|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.04.2020, 14:35 | #11 |
A jak jest z Czechami? Jakbym miał jechać tam do roboty to mogę okazawszy na przykład na granicy jakiś kwit a'la zaproszenie z firmy tamże?
Mam taki plan pojechać na parę dni a potem się kwarantannić bo resztę mogę robić nie wychodząc z domu. m
20.04.2020, 16:13 | #12 | |
Cytat:
Możesz podać źródło tych wiadomości ? Mamy zaplanowany i opłacony trip na sierpień w tamte rejony. Zastanawiam się na ile realny jest ten 1 listopada ? Czy jest cień szans że skrócą ? Znalazłem tylko takie info: https://www.gov.pl/web/kazachstan/og...o-kazachstanie
20.04.2020, 16:17 | #13 |
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 9 min 57 s
|
20.04.2020, 16:33 | #14 | |
Cytat:
Dekretem rządu Republiki Kazachstanu z dnia 17 kwietnia 2020 r. âW sprawie niektórych kwestii wjazdu (wyjazdu) w Republice Kazachstanu i pobytu imigrantów w Republice Kazachstanuâ, bezwizowy system dla cudzoziemców jest zawieszony do 1 listopada. Dokument jest opublikowany na stronie internetowej premiera. âZawiesić do 1 listopada 2020 r. Ważność ust. 17 Zasad wjazdu i pobytu imigrantów w Republice Kazachstanu, a także ich wyjazdu z Republiki Kazachstanu, zatwierdzonych przez Rząd Republiki Kazachstanu z dnia 21 stycznia 2012 r. Nr 148â, mówi rezolucja. Paragraf 17 zasad stanowi, że obywatele Australii, USA, Austrii, Bahrajnu, Belgii, Bułgarii, Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Watykanu, Wietnamu, Niemiec, Grecji, Danii, Nowej Zelandii, Japonii, Izraela, Irlandii, Islandii, Hiszpanii, Indonezji, Włoch, Kanady, Katar, Cypr, Kolumbia, Republika Korei, Kuwejt, Łotwa, Litwa, Liechtenstein, Luksemburg, Węgry, Malezja, Malta, Meksyk, Monako, Holandia, Norwegia, Oman, Polska, Portugalia, Rumunia, Arabia Saudyjska, Singapur, Słowacja, Słowenia, Tajlandia, Turcja, Wielka Brytania i Irlandia Północna, Filipiny, Fiński ii, Francja, Chorwacja, Czechy, Chile, Szwajcaria, Szwecja i Estonia są wprowadzane do Republiki Kazachstanu i pozostawić ją bez wizy, jeżeli okres ich pobytu w kraju nie przekracza trzydziestu dni kalendarzowych od chwili przekroczenia granicy państwowej Republiki Kazachstanu. Tak więc obywatele wszystkich tych krajów będą mogli wjechać do Kazachstanu dopiero 1 listopada. Wprowadzono również zmiany do paragrafu 26-1 Zasad dotyczących wjazdu i pobytu imigrantów w Republice Kazachstanu, a także ich wyjazdu z Republiki Kazachstanu w związku z siedemdziesięciodwóch godzinnym bezwizowym reżimem wjazdu, pobytu i wyjazdu z kraju. Pozycja ta dotyczy obywateli ChRL i Indii, którzy tranzytują linie lotnicze do krajów trzecich przez międzynarodowe porty lotnicze stolicy Kazachstanu, Ałmaty, Szymkentu, Aktau, Karagandy i Taraz. Wcześniej dekretem rządu Republiki Kazachstanu z dnia 27 stycznia 2020 r. Pozycja ta została zawieszona do 1 lipca. W związku ze wspomnianą nową rezolucją Ministerstwo Spraw Zagranicznych Republiki Kazachstanu otrzymało polecenie wysłania powiadomienia do wskazanych państw drogą dyplomatyczną. Dekret wchodzi w życie od dziś.
"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki: Nic nie mów. Nic nie rób. Bądź nikim" - Arystoteles Ostatnio edytowane przez mikelos : 20.04.2020 o 16:47 |
||
20.04.2020, 16:39 | #15 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Cytat:
Ale wszystko może się zmienić za miesiąc. Ja na razie odwołałem transport majowy i wszystkie pozostałe terminy trzymam póki co. Nadziei nie mam specjalnych, ale kto wie. Nie przejmuję się tym, bo tu nic ode mnie nie zależy.
20.04.2020, 19:58 | #16 | |
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 dni 19 godz 2 min 39 s
|
Cytat:
zepsules mi dzien , ale mam promyczek nadziejii jeszcze |
|
20.04.2020, 22:24 | #17 |
Nie ma co biadolic. Wielu pod samym domem ma w pyte zarabistych szlaków tylko zapętlona w swojej rzeczywistości jakoś nie może / nie chce na nie zjechać. Może pora zrobić cos inaczej? Czasu jest.
Pozdr rr
21.04.2020, 11:02 | #18 |
A jak ze Słowackimi lasami?
Wybieram się w weekend w BN i przeskoczyć chciałem: Wysowa Zdrój > Zborov > Ożenna Jakie prawdopodobieństwo Pokuty? |
|
21.04.2020, 11:08 | #19 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Prawdopodobieństwo raczej żadne bo nie przejedziesz przez granicę. Czynne masz przejścia Barwinek i Chyżne wedle tego co podaje Straż Graniczna.
|
21.04.2020, 11:48 | #20 | |
Cytat:
granica zamknięta i fertig. nie musisz się martwić pokutą a ja pracą w CZ narazie.
|