|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.03.2019, 19:59 | #11 |
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 dni 19 godz 2 min 39 s
|
moze ktos rozpoznaje jaki to rejon rumuni na filmiku ?
PS ale mi ochota sie zrobila teraz przez ten filmik panowie decydujcie sie ma nasz termin bo w 2 to troche strach jezdzic https://www.youtube.com/watch?v=tOvWD9oGOKA |
05.03.2019, 20:18 | #12 |
Witam
Rafał nie zalamuj kolegów. Pomacaja i się ogarnął. Jeżeli już w Banacie to może dla debiutantów łatwiej będzie po trasach Enduromanii w okolicach Brebu Nou, albo w ogóle pyknac na ta imprezę. W trasy Regimentu bez "górskiego" doświadczenia bym się nie proponował. Pozdr rr
Są jeszcze piękne zadupia na tym świecie. Ostatnio edytowane przez rrolek : 05.03.2019 o 22:17 |
|
05.03.2019, 21:35 | #13 | |
Miasto: Toruń
Motocykl: Yamaha XTZ750 Ktm lc4 640 póławantura
Online: 6 dni 11 godz 35 min 2 s
|
Cytat:
Wbij na youtube-enduro repedea to zobaczysz jak jego syn lata z ekipą Szlak który zaznaczyłeś jest dosyć łatwy oprócz ostatniego 1,5km,Vasil pokaże Ci trudniejszy prosto z wioski https://www.youtube.com/watch?v=X1ExZOOhRJk Od 4,10s górka której nie zrobiłem na xtz 750 z bagażami...nocowaliśmy tam w namiotach...w maju... Ostatnio edytowane przez Mido : 05.03.2019 o 22:02 |
|
06.03.2019, 11:14 | #14 | |
|
Cytat:
Szlak to tylko podgladowy taki zaznaczylo google ... Ja tam juz bylem rok temu i tez jechalem ta trudniejsza traska tylko ze w pojedynke z zaladowanym GS ..... ale zawrucilem bo bylem sam i nie chcialem ryzykowac .... i powiedziem sobie ze wroce zdobyc to miejsce ale juz na lekko https://www.youtube.com/watch?v=o-0-Mt_Yfvo |
|
06.03.2019, 19:48 | #15 |
Zakonserwowany
|
To co widać na Twoim filmiku to pojazd ze wsi pod krzyż nad jeziorkiem i na szczyt Farcaul. Mi do szczytu brakło ze 200 m żeby wjechać tam Africą, ale nie polecam bo można sobie zrobić bardzo łatwo ku ku jak kloc zrobi rolkę. Jest parę możliwości wjazdu różnymi ścieżkami z kilku miejsc, które przed połoninami łączą się w dwa główne szlaki prowadzące na szczyt.
U Vasila, miejscówka ok, jedyna rzecz o której pamiętaj to benzyna, żeby nie jeździć codziennie do Petrovej tankować bo to 35 km tam i na zat. Jeden z szlaków prowadzących na szczyt zaczyna się za pensjonatem Vasyla. Jego syn mówią po angielsku, fajny chłopak, ale zapierdala strasznie na trzysetce. W tamtej okolicy zaczyna się piękny szlak, który prowadzi aż do Vatra Dornei, jedna z piękniejszych i najdłuższych tras jaką przejechałem w RO, nie mam tego w gps ino w głowie. Latem zeszłego roku nie udało nam się do niej wbić, tam gdzie kilka lat wstecz była ścieżka, obecnie płynie strumień na podjeździe i jest zawalane telewizorami i pniami drzew. Trasy z Enduromani nie są wyjątkowo trudne, przejechałem ich kilka Africą, Możesz pojechać do Brebu Nou i tam nocować w bazie enduromani, jazdy masz na tydzień, wykup winietkę i możesz na legalu śmigać, masz tez do dyspozycji skromny warsztat z narzędziami w razie w. Jak chcesz bezstresowo pojeździć mając gdzieś planowanie i powroty bo z jakiś powodów nie da się przejechać, zaangażuj miejscowego przewodnika, nie znając terenu i nie mając sprawdzonych tras to najlepsza opcja. W necie znajdziesz mejla, napisz i co i kiedy chcesz robić, pamiętam że po niemiecku mówią b.dobrze.
06.03.2019, 20:26 | #16 |
Miasto: Toruń
Motocykl: Yamaha XTZ750 Ktm lc4 640 póławantura
Online: 6 dni 11 godz 35 min 2 s
|
Krytek w twoim filmie -5min 50 sek trzeba było odbić w prawo,to byś zdziwił.W drodze rozpadlina że z motocyklem byś się zmieścił.
Adagio jechałeś prosto na grań czy do jeziorka robiłeś trawersem? |
06.03.2019, 21:05 | #17 | |
|
Cytat:
prosze dziekei |
|
07.03.2019, 08:38 | #18 |
Zakonserwowany
|
Dojazd jest bardzo prosty, skręcasz w miejscowości Leordina z drogi 18 w lewo w drogę 187 na drogowskazie napis Poienile de sub Monte. W Repeda po lewej stronie będzie skład budowalny, sklep spożywczy i bar przy drodze w jednym budynku, jak nie znajdziesz zapytaj o Vasila. Miałem gdzieś ulotkę, jak znajdę to zrobię zdjęcie.
Podjazd na szczyt od krzyża prosto pod górę, ale gdzieś po połowie podjazdu odbijasz w prawo i omijasz skałę przed szczytem prawą stroną. Musi być bardzo sucho w przeciwnym razie dużym moto nie podjedziesz, wypada mieć też dobrą oponę. Na lekkim jedziesz na wprost główną ścieżką od krzyża co prowadzi na szczyt.
07.03.2019, 09:09 | #19 |
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 5 dni 12 godz 3 min 24 s
|
07.03.2019, 12:39 | #20 | |
|
Cytat: