![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Gorzów n.Wartą
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 13 godz 7 min 46 s
|
![]()
Miesiąc temu w cztery bajki na Krościenku przekraczaliśmy granicę. Jeden kolega miał moto na żonę zarejestrowane. Coś tam stękali, ale poszło. Z powrotem też no problem.
![]() |
#12 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Gorzów
Motocykl: RD 04
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 1 min 10 s
|
![]() Cytat:
![]() A a co do przejazdu przez granice to potrzebne jest to co napisał ltd454 i to bankowo tak jest! Prawdą też jest, że celnicy czasami sobie wszystkie te papierkowe sprawy zlewają, zwłaszcza po Ukraińskiej stronie! A jak zobaczą zielone to jedziesz gdzie chcesz ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Amator podwórkowy
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 48 min 22 s
|
![]()
Dwa tygodnie temu wpuścili mnie mimo że motocykl jest zarejestrowany na żonę. Nie miałem żadnego upoważnienia potwierdzanego przez notariusza. Na dodatek ważność paszportu była na wykończeniu. W Krościenku polscy pogranicznicy nie byli w ogóle mną zainteresowani. Ukraińcy bardziej oglądali Afri i pytali o szczegóły techniczne niż patrzyli w dokumenty. A jeszcze jak usłyszeli że jadę tylko na grób dziadka to mnie puścili po 2 minutach. Gorzej było w drodze powrotnej. Dopatrzyli się "innego właściciela" i nie chcieli mnie wypuścić. chcieli po prostu kasy. A że oddali mi wszystkie dokumenty i cofnęli z kolejki to zawinąłem się i pojechałem na kilka godzin na wycieczkę. Wróciłem przy innej zmianie i całe formalności trwały 3 minuty i przeszły bezstresowo. Tankowanie na Ukrainie to przyjemność. Byłem tam niestety tylko 3 dni z czego jednego niemal nie pamiętam
![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Noclegi na Ukrainie | jaro | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 03.05.2011 22:51 |
5 dni na Ukrainie - kilaka fotek | MrHW | Trochę dalej | 13 | 24.07.2008 17:50 |