![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Z calym szacunkim - koszty serwisow/przegladow w BMW zdecydowanie NIE nalezą do przystepnych
![]() A do kolegi zadajacego pytanie: raczej nie spodziewaj sie na forum afrykanskim odpowiedzi zebys kupil BMW. To samo dotyczy ewentualnego pytania na forum BMW czy warto kupic afryke. Musisz sam wykonac "prace u podstaw", odwiedzic obu dilerow i wypytac ich o ceny, przeglady, terminy dostawy, ceny akcesroiow, plastikow po ewentualnej glebie itd. A potem umowic sie na jazdy testowe. Podpowiedziec moge tylko z mojego wlasnego doswiadczenia bo tez rozwazalem BMW. 1200/1250 - NIE !! To są wrecz niewyobrazalnie ciezkie i nieporeczne kloce. Jesli masz ochote jezdzic tym jak SUVem (jak to ktorys kolega trafnie okreslil) czyli asfalty czy szuterki - to prosze Cie bardzo, bedziesz zadowolony. To samo moim osobistym zdaniem dotyczy Afryki 1100, osobiscie kompletnie nie akceptuje kierunku w ktorym Honda zmierza z tym motocyklem, robiac po prostu japonskiego GSa. Z tego powodu rozwazalem mniejsza wersje - GS850. I powiem szczerze ze jezdzilbym malym GS gdyby nie to ze teminy dostawy byly absurdalne, a do tego pierwsze egzemplarze mialy wtope ze smarowaniem silnika - produkowanego zreszta jak sie okazalo.. w Chinach przez Loncin. Zrezygnowalem z zamowienia po tym jak sie okazalo ze pierwsze dostarczone motocykle wracaja do dilera, a ja na swoj egzemplarz poczekam nawet dluzej niz pierwszy absurdalny termin. Wtedy podziekowalem BMW i wrocilem do Hondy ktora czekala na pozycji nr 2. Ujezdzam afryke drugi rok, jestem zadowolony. Aha, wazne info. Do ewentualnego GSA1200/1250 obbowiazkowo w cene musisz wliczyc kufry za milion cebulionów. Nie wiem jak to dziala, ale patrzac na drogi mam wrazenie ze w tych kufrach sa jakies niezbedne do pracy motocykla systemy, bo wyglada na to ze chlopaki zakladaja pelen komplet kufrow nawet jadac tylko na stacje beznynowa za rogiem ![]() Ostatnio edytowane przez GregoryS : 30.03.2021 o 12:53 Powód: Literówki |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Jak szaleć to szaleć. Dylemat BMW czy Hąda?
Wot soluszyn. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2021
Miasto: Hamburg
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 11 godz 7 min 36 s
|
![]()
emek koszty w ktm to dopiero czapka pieniedzy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
Miałem GS oraz GSA. Na każdym zrobiłem ok 30 kkm. Teraz mam królową i bym się nie zamienił znowu na Beemwe. I to jest podpowiedź. Ale jeżdżę sam. Gdybym musiał targać plecaka to z pewnością byłby to niestety GSA
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
Online: 0
|
![]()
To będzie rozbieranie do gołego każdej osoby wchodzącej?
![]() ![]() Ale na poważnie.... sporo mamy spamu, ogłoszeniowców, którzy chcą tylko korzystać z forum. Powitanie się tam choć ciut pokazuje dobre zamiary. Dodatkowo: jak ktoś pisze pierwsze słowa to dobrze jest wiedzieć coś o tej osobie, nie? Jak na zlocie: może choć powiedz "cześć".... "Czarnuchy" ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 2 godz 35 min 8 s
|
![]()
Gdybyś widział to, co my widzimy i gdybyś musiał robić, co my robimy to też byś tak reagował.
Niewykluczone, stąd taka reakcja.
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
czy ktoś pamięta skąd pochodzi "pokaż dupę"
![]() warto jeszcze wspomnieć o pubie Tequila, który praktycznie przestał istnieć bo wybito całe zapasy trunków na następne 30lat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 17 godz 44 min 31 s
|
![]() Cytat:
|
|