|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
15.11.2013, 23:39 | #11 |
misiak zostawsobie reikona, ta kierownica jest naprawdę pancerna, aprzede wszystkim jest dużo fajniej wyprofilowana, szersza i lepiej w rękach leży, a sprawe niskości można tak załatwić.
Reikon jest niższy od oryginału 3cm, dałem wieżyczki 7cm. Dodatkowo wywaliłem te tulejki z gumą w półce, bo wkurwiało mnie prostowanie kiery w stosunku do koła, bo się na tych gumach przeginało.
15.11.2013, 23:47 | #12 |
Miasto: SinCity
Motocykl: już nie AT :( jest TT955i
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 godz 26 min 2 s
|
Hehe , przy tych "przedłużaczach" to mi pewnie przewody hamulcowe nie wydadzą.(mam ori.) i to się już robi większa inwestycja.
Po prostu w poprzedniej Afri miałem ori. i przez 6 lat jakoś się przyzwyczaiłem do tej pozycji. Reikon jest pewnie pancerny ale za cholerę mi nie pasi ta pozycja , taka trochę jak na ścigu, pewnie przez wyprofilowanie samych końcy kiery. Podjadę do tych z HEEDa i zobaczę jak jest wyprofilowana ,jak będzie git to Reikon pójdzie pod młotek .
16.11.2013, 18:51 | #13 |
Zakonserwowany
|
Nie żebym sie czepiał czy też wymądrzał , ale patrząc na fotkę z tym podwyższeniem , mam wrażenie ze przy poważniejszej glebie to się wygnie , lub po prostu urwie . W mojej po upadku skrzywiły się śruby fi 14 tylko na półtora calowym podwyższeniu . Druga sprawa to aluminiowa pólka która także potrafi się odkształcić , szczególne w miejscu mocowania kierownicy .
Tak to wygląda po porządnym dupnięciu
Proszę siadać, się nie wychylać, się nie opowiadać I łaskawie i po cichu i bez szumu i bez iskier Wypierdalać. Ostatnio edytowane przez Adagiio : 16.11.2013 o 18:53 |
16.11.2013, 22:43 | #14 |
U mnie raczej nie ma opcji skoszenia śrub, bo tulejki podwyższające są ztoczone i wchodzą w półkę zamiast gumowych 'silentblocków'. Przynajmniej mam taką nadzieję
|