![]() |
#11 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 4 dni 9 godz 41 min 42 s
|
![]()
jesli chodzi o uszy to przy zakładaniu masz rozciągnąć kask za paski w przypadku shoeia masz wypełnienie z jakieś termo costam i zawsze po zimie ten kask się robił ciaśniejszy
pinlok nie przeszkadza choć minimalnie ogranicza pole widzenia działa jak podwójna szybka w czasie długiego deszczu miedzy nimi potrafi się zebrać trochę wody co najważniejsze w zimie nie parował tzn tam gdzie pinlok było ok reszta zaparowana zapięcie DD ja obsługuje w rękawiczkach i to w czasie jazdy mi nie przeszkadza a wygodne i bezpiecznie pewnie to kwestia przyzwyczajenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]() Cytat:
http://www.thevisorshop.com/acatalog...Sense_975.html http://www.thevisorshop.com/acatalog...serts_977.html http://www.thevisorshop.com/acatalog...f_Pinlock.html
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE. Ostatnio edytowane przez hero : 02.10.2011 o 23:39 Powód: dodalem linki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kapłan maryjan
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Krakuff
Motocykl: Super Penera
Przebieg: 667
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 8 godz 23 min 14 s
|
![]()
HA! to będę wiercił - pinlock do Lazera na kołki to jakieś 80 pln i nigdy nie miałem z nim problemów dotyczących parowania szyby.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
Odnośnie Shoei:
Mam go juz ok 2lata. Nie wyobrażam sobie go ściągać bez rozpinania... Pinlok działa - nie paruje - aczkolwiek jak mocniej popada to łapie trochę wilgoci i paruje - wtedy trzeba go wyjąć i wysuszyć...(2razy mi się to zdarzyło) Nie mam porównania do innych kasków - ale jak pierwszy raz go zakładałem to podrapałem sobie dość mocno facjate... - potem sprzedawca mi powiedział ze trzeba go za paski rozciągać na boki...
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: warszawa
Motocykl: Trampek xl700
Przebieg: 002500
![]() Online: 5 dni 16 godz 14 min 35 s
|
![]()
Mam DS'a i po kolei:
1. czy Shoei ma rozmiarówkę zaniżoną - w wiekszosci kaskow uzywalem rozmairu L (np. w typowo samochodowych kaskach Sparco czy Momo ew. OMP) tutaj używam M i jest tak jak ma byc - wchodzi ciezko ale jak juz sie wlozy to nic nie uwiera i nie przeszkadza. 2. czy przy bańce 60-61 cm. czyli rozmiarówce xl zakładając Shoeia pożegnam się z uszami . Moja banka ma jakies 58-9 i w M jest w sam raz - z uszami brak problemu - najlatwiej gdy ma sie na lbie kominiarke - nie podwijaja sie "sluchy" 3. czy ten cały pinlock nie wkur... kierownika i co to właściwie jest - Antifog jest fajny - ale nieco ogranicza pole widzenia - zwlaszcza jak chce sie jechac z uchlona szyba (jest waski. 4. czy zapiecie DD jest mocno w tym przypadku upierdliwe /miałem takie kiedyś w Suommy i czasem krew mnie zalewała/ - To zapiecie jest zajebiste - raz zapinasz a potem tylko zaciskasz i luzujesz bez motania 5. co najbardziej w tym kasku /pomijajac cenę/ "boli" - jak pisali poprzednicy - daszek ktory nic nie daje (znaczy zwieksza opory powietrza i halas - bo przed sloncem chroni tylko przez 15 minut dziennie - bo tylko wtedy kat padania promieni sie lapie na ten "daszek". Ponadto srubki sie luzuja (jedna zgubilem) od daszku. z zalet - super wygodny i dosc lekki, ponadto kapitalnie wykonany i bezpieczny (wg testow) ponadto ma calkowicie wyciagane wnetrze wiec mozna je prac, do tego mozna dokupic wysciolki w roznych rozmiarach dostosowujac do makowki innej niz mial na mysli skosnooki producent ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SHOEI hornet | JANEK | Kaski | 241 | 07.10.2013 12:54 |
AGV AX-8. Alternatywa dla Shoei Hornet? | Miklaz | Kaski | 127 | 02.10.2012 18:59 |