|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
08.04.2018, 12:51 | #1 |
Miasto: Forsand/Jaworzno
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 dzień 11 godz 41 min 23 s
|
Serwis Africa Twin - pomoc w nauce od podstaw :)
Witam!
Jestem posiadaczem Afryki od tego roku i z racji tego, że wcześniej nie miałem za dużo styczności z naprawą motocykli - jestem laikiem w sprawach technicznych. W tym roku wybieram się na 6 tygodni do Azji Centralnej, więc wypada zdobyć podstawową wiedzę w zakresie naprawy motocykla na trasie w razie jakiejś naprawialnej awarii. Chodzi mi tutaj o podstawowe rzeczy w stylu: naprawa pompy paliwa, regulatora napięcia, wymiana linek itd. Czy ktoś z okolic Śląska lub Małopolski miałby ochotę spotkać się na kilka godzin i wytłumaczyć mi podstawową obsługę? Rozebrać wszystkie owiewki, powiedzieć co gdzie się znajduje. Poradniki na internecie nigdy nie przekażą tak dobrze wiedzy jak doświadczona osoba. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Piotrek |
|
|