![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
![]()
Klim to miazga. Pharao mam teraz, chciałbym coś na zbroje.
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
![]() Online: 1 miesiąc 21 godz 55 min 0
|
![]()
Jest jeszcze PHARAO nowy model ze stabilizatorem w opcji
Jasna i taka jak trza ... znajdę fory wkleję
![]() |
#13 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 9 godz 7 min 39 s
|
![]()
Kupuj kurtkę Leatt Brace, idealnie pasuje z ochraniaczami karku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
A czy tą Ufo z pierwszego posta ktoś posiada?
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: 990 adv
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 4 godz 18 min 44 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
Jak się sprawuje ta kurtka, napisz coś więcej.
Interesuje mnie lekka kurtka, zakładana na buzer , możliwość odpięcia rękawów gdy zrobi się ciepło. Zastanawia mnie czy jej funkcjonalność warta jest wydania tych 400 zł.
![]() |
#17 | |
...już nie taki świeży
Miasto: Pawłowice - okolice
Motocykl: 1090R; 350EXC; 690R;
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 9 min 45 s
|
![]() Cytat:
Używam takiej 2 lata. Letnia, mocna, zakładam na buzer, odpinane rękawy, dwa dupne suwaki wentylacji z przodu i jeden z tyłu (na całą szerokość pleców), duża kieszeń na plecach do której można schować całą kurtkę (paski do przypięcia). Generalnie sobie chwalę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 9 godz 7 min 39 s
|
![]()
Jeżeli kurtka ma być do stabilizatora karku firmy Leatt Brace, to tylko tej samej firmy:
http://www.leatt-brace.com/index.php...-gpx-adventure |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
![]() Cytat:
nie koniecznie. Stabilizatory są bardzo podobne i żaden producent ubrań nie pozwoli sobie na to, żeby jego kurtka współpracowała tylko z jedną marką stabilizatorów.
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: 990 adv
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 4 godz 18 min 44 s
|
![]()
W momencie kiedy rozglądałem się za kurtką w teren też brałem pod uwagę tego Fly-a z kilku postów powyżej, szczególnie że była w bardzo atrakcyjnej cenie, przemyślałem jednak sprawę i stwierdziłem że nie jest wystarczająco wytrzymała jak dla mnie – jeździłem wtedy w starej kurtce turystycznej z membraną na zbroję i kurtka ta była od gałęzi pocięta jak sito na rękawach. Materiał – nylon z jakiego zrobiona jest kurtka Fly wydał mi się po prostu za delikatny przy jej mierzeniu i odpuściłem sobie.
Zdecydowałem się na Ufo bo była wyprzedaż schodzących modeli, poza tym przekonała mnie grubością materiału, funkcjonalnością i wykonaniem. Poza tym jest ładna... Nie będę też ukrywał że fakt iż wtedy jeździł w takiej Czachor także miał znaczenie ;-) Wnioski z użytkowania: - używana przede wszystkim w zimnych miesiącach bezpośrednio na pancerz, chociaż latem (nie upalnym) kiedy pachnie deszczem też ją zakładam – nie jest wprawdzie nieprzemakalna, ale za to oddycha bez problemów a niewielkie opady nie są jej straszne, przy tych większych daje taki komfort że chroni przed wiatrem i zapobiega przechłodzeniu organizmu np w czasie dojazdówek albo szybkich przelotów - jak się zrobi ciepło ma rozbudowaną wentylację, poza tym można odpiąć rękawy. Co do rękawów to fajnym patentem jest duża kieszeń w dolnej części pleców na ich schowanie – jest tam duża kieszeń z klapą na „mapy” a pod nią, z boku jeszcze większa zamykana na zamek właśnie na rękawy - kurtka ma jak dla mnie idealny fason: na korpusie nie jest obcisła ale nie ma jej „za dużo”, w ramionach szersza, nie krępuje ruchów, rękawy tak samo – idealnie leżą. To samo z długością – w sam raz, do tego nie podwija się i nie podwiewa - Z camelbagiem nie testowałem, ale ma taką dziurkę żeby sobie rurkę z pleców pociągnąć - osobiście wolę wsadzić małe butelki z wodą w narzędziówkę Jedyny minus to fakt że nie „współpracuje” z Leatt Brace. Tylna część tego ochraniacza powinna być oparta bezpośrednio na plecach czyli wchodzić pod żółwia. Z kolei przód nie mieści się do środka kurtki i w efekcie zamek pod szyją pozostaje niedopięty. Teraz zwróciłbym na to uwagę przy kupnie, być może wystarczyło by rozcięcie z tyłu stójki kurtki zamykane na rzepa aby wpuścić w nie ochraniacz karku. Poza tym jestem zadowolony, kurtka sprawuje się dobrze, tak jak napisałem powyżej – dobrze wykonana, z solidnych materiałów na razie nie poddaje się użytkownikowi. Czy jest warta 400 - to już kwestia b. osobista, nie wypowiem się. Jak nie masz parcia na konkretny model to może warto "popaczeć" i polować na jakąś okazję - czasami trafiają się perełki na aukcjach albo na "czyszczeniach magazynów". |
![]() |
![]() |