorta od granicy w Taftanie do Islamabadu i to nie najkrótszą drogą. I nie jest ona tak kolorowa jak ciężarówki pakistańskie bo prowadzący eskortę potrafią się zmieniać co 5 km, jest mnóstwo checkpointów i na każdym trzeba pokazać dokumenty, ściągnąć kask, policja czy wojsko musi cyknąć fotkę dokumentom i naszym buźkom. Czasem eskortę prowadzi Hillux, czasem Hondzinka cg70/125. Czasem prowadzący się rozbujają i cisną 80km/h ale częściej jednak prędkość wynosi 50km/h. Tragedia gdy jadą 30km/h. To już szlag człowieka trafia. Pierwszego dnia eskorty przejechaliśmy około 650 km w 14 godzin. Oprócz tankowania nie było na nic czasu. Drugiego dnia tylko 130 km bo ruszyliśmy dopiero po 14:00. W Kwecie trzeba wyrobić dokument NOC, jeden papierek ale biurokracja u nich to ciężki temat. Trzeciego dnia gdy skończył się oficjalnie region Buledżystanu (uważany za niebezpieczny) wytrwaliśmy z eskortą jeszcze do Sukkur a potem grzecznie zostawiliśmy eskortę w tyle. Nikt nas nie gonił bo nie mieli czym. Czasem nas łapali przed miastami, więc przejeżdżaliśmy z nimi miasto, tak było dużo wygodniej. Za miastem zaś przyspieszaliśmy do dogodnej dla nas prędkości i eskorta zostawała w tyle. Dzięki temu dojechaliśmy do Multan robiąc łącznie 670 km. Z eskortą nie byłoby to możliwe. A, i nikt nie miał do nas pretensji, tylko jeden policjant zapytał dlaczego jedziemy bez eskorty. W Multan był delikatny problem ze znalezieniem noclegu ponieważ nie chcą meldować turystów. Są jakieś wyznaczone hotele dla turystów z eskorty ale chcieliśmy uniknąć widoku policji rano o 6:00 czekających pod motocyklami bo z eskortą nie dojechalibyśmy do Islamabadu a taki był plan. Udało się jednak znaleźć hotelik który nieoficjalnie nas przygarnął choć po przyznaniu pokoju gospodarz zwątpił i chciał nas wyprosić. Przekonaliśmy go, że zostajemy a jeśli bardzo chce nas wyprosić to musi wezwać policję. Tego zrobić nie mógł bo miałby problem więc ostatecznie pozwolił zostać tylko coby światła w łazience nie zapalać. Rano grzecznie o 6:00 ruszaliśmy w stronę Islamabadu. Nikt się już nami nie interesował, żadna policja a mijaliśmy ich kilka nas nie zatrzymywała. Jazda szła spoko, mimo czasem dość kiepskich dróg udawało się utrzymać dobrą przelotową i dość szybko kręcić kilometry. Niestety po 200 km mój organizm się zbuntował wpadając w duże przegrzanie o ile nie udar. Od 4 dni temperatura wynosiła około 45-49 stopni, dodać do tego dużą wilgotność, wiele godzin na słońcu i na kanapie motocykla i zaczekajka mimo nawadniania i tak padła bo doszła biegunka i wymioty. Do Islamabadu udało się dojechać dopiero wczoraj. Teraz 2-3 dni odpoczynku żeby dojść do siebie i będę myśleć co dalej. Na razie wnioski mam takie, że chyba wolałabym jednak przylecieć tu samolotem i nie musieć przeżywać tego skwaru i tej eskorty. Ale z drugiej strony przylatując samolotem do Islamabadu czy Skardu nie pozna się tego Pakistanu południowego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
23.09.2024, 00:44 | #19 |
Naprawdę podziwiam.Ja w takich temperaturach umieram.Zyczę zdrowia i pięknych widoków.
|
|
23.09.2024, 10:40 | #20 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
Online: 3 tygodni 4 dni 8 godz 24 min 6 s
|
Nie wiem jaką drogą zamierzacie wyjechać z Islamabadu, ale myśmy wczoraj stoczyli walkę w miejscowości Mansehra jakieś 150 km przed Islamabadem jadąc na lotnisko.
Ja też myślałem o zwiedzeniu południowego Pakistanu (szczególnie Lahore), ale po piekarniku w Zachodniej Afryce wiosną tego roku dałem sobie spokój:-). Wy będziecie mieli lepiej po październik powinien być chłodniejszy. Bawcie się dobrze !!! pozdrawiam trolik |
|
|