![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Gość
Online: 0
|
![]()
O! Jedzenie do Vaffa Napoli
|
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
No i zoo koniecznie zaraz po otwarciu jak już musisz. JapâŚ. Jaki tam jest ścisk koło 12-13 to jest miazga. Szkoda zwierzaków podwójnie.
Zazo jest fajny bar/plaża nad Odra. Polecam zamiast spożywać coś w tych tfu! Barach na terenie zoo. Tym bardziej ze nie wozem będziesz ![]() Jak będziecie szli do baru wzdłuż kanału ulgi to rzuć okiem na most zwierzyniecki. Piękny kawał żelastwa! Na wejściu do ww kanału tez jest coś ciekawego i niepozornego a zajebistego: dmuchany kondon zapora ![]() Koło hydropolis stoi dupny ceglany budynek z kominem. Wewnątrz znajduje się takoż jebutna maszyna parowa która popmpowala wodę dla miasta. Niestety nie jest do zwiedzania co jest absolutnie pieprzonym kryminałem.
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 28 min 8 s
|
![]()
a jak lubicie pizze to Gruba Focca!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
Kiedyś na Grunwaldzkim była pizzeria BIUST ANDŻELI
![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Wrocław
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 14 min 50 s
|
![]()
Jak zieleń i parki to:
Ogród japoński, Park staromiejski, Ogród botaniczny, Wyspy słodowe i piasek, Ciekawostki: Rynek, Poszukiwanie wrocławskich krasnali, Zoo, Hydropolis, Kolejkowo, Hala stulecia i pergola (pokazy multimedialne fontanny), Dzielnica 4 wyznań, Wrocławskie fontanny, Dworzec gł PKP, Baty nad Odrą, Widokowo: Polinka, Taras w Sky Tower, Wieża kościelna Kościoła Garnizonowego, Mostek czarownic, Wieza kościoła Jana Chrzciciela, I zawsze sprawdzić co się dzieje na bieżąco, kina plenerowe, koncerty, wystawy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
To ja jeszcze dodam, że niedaleko rynku jest bar mleczny MIŚ - polecam.
PS Wrocław - mógłbym tam zamieszkać |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
z czasów mojego przedstawienia się wrocławiowi - 1995 - takich barów było wincy: Mewa, Jacek i Agatka i pewnie jeszcze jakiś o którym zapomniałem.
Nie zapomnę smaku łazanek - dżizas. Od tamtej pory do ust tego nie wziąłem ![]() Przypomniałem sobie jeszcze jedno: koło muzełóm przy Moście Pokoju jest zatoka gondoli. W sezonie można tam wypożyczyć małą łódkę z silnikiem na dowód osobisty i kajtnąć się naokoło centrum i według oficjalnej marszruty podpłynąć w górę biegu rzeki, pod mostem grunwaldzkim aż pod zoo. Polecam bardzo takie coś - wrocław od wody to jest sztos! Myślę, że takie kółko niespiesznie pyrkając zajmuje około godzinkę do półtorej.
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2016
Miasto: Wrocek
Motocykl: HD 1500 Electra Glide
![]() Online: 1 tydzień 1 godz 21 min 21 s
|
![]()
Matjas - most zwierzyniecki. Piękny kawał żelastwa! - no w tej chwili to nie zobaczy nawet nitu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
A co się stało?
![]() |
#20 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki wszystkim za bogate porady! To wszystko brzmi jak miasto w którym chciałbym zamieszkać
![]() ![]() No i na pewno tylko część zrealizujemy - bo tak to by trzeba chyba na tydzień pojechać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wrocław --> Kleszczów --> Kleczew --> Wrocław | chemik | Przygotowania do wyjazdów | 8 | 22.06.2020 10:34 |
USA z dzieckiem - NY | jorge | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 28.03.2018 02:05 |
off Wrocław-Poznan | anax | Mapy | 0 | 07.05.2014 13:01 |