|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.11.2018, 18:52 | #12 |
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 22 godz 48 min 31 s
|
Fakt Skojarzyło mi się z Maurosso i jakoś tak bezwiednie napisałem
|
01.11.2018, 19:47 | #13 | |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Cytat:
motocykle. Ne trzeba koleją. Temat założony przez Emka w dziale podróży.Zerknij może Cię zainteresuje
01.11.2018, 19:54 | #14 |
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 2 godz 37 min 45 s
|
Dodam 5 groszy od siebie. Jeśli ktoś ma czas, by choć w jedną stronę zrobić trasę na kołach, to polecam zrobić powrót do domu, a pociągiem do Irkucka. Jadąc na zachód dnia nam przybywa i spokojnie można zrobić pod 1k km dziennie bez jakiegoś super zmęczenia. Sama droga przez Rosję dupy nie urywa, ale myślę, że raz (jeśli ktoś jeszcze nie jechał) warto to zrobić i jest też z tego jakaś satysfakcja.
01.11.2018, 20:04 | #15 |
Miasto: Zgierz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: duży :)
Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 25 min 16 s
|
Popieram. Taki rodzaj easyrajderki., tylko klimaty nam blizsze kulturowo.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
01.11.2018, 21:33 | #16 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym chciał wracać koleją, to wybrałbym opcję "na pałę" jadę tam bez żadnego bukowania biletów itd...itp... a po dojeździe próbuję załatwić...jak się nie uda na rozsądnych warunkach to na moto i powrót na kółkach (gdzieś czytałem relację, że właśnie się nie udało i jeden na kółkach wracał).
01.11.2018, 22:59 | #17 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: KTM 990 Adventure LC8
Online: 1 tydzień 3 godz 35 min 41 s
|
Mallory jedziesz sam czy zabierasz kogos chetnego.. I ile liczysz czasu na podróż.. Choć podobno szczęśliwi czasu ni liczą...
|
02.11.2018, 08:27 | #18 |
Moderator
|
Na razie grupy zorganizowanej brak bo to ciągle pomysł. Czasu - tu już kilka pomysłów miałem w zależności od opcji w Mongolii - ale raczej będzie dłuuugooo i wiza zwykła miesięczna rosyjska może nie wystarczyć.
02.11.2018, 09:24 | #19 |
W tamtym roku w sierpniu rozpytywałem nieco jadąc transsybem. W pociągu (prowadnik) mówił że w składzie pasażerskim absolutnie, ale składem towarowym ale owszem, a najlepiej bym się do naczalstwa kolei udał. Duża centrala kolei (dla całego regionu) znajduje się w Irkucku. Miałem trochę czasu - poszedłem. Zdziwieni mocno że sam pytam...a nie kombinuję przez miejscowych. Z tego co się wtedy dowiedziałem w kolejach - mnie interesowało dowiezienie motocykla do Chabarowska, powrót na kołach - składem towarowym jak najbardziej jest to możliwe. Tyle że wyraźnie zniechęcali mnie do próby samodzielnego załatwiania. Taka zwykła gadka o masie dokumentów, trudnościach itp. Kwota o której była rozmowa to ok 600-700$ - ale "może coś nieoczekiwanie dojść jeśli czegoś zabraknie". Przy okazji wskazano ludzi którzy się tym zajmują. Nie pytałem, już mi się czas kończył.
Myślę że technicznie, nie będzie problemu z nadaniem moto z Moskwy, kwestia kosztów... A...pytałem o paczkę (moto) 200 kg. Ostatnio edytowane przez pawel_kielce : 02.11.2018 o 09:33 |
|
02.11.2018, 09:42 | #20 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 6 dni 4 godz 24 min 5 s
|
Jest jeszcze jeden człowiek , który może pomóc. Kiedyś udzielał się na forum, teraz komercyjnie zajmuje się organizacją syberyjskich wycieczek.
https://www.irkuck.pl/kontakt |