|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy | |||
Tak | 10 | 23.26% | |
Nie | 12 | 27.91% | |
Potrzebna korekta | 21 | 48.84% | |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.02.2010, 18:56 | #11 | |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
Cytat:
Mysle, ze zmienisz zdanie - jesli masz dobry towar, cenowo tez jest dobry, to dlaczego ludzie z forum nie maja kupowac od Ciebie..? Ja np. nastepny* olej do reaktora wezme wlasnie od Ciebie, nawet jesli bedzie to troche drozej niz np. z Allegro - bo po co mam dorabiac obcych? Tak wlasnie to 'wsparcie forumowe' dziala, badz dobrej mysli * za pozno wlazlem do Twojego watku o olejach, kupilem Motula 5100 10w40 (przynajmniej w dobrej cenie, bo za 99 zl z przesylka) |
|
13.02.2010, 19:01 | #12 |
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 6 min 26 s
|
A co w nich niesprawiedliwego
|
13.02.2010, 19:16 | #13 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 15 godz 54 min 20 s
|
Dyskusje, są trudne, ale lepiej ich uniknąć.
Za chwilę pojawią się następne ważne argumenty. Dla jednego to podstawowe źródło utrzymania, drugi ma wyluzkę bo robi na boku. Jeden ma działalność, drugi robi na czarno. Jeden wystawia fv drugi nie. itd itd Jak to ogarnąć, aby wszyscy byli zadowoleni? Nie da się. Jesteśmy forum zrzeszającym pasjonatów i to niekoniecznie tych najbogatszych. Niestety dostawca usług internetowych jest bezlitosny dla wszystkich. Nie mamy żadnej zniżki z tytułu tego, że jesteśmy Czarnuchami. Dla wszystkich serwer dedykowany kosztuje tyle samo. Ostatnio nawet padło zdanie, że jeszcze nam tu latających banerów brakuje. To z czego opłacić koszta utrzymania forum. Banerów nie, opłat nie, składek nie. Najlepiej jak ktoś zapłaci, a reszta będzie korzystać. Tak jest najlepiej. Tak po Polsku. Zanim zacznie się wieszanie psów, wyzwiska i groźby zastanówmy się wszyscy. Czy warto? Jeżeli ktoś weźmie "na siebie" koszta serwera (nieistotne czy zapłaci z własnej kieszeni, czy może ma wujka u dostawcy) opłaty znikną. |
13.02.2010, 19:58 | #14 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 4 min 32 s
|
Panowie nie chodzi o wysokość stawek tylko o sprecyzowanie regulaminu ,jest on zrobiony na sztukę popracować nad nim trzeba .Jeśli on jest tylko dla forumowiczów dodać słowo '' tylko''
i sprecyzować akcje typu zakupy zbiorowe bo i w tym dziale takie są umieszczane chciałem tylko aby było czarne na białym jak się w przyszłości dostosować. |
13.02.2010, 20:58 | #15 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 14 min 12 s
|
już prawie rok temu mówiłem w tym wątku o swoich wątpliwościach http://africatwin.com.pl/showthread....6612#post46612
Nie podoba mi się takie postępowanie wydaje mi się ze nie tedy droga. Jak napisałem "chłopu od brudnej roboty" mnie nie stać na ta opłatę wiec może skasować watek, |
13.02.2010, 21:17 | #16 |
Miasto: Piotrków Trybunalski
Przebieg: 80800
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 1 godz 59 min 48 s
|
Zgadzam się z Puntkiem.
Wiedziałem, że to kiedyś nastąpić musi - to początek końca forum.......kassssa Większość forów właśnie przez to się rozlatuje np. varadero Zostawmy wszystko jak jest po staremu - od nas dla nas - bez ścigania o kasę, ten zapłacił, tamten nie itd. Bez sensu kwas się zaczyna - po co komplikujecie sobie życie - jaki regulamin, może jeszcze stworzymy Radę Forum, Prezesa, Vice itd. Opłata na serwer na bank się nazbiera, tym bardziej, że na chwilę obecna w kasie forumowej jest........no właśnie ile A reszta po co komu dochód 10tyś na pół roku, później będziemy się kłócili o to kto bardziej lub mniej skorzystał z kasy forumowej, a przecież też płacił lub nie płacił a skorzystał - tak jak z kiełbaskami w Misiu Moje prywatne osobiste zdanie, zostańmy przy symbolicznej opłacie rocznej i nie komplikujmy sobie życia, więcej na tym stracimy niż zyskamy. |
13.02.2010, 21:27 | #18 | |
Adam
|
Cytat:
|
|
13.02.2010, 21:36 | #19 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 49 min 59 s
|
Panowie, wypowiem się chociaż nie miałem.
Od razu zastrzegam, że wypowiadam się jako GTW a nie jako Ramires (komercha)* Do rzeczy. Mamy problemy - nie finansowe, ale techniczne. Od paru dni mamy problemy nawet z wykonaniem podstawowych prac konserwacyjnych - nie mamy nawet wykonanej kopii bazy danych bo zrywa na wszelkie sposoby przy pobieraniu tabeli z postami itp. Od jakiegoś czasu powróciliśmy do jednego z założeń jakie były poruszane przy powstawaniu africatwin.com.pl mianowicie wyemigrowanie na serwer dedykowany, między innymi z powodu znanego nam skur...la w postaci 503! Naświetlę trochę kwestię kasy o jakiej mówimy: - przesiadka na dedyka z konfigami, wsparciem zaawansowanego admina, zakup licencji na nowy silnik itp - cirka 6000zł! Mamy 4828,21 ... Możemy to olać oczywiście i pozwolić użytkownikom użerać się z syndromem 503 ... To tyle w kwestiach technicznych. * ustaliliśmy w GTW, że osoby zasiadające w GTW nie biorą udziału czynnie w decyzjach dotyczących spraw jakie dotyczą komercji, dlatego w takich wątkach wypowiem się tylko i wyłącznie jako admin tego naszego małego (pół)światka.
13.02.2010, 21:41 | #20 |
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 4 min 32 s
|
Ropuch dobrze nadajesz ,ja nie wnikam ile tam ss na koncie jest i co z tym się dzieje .
Nie ja wymyśliłem regulamin, ale jeśli góra coś zatwierdza widocznie ma ku temu powody . Walczę tutaj o czyste zasady jeśli mają już takowe być. |