![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
To ja się podłącze tylko w drugą stronę.Chciałem odnowić osłonę ale uzyskać fajny matowy efekt.Czym to zrobić?Pewnie papierem ściernym odpowiecie ale może jest coś innego.
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 23 min 40 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Swoją kiedyś przeleciałem tylko szczotką na wiertarce , efekt półmatowy i odświerzony. To ma osłaniać od kamieni czy błota a nie robić za lusterko , no ale każdy ma inaczej ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 6 min 16 s
|
![]() Cytat:
![]() Tu nie chodzi o blask czoperowy tylko porobiły się zacieki bo zbyt długo zwlekałem ze spłukaniem płynu ,którym myłem moto i trochę się w osłonę wgryzł. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 9 godz 36 min 57 s
|
![]()
Jaro nie przejmuj się tymi komentarzami!
![]() Ci co tak piszą też by chcieli mieć taką nówkę błyszczącą osłonę, tylko siły w ręcach nie mają i dorabiają teorię do tego ![]() ![]() Zima jest fest- coś trzeba robić, a tak jak napisałeś- cieszy to oko. I wcale nie przez chwilę- moje polerowanie wytrzymało cały sezon- a nie latam tylko po czarnym! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 13 min 57 s
|
![]()
Jak ktoś chcę to mogę zaproponować roczny abonament na polerowanie osłony bez limitu ilości zabiegów
![]()
![]() |
#7 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Chodziło mi bardziej o przeroście formy nad treścią ![]() Żeby było jasne nie podważam czyjegoś pomysłu a jedynie wyrazam swoją opinnię że ładnie wyglada czysta ale polerka w żaden sposób mi nie podchodzi...... to takie nie męskie ![]() Lepi dobry pomysł ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
jak kupiłem swoją AT to pierwsze co polerowałem osłonę...kurdę chyba cały tydzień zanim tablice wyrobiłem to na kolanach polerka na wysoki połysk...potem rajd po szutrach i powtórka z polerki...potem jedna kałuża i powtórka z polerki...jeśli ktoś się uprze to najlepiej wysłać do firmy która poleruje alusy itp...zrobią z osłony lustro! i będzie cacy, ale syf spod koła, kamyki, grys, błotko i nawet takie lustro raz dwa się zniszczy. Dziś wiem że moto umyć nacieszyć oko a potem tak upierdzielić zakurzyć i zakrzewić trawą ile się tylko da...wtedy przyciągnie najwięcej uwagi
![]() ![]() ![]() reasumując: 1. papier wodny 1000 / 2000 + woda. (po trzech godzinach/dniach) 2. pasta polerska do alu koszt 30zł + worek szmat (po dwóch dniach) 3. cieszyć oko ![]() (po 100km) 4. powróć do pkt.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 23 min 40 s
|
![]()
Kazdy robi to co lubi..Afryka powinna przyciagać wzrok. Co niektórzy przeciwni są bo jak by załozyli takie lustro pod silnik swojego kszaczora to dopiero byłby kontrast
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Ja swoją przeleciałem takim papierem ściernym 600 co ma gąbkę w sobie , na mokro , rysy w miarę zniknęły , a cała osłona zrobiła się mleczna. Było estetycznie ale też nie rzucało się w oczy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem - przedni błotnik zahacza o osłonę silnika. | Roger | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 34 | 11.11.2015 02:28 |