|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07a
Przebieg: 1000
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 21 godz 55 min 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Romeo GS mojego szefa wylądował właśnie na wymianie wadliwego quickshiftera i wszystkich szprych w obydwu kołach - akcja. Skut zastępczy dostał ale nie wiem czy całkiem za free.
Współczuje sytuacji ![]()
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF SD06/SD09
Przebieg: 8600 km
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 dzień 20 godz 12 min 4 s
|
![]()
Zmieniłem Paliwo i wszystko jest TIP-TOP, widocznie na Orlenie wodę dolewają.Na Shell-u wszystko cacy, widocznie silnik jest bardzo czuły.Kolejna Sprawa Serwisów Autoryzowanych, kurczę zamiast wysłać ekipę na Szkolenia z Naprawy Danego modelu to przyuczają,Nadal Naprawy wyglądają jak w Latach PRL-u Młotek i Śrubokręt.Książki serwisowej nie czytali bo po Angielsku,Brak słów
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]()
Musieli mieć niezły syf na tym Orlenie, bo też nie zauważyłem by CRFy (mówię o kliku, nie o jednej) narzekały na jakość słabego paliwa, to Twoje musiało być naprawdę trefne ! Współczuję doświadczenia!
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
W Pamirze bioetanolu nie dajo... Widocznie takie efekty EFECTY...
![]() EDIT: Bioetanol Artykuł nt. biokomponentów: https://www.scigacz.pl/Etanol,niszcz...wie,23224.html Ostatnio edytowane przez Lis : 19.06.2019 o 12:39 Powód: Mój błąd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
Online: 0
|
![]()
do benzyny nie bioestry, tylko alkohol raczej. i to nie ma wpływu na pracę silnika, tylko coś tam potrafi rozpuścić/rozszczelnić.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() jedyna buba jaka jest w poważniejszych pojazdach w EU to stopniowe rozpuszczanie uszczelek z NBRu ale nie wierzę, żeby producenci już tego nie uwzględnili. kiedy przyjechała do mnie XS z francji, miała zalany baniak do pełna francuskim paliwem, świeżym. Paliwo kompletnie przezroczyste /lekki słomkowy kolor/ i BARDZO wyraźny zapach alkoholu a to potrafię wyczuć. zupełnie inne niż u nas. tak więc nie plułbym na etanol ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 18 godz 53 min 30 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dziura w obrotach | RysiekO | Uklad paliwowy i wydechowy | 22 | 27.02.2019 20:45 |
Nie trzyma wolnych obrotow | teddy-boy | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 23.10.2014 22:56 |
brak wolnych obrotow | podos | Regularne czynności serwisowe | 17 | 20.04.2013 21:46 |
GASNIE silnik na irydowej świecy ...co jest grane? | koralgol | Inne - dyskusja ogólna | 57 | 12.03.2013 23:59 |
gaśnie na wolnych obrotach... | lukasz gorzynski | Uklad paliwowy i wydechowy | 26 | 21.11.2008 13:54 |