|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.08.2024, 19:05 | #11 | |
Zakonserwowany
|
Cytat:
Zdrowia.
21.08.2024, 19:17 | #12 |
Miasto: DTR
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 godz 18 min 11 s
|
Myślę że na Malcie która jest fajnie skomunikowana autobusami
Wyspa ma raptem trzydzieści kilka km na długości więc wszędzie spokojnie dojedziesz ale trzeba sprawdzać rozkład żeby się nie okazało że dojedziesz i trzeba wracać bo ostatni autobus jedzie za pół godziny Jak lubisz stare miasto na które można wyjść wieczorem to Valetta jak najbardziej Na Gozo można skoczyć na jeden dzień promem |
21.08.2024, 23:48 | #13 |
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 3 dni 9 godz 53 min 2 s
|
Jak byłem na Malcie to rozkład jazdy to była abstrakcja. Autobusy jeździły, owszem, ale odchyłki od rozkładu potrafiły być liczone w godzinach! Dużo cierpliwości albo sprawne nogi.
|
22.08.2024, 10:49 | #14 |
Odchyłki od rozkładu liczone w godzinach to przesada. Faktem jest , że tam autobus punktualny jest tylko na starcie, potem jest różnie. Szukasz hotelu niedaleko przystanku początkowego i porobione. Nam bardzo dobrze mieszkało się w Bugibba-Qawra. Kiedyś hotel Topaz, w tym roku Gillieru. Dojazd do Valetty z przystanku-zajezdni Bugibba Bay ok. 45min góra godzina bez przesiadek. Bezpośredni autobus do promu na Gozo, na lotnisko i do Mdina/Rabat. W miarę możliwości wybieraj te pośpieszne. Bilet tygodniowy na wszystko 25euro. Bardzo dobrze działa mapy google transport publiczny.
Dobrą lokalizacją wydaje mi się Sliema(nast razem tam będziemy czegoś szukać), unikałbym St.Julian(dużo dyskotek). A to jedzonko .... robaczki różne morskie, no i polecam królika. Ostatnio edytowane przez DwaMariany : 23.08.2024 o 14:22 |
|
23.08.2024, 17:21 | #15 | |
Autobanned.
|
Cytat:
23.08.2024, 17:22 | #16 | |
Autobanned.
|
Cytat:
23.08.2024, 17:24 | #17 | |
Autobanned.
|