![]() |
#11 |
![]() |
![]()
Ale pięknie
![]() Inspirujesz ![]()
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Lubię takie przydługawe filmidła
![]() Masz wyrobione zdanie o T7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: wa - wa
Motocykl: DR 650, KTM 990
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 8 godz 24 min 16 s
|
![]()
Piękny filmik, piękny region. Wybieram się tam w połowie lipca. W jakim miesiącu byłeś? Jak temperatury? Zmarzłeś trochę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: Ruda Śląska
Motocykl: CRF 1100
![]() Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s
|
![]()
Ten film nie jest za długi
![]() Btw Na YT jest taki kanał nomad Sweden generalnie jak widzę te setki km po szutrem po lesie na legalu to aż się wyrywa człek ![]() pozdrawiam Marcin Jan
![]() |
#15 |
łorsoł
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Suchy Dwor
Motocykl: T7
Przebieg: Za mały
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 48 min 32 s
|
![]()
Hej.
Mam 14000km na T7, więc w sumie to dopiero początek miłości. Na te chwile jestem zachywocyny, to motocykl który w mojej prywatnej hierarchii stoi tylko za 900Adv R... ![]() ![]() ![]() Byłem tam kilka tyg temu, absolutnie temperatury nie były problemem. Także nie marzłem nic a nic. Tak, oglądam sobie panów z Nomada, lubię takie proste filmidła gdzie widać, jak ktoś się naprawdę dobrze bawi jeżdżeniem ![]() Tymczasem... Spadam do namiotu, komary atakują. Dzisiaj pierwszy dzień na TET Litwa ![]()
X̶R̶V̶7̶5̶0̶ A̶T̶ / D̶R̶Z̶4̶0̶0̶S̶ / G̶6̶5̶0̶X̶C̶h̶ / 2̶T̶ 2̶0̶0̶E̶X̶C̶ / A̶D̶V̶9̶9̶0̶R̶ / T̶i̶g̶e̶r̶8̶0̶0̶X̶C̶ / E̶6̶9̶0̶R̶ / ̶T̶E̶5̶1̶0̶ / T700 Photos & Movies: https://sites.google.com/view/lorsolek |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
![]()
Lorsol,
kilka pytań praktycznych: 1. Czy te napoje w zielonych i złotych puszkach są do przełknięcia? ![]() 2. Szwedzka kiełbasa nadaje się na ognisko? Pytam, bo z innych krajów mam słabe doświadczenia. 3. Jak ogarniałeś tak duże dzienne przeloty? Napierałeś od świtu? Bo, że cisnąłeś do zmroku to po filmie nie widać. ![]() Robiłem TET litewski i za Chiny Ludowe nie chciało nam wyjść więcej niż 250 km dziennie. Więc albo jesteś mega kozak albo ja za bardzo kontempluje otoczenie przemieszczając się. ![]() Zimiok TET litewski: od granicy polskiej do wysokości Kowna spoko, dużo lasów, fajne miejscówki na biwakowanie. Powyżej Kowna w moim odczuciu słabo. Jest kilka odcinków leśnych ale tak to non stop napieranie na otwartej przestrzeni pomiędzy polami - po lewej łubin, bo prawej jęczmień czy inna gryka. I tak do usrania. Do tego gdzieś tak od połowy tracka w górę na północ słabo z jeziorami czy inną wodą do odmoczenia tyłka po całym dniu jazdy. Jeziora, jeżeli już są, to z linią brzegową zarośniętą trzcinami. Jakbyś potrzebował jeszcze jakieś info to pisz na ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Lorsol a jak porownasz ja do Czelendza ktorym jezdziles?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
łorsoł
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Suchy Dwor
Motocykl: T7
Przebieg: Za mały
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 48 min 32 s
|
![]()
Hej
Piwa że stacji benzynowych smakują jak jasne piwa, nie jest źle, te procenty liche ale w sumie ma to swój urok, bo sześć godzin snu i jesteś świeży i Ready to race. Co do kiełbasy, to ja trafiłem zaskakująco dobra, ale to ciągle nie to co u nas. Miałem popakowane próżniowo 4 zestawy na 4 dni, więc kielbasnie byłem zabezpieczony na większą czesc tripa. Co do przelotów to tak, lece relatywnie szybko, i jeżdżę długo. 14 godzin w siodle to nic nadzwyczajnego, więc łatwo o taki kilometraż, szczególnie że jest sporo szutrowych autostrad. Ja właśnie zrobiłem liteweski TET i mimo że wbiłem się w ten bagienny odcinek, który zajął 2godziny - to pełny TET wyszedł mi żeby być dokładnym dwa dni i dwie godziny - nie zwiedzam, nie kontempluje.. ![]() Myku, czelendz to inna liga bo bo kg mniej. Uwielbiałem te moto, miałem potem kata 690 Enduro i o wiele lepiej wspominam jednak beemke. Ale ja jednak lubię duże motocykle, także tenerka dla mnie wygrywa jako całość.
X̶R̶V̶7̶5̶0̶ A̶T̶ / D̶R̶Z̶4̶0̶0̶S̶ / G̶6̶5̶0̶X̶C̶h̶ / 2̶T̶ 2̶0̶0̶E̶X̶C̶ / A̶D̶V̶9̶9̶0̶R̶ / T̶i̶g̶e̶r̶8̶0̶0̶X̶C̶ / E̶6̶9̶0̶R̶ / ̶T̶E̶5̶1̶0̶ / T700 Photos & Movies: https://sites.google.com/view/lorsolek |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() |
![]()
Dzięki za informacje. Po przeczytaniu tego idę pokontemplować
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szwecja, Norwegia, Dania -- Pozdrawiamy | jurczak | Trochę dalej | 12 | 07.09.2016 00:28 |
Szwecja, Norwegia Sierpień 2010 | Lidke | Trochę dalej | 11 | 16.12.2010 01:31 |