|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
21.02.2023, 21:06 | #1 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
Kurde chwilowo myślałem, że wpadłem w to samo. Przerabiałem ostatnio sprzęgło do samochodu w pewnej firmie zajmującej się sprzęgłami w Oleśnicy. Sprzęgło miało być zrobione na dwukrotnie większy moment niż seria więc trzeba było poszukać chętnego. Znalazłem. Zakład przyjął zamówienie. Dostali cały komplet (docisk, tarczę, zamach), zrobili i po założeniu oczywiście się okazało, że powalili wymiary i nie działa dobrze. Na ten moment się wypinają. Będzie wojna Coś ta Oleśnica nie ma szczęścia do speców od sprzęgieł...
21.02.2023, 21:58 | #2 |
A mi się wydaje, że to proste. Wystawiłem jednemu serwisowi rowerowemu w Rudzie Śląskiej opinie negatywna, załączyłem opis sprawy na trzy strony, szczegółowy żeby ktoś nie myślał, że ściemniam. I co? Opinie widzę tylko ja. Nikt inny. Ciekawe jak to jest.
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
22.02.2023, 09:57 | #4 |
A co ciekawe inne opinie, zwłaszcza pozytywne widać od strzała. Tak więc, jakiś haczyk na opinie negatywne jest.
22.02.2023, 10:42 | #5 |
Opinie mogą być od ręki usunięte jeśli nie dłużej niż 4 dni wisi, zgłaszasz do google i rozpatrują długo, w tym czasie się nie pojawiają w opisach, a jeśli wisi dłużej niż 4 dni zgłasza się zazwyczaj spam i google też może usunąć, skuteczniejsza metoda, ale dłużej trwa proces.. a nie zawsze się da usunąć i wtedy sądowa droga lub gadanie/odpowiadanie na opinię, ale to inna bajka na forum publicznym..
|
|
22.02.2023, 10:59 | #6 | |
Cytat:
22.02.2023, 13:29 | #8 |
trampkarz emeryt
|
Chomik przykro mi że spotkała Cię taka ujowa akcja i dobrze że o tym piszesz.
Teraz mi się przypomniało że swego czasu w środowisku VStromowym pytałem o zrobienie kosza w DL1000 (są legendarnie wadliwe - nie tylko tłuką ale i generują wibracje) i podrzuciwszy namiar na tą firmę - dostałem zwięzłe, negatywne opinie. Nawet nie wnikałem dlaczego bo równolegle dostałem namiar na fachowca którego mam po drodze do roboty prawie. Finalnie mój kosz był na robocie u Michała Szramy w Warszawie, ogarnięte pierwsza klasa, kosz lepszy jak nowy i koszt połowy nowego z ASO. Tylko że w DL1000 problem był taki że nowy OEM nie załatwiał sprawy - w Afryce powinien i za tyle hajsu masz pełne prawo oczekiwać tego co miało być Pozdrawiam zimny |
22.02.2023, 13:46 | #9 |
|
|
23.02.2023, 09:13 | #10 | |
Miasto: Niwy CBY
Motocykl: RD07a
Przebieg: 60+
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 godz 27 min 29 s
|
Cytat:
Z 2 m-ce temu wykonałem telefon do typa i pytam się czy ten kosz jest nowy nowy czy regenerowany . W odpowiedzi dostałem, "a co jest w tytule ogłoszenia? Nowy czy regenerowany?" Zacząłem czytać opinie o tej firmie itp,itd i wyleczyłem się z chęci kupna nowego kosza. Ostatnio edytowane przez Novy : 28.06.2023 o 23:23 Powód: Poprawiłem cytowanie |
|
|
|