|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.03.2010, 20:44 | #1 |
Autobanned.
|
Czyszczenie - ogólnie
Czarna braci mam pytanie o wiosenne porządki związane z Afrą. W jaki sposób czyścicie naloty zimowe i inne. Do wyczyszczenia mam praktycznie całą królową - szprychy z soli, nalot na osłonie, wahaczu - czyli aluminium. Do tego osłony też proszą się o przywrócenie świetności.
Pytanie jak - co by nie zaszkodzić (np. nie poprawić utlenienia się stopu), nie zniszczyć naklejek itp., itd. Jaki "szuwaksy" są do tego przydatne. Wiem, wiem - większość trzoduje i myje za pomocą wystawienia na wiosenny deszcz, ale proszę o poradę praktyków Aha - gdzie w ogóle nie czyścić ?
Ostatnio edytowane przez jorge : 15.03.2010 o 17:27 |
|
|