![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]()
Instrukcja nieźle opisuje sposób zmian nastaw zawieszenia, oryginał robiony chyba na oko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Cena kosmiczna hehe, ciekawe jakie mają anodowanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakonserwowany
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Dzięki, ale już zdecydowałem się na nową anodę + wkłady andreani.
Modyfikując zawias patrze na to, że przy ewentualnej odsprzedaży będę mógł i wkłady i amortyzator zdemontować, bo jak wiadomo nikt mi nie zapłaci extra za takie modyfikacje.
![]() |
#16 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Mada, jest jeszcze jedna opcja posiadania fajnego przedniego zawiasu. Jak byś kupił Showe 48 mm w granicach 600 euro to inwestując drugie tyle masz spersonalizowany zawias po twoje potrzeby. Warunek jest jeden rury muszą być w idealnym stanie, żadne anodowanie nie da rezultatu tego robionego w fabryce a takie kwiatki wychodzą z zawiasem w AT. Powiem Ci więcej słyszałem opinie odnośnie anodowania i wkładek andreani że nie zawsze rezultat jest zgodny z oczekiwaniami.
![]() |
#17 |
|
![]()
Myślałem na dwukomorową KYB ze skróconym skokiem do 270. Ale wtedy trzeba wywalić jedną tarcze z przodu, a ja dużo jeżdżę po czarnym z babą i bagażami z prędkościami nie zawsze przepisowymi lubię heble NAT.
Sprawdzimy jak będzie robić andreani myślę, że napewno lepiej niż ori chociażby ze względu na spręzyny i tłumienia dobrane pod wagę, wiadomo że nie zrobi się z tego dwukomorówka, ale w końcu przód powinien nadążać za moim wilbersem.
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Czy ktoś się bawił ze sprężynami Hyperpro +20mm? Myślę głównie o tyle, ale może i przód bym rozważył... Opinie na zagramanicznych forach są fajne. Generalnie podwyższenie moto dla mnie jest bardzo wskazane (ponoć realnie podnosi kanapę o ok. 10mm), no i zwiększenie sztywności tyłu też (większy zapas na napięciu będzie). Generalnie raczej będę latał solo z nie za dużym bagażem, ale ważę ponad 90kg i tył trochu nie nadąża za przodem (który znowu wydaję się być sztywny i wręcz momentami wali po łapach - podobnie jak w 690
![]() Do pracy zawiasu się nie mogę narazie przyczepić, ale też go dobrze nie wyłomotałem jeszcze... ![]() Mada, tego Wilbersa w końcu wywaliłeś?
![]() |
#19 |
|
![]()
Co znaczy wywaliłem?
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Tzn czy masz go zamontowanego czy nie?
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zawieszenie półaktywne Showa EERA, a klasyczne zawieszenie - wady zalety rozwiązania | pałeł | Rama, zawieszenia, napęd | 2 | 11.07.2021 00:34 |
Zawieszenie z CRF-y 450 | Transglobal | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 21.12.2016 10:44 |
XR400R zawieszenie | michaello1988p | Inne - dyskusja ogólna | 4 | 07.02.2013 17:52 |
Zawieszenie tył. | wieczny | Rama, zawieszenia, napęd | 12 | 11.07.2008 18:53 |