|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.09.2010, 16:58 | #11 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 7 min 52 s
|
Cytat:
Hę
14.09.2010, 17:11 | #12 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
|
23.09.2010, 13:41 | #13 |
Mizerna Kruszynka
Miasto: Lusk
Przebieg: 110 tys
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
Wynegocjuj jeszcze by ci przysłali z instrukcja po angielsku przynajmniej - bo na polska nie liczę. Niektórzy mogą nie wiedzieć jak zamontować i coś uszkodzą.
Co do samego wyrobu mam kilka zastrzeżeń. Pierwsze - instrukcja o której wspomniałem wykonana została techniką "małego Kazia" przez co jest nieczytelna. Nie rozchodzi sie tu o moją znajomość języka Gebelsa ale o schemat połączeń elektrycznych. Montaż nie jest niczym trudnym , ale jak już coś sprzedają za niemałe pieniądze to wypada sie postarać. Drugie- wykonanie okablowania tandetne. Wtyczki takie zwykle plastikowe a o ich szczelności można tylko pomarzyć. Spodziewam sie ze za około 2 lata jazdy w wilgoci to wszystko przestanie dzialać. Na przewody naciągnięta jest tylko jakaś tam gumowa koszulka co ma tylko zabezpieczyć przed przecieraniem , choć i tak w jej funkcje wątpię. Na odcinku przy samym kraniku wypadało dać kawałek koszulki termokurczliwej dla jej uszczelnienia. To samo zresztą należało wykonać przy samym zlączu o którym wspominałem wcześniej. Trzecie- rurkę o średnicy 6mm należy obciąć, po zalozenu redukcji caly uklad jeszcze bardziej sie wydluza i nie daje rady zamocowac filtra paliwa w miejscu do tego fabrycznie wykonanym. Samego przewodu paliwowego nie da się za mocno nagiąć bo jest miękki i sie załamuje na luku. ZA DUŻO KASY JAK ZA TAKIE WYKONANIE MIMO ZE KONCEPCJA CAŁKIEM NIEZŁA. Ot tyle
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. Ostatnio edytowane przez hero : 03.06.2011 o 16:00 Powód: straszne błędy |
23.09.2010, 17:19 | #14 | |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 7 min 52 s
|
Cytat:
Duża jest różnica średnic kranik/zbiornik?
25.09.2010, 14:12 | #15 |
Mizerna Kruszynka
|
Srednica oryginalnych wezykow 10mm a kranika 5,5mm. Redukcja ma dlugosc 50mm. Dlatego kawalek wezyka 10mm nalezy zalozyc na filtr a potem redukcja i dopiero wezyk do kranika.. Filtr tak jak napisalem mimo wysuniecia z gumowej obejmy max do lewej strony motocykla i tak nie udaje sie zalozyc na wystajace ze skrzyni pod siedzeniem kawalek plastiku. Opasek kabowych terza i kombinowac. Nie jest to trudne a tym bardziej niewykonalne ale tak jak pisalem za ta kase mogli obmyslec inaczej , np dajac gotowe gumowe kolanko z twardszego grubszego materialu- cos na wzor oryginalu z tego miejsca. Innym rozwiazaniem jest dobranie odpowiedniej wielkosci filtra paliwa z kruccami na 6mm , tyle ze ta sama sytuacja wystapi na wyjsciu filtra i bedziemy kopac w rurke od pompy. No chyba ze ktos ma Mikuni, to oba ma weze 6mm. i w tedy odpadaja i przejscowki od strony pompy i od strony kranika.
Przy okazji chcialem wspomniec o Mikuni Sama pompa nie jest dzielem AQ , natomiast rurki do podcisnienia sa juz ich dzilem. Oczywista sa tandetne bo po niespelna 2 latach sie rozpadly na kawalki. Co do samej pompy nie chce sie na razie wypowiadac, bo przejechala ze mna 54 tys. w 2,5 roku i wlasnie jestem w faze testow, gdyz wydaje mi sie ze zaczyna sie z nia dziac cos nie teges. Dzis zakladam oryginala w celach porownawczych. Potem zapodamy Faceta z Kolaskiem77, a wnoski przedstawimy na forum. Wyniki benda jak wysokooktanowa na podpis Podoska , albo jak mocz na ognisko.
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
26.09.2010, 09:41 | #16 |
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
|
26.09.2010, 19:50 | #17 | |
Mizerna Kruszynka
|
Cytat:
Kolasek pstryknij foto calego ustrojstwa i zapodaj na Foruma bo lud sie domaga , a moje juz od dawna na moto
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. |
|
26.09.2010, 21:25 | #18 | |
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 50 min 13 s
|
Cytat:
Po wciśnięciu podkładki na swoje miejsce - sygnalizacja działa. Po zmontowaniu wszystkiego na moto - raz działa, raz nie. Albo pływak przycina się i nie kontaktuje (zbiornik prawie pusty, moze mu brakuje "poślizgu"), albo podkładka znów spadła. W związku z powyższym pytanie: czym skleić mosiądz do mosiądzu, co wytrzyma środowisko benzyny? foto z podkładką w złym miejscu: i w dobrym (nędzna jakość - na szybko telefonem pstryknąłem): |
|
26.09.2010, 22:49 | #19 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 13 godz 56 min 0
|
W tym przypadku to najłatwiej przetłoczyć (ścisnąć rurkę czy cokolwiek tam jest) tak żeby podkładka nie mogła się przesuwać. Jeśli nie to lutować. Kleić nie ma sensu.
26.09.2010, 22:50 | #20 | |
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 dzień 20 godz 50 min 13 s
|
Cytat:
No chyba tak. W sumie żałuję, ze od razu nie potraktowałem tej podkładki kombinerkami, ale jakoś tak się ucieszyłem, że problem się odkrył, a później pomyślałem, że kombinerki cuś mało aliganckie Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.10.2010 o 09:58 |
|
|
|