05.01.2020, 01:14 | #11 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: CRF1000L
Online: 1 dzień 23 godz 4 min 56 s
|
Polacy to jednak mają dar do zdobywania „rzeczy” jako pierwsi zimą. Udać się musi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
05.01.2020, 13:51 | #12 |
Miasto: Kraków
Motocykl: Transalp
Online: 1 dzień 14 godz 51 min 55 s
|
Wśród Rosjan nie spotkałam tak odważnych..... Powodzenia! Trzymam kciuki
|
05.01.2020, 16:17 | #13 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Tak pisało, ani w motorze ani w samochodzie nie będzie gaszony silnik na noc.
Wszystko brzmi fajnie, ale dla mnie to taki wyczyn trochę na siłę. Na jakiś fotkach był ostatnio motor jadący na lawecie w stronę rosji. Zawiodłem się, że nie jedzie tam na kołach, tylko start jest gdzieś bliżej. Sama wyprawa jest z asystą - wiem, pewnie samemu byłoby to bardziej niebezpieczne lub niewykonalne. Ale wydaje mi się, ze wyprawa będzie wyglądała tak: jadę na moto, a gdy głod/zimno/sen to do ciepłego samochodu, a potem znowu na motor. Dla mnie to takie małe oszukiwanie, aby zrobić coś mega trudnego/niewykonalnego. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
05.01.2020, 16:53 | #14 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Pomysł jak pomysł. Trzymam kciuki. Jakby się chciał czepiać to kolega co maluchem jeździł po Afryce i innych Pamirach też miał wóz wsparcia z naszym forumowym kolegą na pokładzie i jakoś nikt kopii nie kruszył .
|
05.01.2020, 17:27 | #15 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 55 min 24 s
|
Kruszyć kopii nie ma o co rzeczywiście. Też się krzywiłem nieco z początku ale: Z asystą, wsparciem, wozem drabiniastym albo taczką... To nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, że człowiek wziął i pojechał w przygodę. Co zresztą świetnie wpasowuje się w to Forum. Już sam wysiłek w przygotowanie siebie, sprzętu albo nawet sponsorów i medialną otoczkę pewnie wymaga nie lada akrobacji. A my będziemy mogli to zobaczyć. Z fotela przed monitorem bardzo łatwo jest o pomyłkę w interpretacji zamierzeń, poczynań albo decyzji. Poza tym skoro ma samochód do dyspozycji to przecież świetna okazja, żeby samemu udowodnić, że można bez Przyklaskuję i nie oceniam. I niech wsiada do tego auta jak mu zimno i głodno. Sam sobie załatwił i takie stworzył sobie warunki to zrobi co będzie chciał albo musiał Z Maluchem bardzo dobry przykład. Mimo wszystko ani to ani to nie jest dowożeniem swojego pojazdu na wakacje i zabawą na miejscu. Człowiek zrobił sobie wyzwanie i potrafił je doprowadzić do życia. Jak dla mnie to już jest wygrany Myślę, że warto przyklaskiwać ludziom którzy mają pomysł i choćby nam zdawał się najgłupszy to oni ten pomysł r e a l i z u j ą. CF
05.01.2020, 17:29 | #16 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
W wyprawę malucha nie wczytywałem się nigdy, ale byłem przekonany że też jechał sam. No ale jednak nie
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
05.01.2020, 17:55 | #17 | |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Cytat:
W tym wypadku, jak zrobi mu się trochę zimno to raczej jest to kwestia paru minut - może lepiej wtedy oszukać przeznaczenie i trochę się ogrzać, takie małe oszustwo. Z perspektywy doświadczeń, np nasza wyrypa do Zapolarnego wiem że nasze -35 to był pikuś, nie licząc chatek puchatka i innych motoklubów. Jestem również przekonany że warto swoje przemyślenia oprzeć na doświadczeniu, najlepiej własnym, wtedy wszystko brzmi jakoś prawdziwiej. Wilk ma już troche doświadczeń w temacie, poza tym lata chłodzą czaszke i mam tylko nadzieję że sprzęt nie zawiedzie i wróci jako 20to palcy.
05.01.2020, 18:18 | #18 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 2 godz 11 s
|
Dobrze ze jedzie z asysta, zostawia furtke dla nowych lepiejwiedzacych, ktorzy to za rok zrobia to na czczo w krotkim rekawku. Podpowiem ze jest odcinek 1200km za jakutskiem bez stacji benzynowej i trzeba na motura ten bagaz zabrac. Gdyby jechal sam, wzial pod uwage zapiecie za motura sanek grenlandzkich i zaladowania tam wachy.
To jest wyprawa a nie proba samobojcza. Gdyby nie sytuacja w zeszlym roku w moim domu, to widok tego motura mialbym na zywo w przedniej szybie lady nivy. Ale co sie odwlecze ...
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 05.01.2020 o 18:24 |
05.01.2020, 19:25 | #19 |
Gość
Online: 0
|
Nie oceniajcie , że to , iż jedzie samochód to lipa , czy wyprawa , etc. Jego wyjazd. Róbcie swoje po swojemu.
|
05.01.2020, 20:28 | #20 |
Bardzo dobrze, że jedzie z autem. Od Moskwy ma do przejechania 10 tyś po Rosji. To nie są przelewki. Czyste względy bezpieczeństwa, nic więcej.
Jeśli dla kogoś to nie wyprawa i spełnianie marzeń to grzecznie czekam na wyczyny komentatorów. Będę kibicował wyprawie solo również. Tymczasem mocno trzymam kciuki! Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
|